Old 08-23-2015, 09:53 AM   #1
m_chae_
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 6
Default Video plugins, etc

Hey,

I've been experimenting with using REAPER for video. I have the encoders and everything set up for exporting, but I wanted to know if there are any additional plugins or options that go along with that. Stuff like transitions, vignettes, etc. I know it's a long shot but I thought I'd ask.

Thanks!
m_chae_ is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 10:07 AM   #2
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,587
Default

the video processor plugin is all there is.

You can insert it on a track to affect everything on that track or on individual clips.

For text I like to use blank MIDI items.

Use automation for transitions.
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is online now   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 11:18 AM   #3
m_chae_
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 6
Default

Thanks! I'd been using an old version. Very helpful
m_chae_ is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 11:36 AM   #4
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,587
Default

In that case I have some videos that will help.

"What's new in V5" at 8:26 covers video
https://www.youtube.com/watch?v=zmRndKJExvg

This one is more in-depth on the video stuff from before 5 was official
https://www.youtube.com/watch?v=IkYAAX4MS8A

The video transform options (rotating, etc)

https://www.youtube.com/watch?v=xXRccvkSkuc
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is online now   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 03:22 PM   #5
m_chae_
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 6
Default

These are great, thank you. Got the transitions working using the video processors opacity parameter. I know some people were saying that you can't do transitions, so there's just one fix if anyone else is curious.
m_chae_ is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 06:59 PM   #6
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,587
Default

Transitions are possible but not super easy yet.

You can use the item fades to change opacity but I've had that crash more than a few times. Automating opacity is more stable.

I also use a white png file for a white flash transition.
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.