Old 04-12-2019, 03:56 AM   #1
Zealotron
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 13
Default Melodyne after latest update

The way I used to work with Melodyne was to put the effect into each clip I was working on - verse or chorus say. This worked well for me. After the latest update this has now become unstable. When I use the cutting tool, the place I'm working on seems to often change from where I was using the selection tool. I have to scroll down to find the audio, sometimes not finding it at as all. Also, Reaper frequently crashes when editing using Melodyne. Anybody else experiencing similar issues?

The upside is that I've got into using Reatune more and actually getting better results - however, there is an annoying bug where the tracking button keeps re-enabling itself when I resize the window. Also, I have to have a long trail off at the end of the take as Reatune seems to randomly cut the end of the take off if my audio is cropped to end of the take.
Zealotron is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2019, 05:16 AM   #2
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,300
Default

Search for "enable ARA" in preferences and disable it. Restart and it will work as before. Slower but safer.
I am sure ARA method will improve.
__________________
HeDaScripts for REAPER
heda is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2019, 05:35 AM   #3
Jason Brian Merrill
Human being with feelings
 
Jason Brian Merrill's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Northeastern PA, USA
Posts: 20,819
Default

Quote:
Originally Posted by Zealotron View Post
The way I used to work with Melodyne was to put the effect into each clip I was working on - verse or chorus say. This worked well for me. After the latest update this has now become unstable. When I use the cutting tool, the place I'm working on seems to often change from where I was using the selection tool. I have to scroll down to find the audio, sometimes not finding it at as all. Also, Reaper frequently crashes when editing using Melodyne. Anybody else experiencing similar issues?

The upside is that I've got into using Reatune more and actually getting better results - however, there is an annoying bug where the tracking button keeps re-enabling itself when I resize the window. Also, I have to have a long trail off at the end of the take as Reatune seems to randomly cut the end of the take off if my audio is cropped to end of the take.
is this in a pre release or an official release? Which one?
__________________
Beliefs do not require respect. People do.
Jason Brian Merrill is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.