Old 09-15-2019, 12:59 PM   #1
hossymandias
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 3
Default High Pitched Noise Takes Over After ~10 minutes

Hi. My setup has worked great until I began my most recent recording.

Now when I open Reaper and begin listening to the songs (happens on any of the 7 separate projects involved in this recording) or recording in any of the projects, most of the tracks will cut out and a high pitched sustained squeal will sound around 10 minutes into my work.

I can usually hear one or two of the tracks continue to play, usually the guitars, sometimes the bass. The drums almost always cut out, and often the bass, to be replaced with the high pitch. It is a sustained, constant frequency and continues until I load a different project or reload the current one. Then everything is back to normal for about 10 more minutes. My CPU usage sits at about 69% while working. I don't get any red max-out CPU flashes.

I am using a 2006 Mac Mini with OSX 10.6.8 with an upgraded SSD.

To try and solve the problem, I:

1. changed to a brand new, shorter FireWire cable.
2. did a fresh install of the OS, Reaper, MOTU drivers and all my plugins.
3. reset the 828 to its factory settings.

My recording interface is a MOTU 828mkii Firewire.

I can post a video if that helps, unless someone can identify my problem based on this information. I can't tell if it is hardware or software, but I'm beginning to think hardware. I really hope not

Thank you!
hossymandias is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.