Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Q&A, Tips, Tricks and Howto

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-13-2019, 05:49 PM   #1
ulna
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 12
Default Trying to replicate certain Logic features... could really use your help..

I've gotten pretty far in replicating most of the Logic features I use all the time but there are some I haven't found an answer to:

1. There's a Logic feature "duplicate selected regions to selected tracks". I know of the Copy Selected items to Mouse Cursor in Reaper action but I think it's way faster in Logic. I can just select an item, use my arrow keys up/down to select a track and it neatly duplicates the region (items) right at the same position as the original item but onto the selected track instead. With Copy Selected items to Mouse Cursor I still have to move my mouse (trackpad) and point to where I want to paste the selected item. The Logic way is faster.

2. There's a Logic feature called "Pack Regions into Folder" whereby you can select a few items, hit the key command and it will pack the selected items into a "folder" that perfectly snaps to the nearest bar which then loops seamlessly: https://imgur.com/DEm9JtR
I know of the loop item feature in Reaper but I think this Logic way is faster.

These are the only two I can think of right now. Otherwise I'm really enjoying Reaper!
ulna is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2019, 05:45 AM   #2
ulna
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 12
Default

Nobody? Anybody?
ulna is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2019, 05:57 PM   #3
ulna
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 12
Default

100 views and no replies? Really?
ulna is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2019, 06:13 PM   #4
enroe
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 401
Default

There are no answers so far because the terminology
of Logic and Reaper is very different.

What you call "regions" in Logic are "items" in Reaper.
On the other hand there are "regions" in Reaper, but
these regions are cycle-intervals.

Next is: Reaper doesn't have such folders. It only has
track-folder, but not whole project-folders. Instead
Reaper has someting similar called "subproject". But it's
not the same, it is only similar!

So you can't transfer commands of Logic into actions
of Reaper.
__________________
free mp3s + info: andy-enroe.de songs and weird stuff: enroe.de
enroe is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2019, 11:26 PM   #5
technogremlin
Human being with feelings
 
technogremlin's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Netherlands
Posts: 2,574
Default

I'm pretty sure you can setup custom actions for those options. It might take a bit of work though. Probably look into something like 'create region from selected item' for both options.

Also, do you have SWS extensions installed? It gives you a whole lot more options to work with.
technogremlin is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.