Old 05-19-2019, 11:31 AM   #1
Burtan
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Location: Düsseldorf, Germany
Posts: 44
Default Ignore plugin blobs for presets

Hi,
would it be possible to ignore plugin blobs when recalling presets? This would be very useful for e.g. Kontakt. When you save presets for Kontakt all the blobs are save with it, so it reloads all instruments on recalling that preset. However, when you only want the host automation settings to change, like FX parameter for an instrument, you don't need all the blob data.

Disable saving full plug-in state already does this when saving presets. However you normally don't want this to be a global parameter.
Burtan is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 01:34 AM   #2
Burtan
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Location: Düsseldorf, Germany
Posts: 44
Default

Any news?
Burtan is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 10:42 AM   #3
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 23,332
Default

Did you try "Save minimal undo states" option when you right-click the plugin. Also "Avoid loading undo state when possible".
EvilDragon is online now   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 11:19 AM   #4
Burtan
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Location: Düsseldorf, Germany
Posts: 44
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
Did you try "Save minimal undo states" option when you right-click the plugin. Also "Avoid loading undo state when possible".
Yeah tried them all.
Burtan is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 11:49 AM   #5
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 23,332
Default

They seem to work just fine with Kontakt over here.
EvilDragon is online now   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 12:14 PM   #6
Burtan
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Location: Düsseldorf, Germany
Posts: 44
Default

When I use the options, selecting a preset still results in loading the blobs (e.g. reloading all samples).
Burtan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.