Old 08-01-2019, 12:05 PM   #41
svijayrathinam
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 550
Default

+ Media items: actions to force (persistent) offline of item media, inactive take media

The above action doesn't seem to work..Pls check my video link below


https://youtu.be/ZDqCcVTt3uY


I tried running X ray M script as well. This update made it quite inconsistant. It works some times and it doesn't work sometime. I can't understand what's going on.

Pls check the video

Last edited by svijayrathinam; 08-01-2019 at 12:12 PM.
svijayrathinam is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 12:49 PM   #42
Klangfarben
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Location: Los Angeles, CA
Posts: 741
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
I wasn't trying to be argumentative either

Regarding the use case for the item ruler adjusted for the project start offset: the ruler will only differ from the project ruler if the media item has a start offset, right? But what happens with a stretched or looped item?
Yeah, that's a good question. I'm not sure the best way to resolve that.

Let me throw this out there. The use case really is for the purposes of seeing a timecode range and bars/beats at the same time since there currently isn't a way. Maybe you could consider separate ruler lanes that could be added? So for example set main ruler to bars/beats but then add an additional ruler lane and set it to display timecode?

So main ruler, additional ruler lane (timecode), additional ruler lane (absolute frames) or main ruler, additional ruler lane (elapsed time minutes:seconds), additional ruler lane (samples) etc, with the user able to select the format of the additional ruler lanes.

If that's too much to tackle at the moment, how about this? Leave source time as it currently is but in the item ruler settings add an option for "use project offset" for regular item time and item H:M:S:F. That would solve the issue you mentioned and keep the use case for source time from getting convoluted.

Last edited by Klangfarben; 08-01-2019 at 12:56 PM.
Klangfarben is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 12:53 PM   #43
MaestroS
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 34
Default Broken Mouse Modifiers

Broken Mouse Modifiers - Track Control Panel - Double click.

Destinations do not work
MaestroS is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 01:09 PM   #44
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,476
Default

Quote:
Originally Posted by svijayrathinam View Post
+ Media items: actions to force (persistent) offline of item media, inactive take media

The above action doesn't seem to work..Pls check my video link below


https://youtu.be/ZDqCcVTt3uY


I tried running X ray M script as well. This update made it quite inconsistant. It works some times and it doesn't work sometime. I can't understand what's going on.

Pls check the video
If you show take lanes, you'll see what is going on: The take switching has been updated so that if all of the inactive takes are forced-offline, and the active take is not forced-offline, then it will automatically preserve this state after the take switch (it will bring the media for the newly selected take online, and force-offline the old take).
Justin is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 01:12 PM   #45
Edgemeal
Human being with feelings
 
Edgemeal's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: ASU`ogacihC
Posts: 1,436
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Can you give me your reaper.ini with the exact configuration that is flickery? Also make a licecap so I can see? Thanks
Initially my setup doesn't show the Mixer and there is no flicker. But once I open the Mixer and close it the UI flickers unless I keep the Mixer open, hope that makes sense.

LiceCap, but you really can't see the flicker, and the REAPER.ini.
Edgemeal is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 01:22 PM   #46
svijayrathinam
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 550
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
If you show take lanes, you'll see what is going on: The take switching has been updated so that if all of the inactive takes are forced-offline, and the active take is not forced-offline, then it will automatically preserve this state after the take switch (it will bring the media for the newly selected take online, and force-offline the old take).
Wow..Wonderful..I see what's going on now..Very clever !!

Whatever you did..I see a substantial improvement while playing large projects. (with more than 12,000 files)

I have set "fully buffer peak files smaller than : 300000 KB" in options.. and I have periodically close excess file handles checked.

One thing I notice is when I open a large project with these settings..is that it doesn't play smoothly for a while when the project is opened...But after a while, it's fine. For example..it took me around 3 minutes to get smooth playback..I guess its building peak files in RAM during that time..So I would say having a progress bar to notify the user that its doing that would be very useful.

Would that be possible?
svijayrathinam is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 01:30 PM   #47
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 23,468
Default

I confirm flickering with MCP closed completely and selecting different tracks in TCP either via mouse or up/down arrows.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 01:33 PM   #48
Kundalinguist
Human being with feelings
 
Kundalinguist's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Toronto, Canada
Posts: 4,587
Default

Quote:
Originally Posted by Klangfarben View Post
...
So main ruler, additional ruler lane (timecode), additional ruler lane (absolute frames) or main ruler, additional ruler lane...
Maybe make that ruler only visible as a setting in video preferences? That way, the sync guys could make use of it but it wouldn't impose on those who do not need it - or know what it's for.

P.S. I hope I'm understanding this correctly.
__________________
Success is just one more plugin away! And happiness is as close as your next upgrade.
Kundalinguist is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 01:46 PM   #49
Klangfarben
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Location: Los Angeles, CA
Posts: 741
Default

Quote:
Originally Posted by Kundalinguist View Post
Maybe make that ruler only visible as a setting in video preferences? That way, the sync guys could make use of it but it wouldn't impose on those who do not need it - or know what it's for.

P.S. I hope I'm understanding this correctly.
No, it would just be an additional ruler lane. Kind of like the CC lanes. You want to add another lane you hit the plus key and set the lane to what you want.

If you didn't want it, you just wouldn't add it.
Klangfarben is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 01:51 PM   #50
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,476
Default

Quote:
Originally Posted by svijayrathinam View Post
One thing I notice is when I open a large project with these settings..is that it doesn't play smoothly for a while when the project is opened...But after a while, it's fine. For example..it took me around 3 minutes to get smooth playback..I guess its building peak files in RAM during that time..So I would say having a progress bar to notify the user that its doing that would be very useful.
Hmm it reads the files from disk synchronously so that 3 minute thing could be something else? Do you mean the UI isn't smooth, or the audio is dropping out?
Justin is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 01:52 PM   #51
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,476
Default

re: flicker with hidden MCP -- fixing for next build, thanks everybody
Justin is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 01:53 PM   #52
svijayrathinam
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 550
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Hmm it reads the files from disk synchronously so that 3 minute thing could be something else? Do you mean the UI isn't smooth, or the audio is dropping out?
The Audio and video playback is stuttery for a while...But I can wait when its loading..no problem..I just need to know what its doing so that I know when I can start playback..A status bar of peak files loading in RAM and how much of system Ram is still available for this use will be very handy
svijayrathinam is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 02:01 PM   #53
Kundalinguist
Human being with feelings
 
Kundalinguist's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Toronto, Canada
Posts: 4,587
Default

Quote:
Originally Posted by Klangfarben View Post
No....you hit the plus key and...
Hit the plus key. Got it.
__________________
Success is just one more plugin away! And happiness is as close as your next upgrade.

Last edited by Kundalinguist; 08-01-2019 at 02:10 PM.
Kundalinguist is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 02:02 PM   #54
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2,938
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
re: flicker with hidden MCP -- fixing for next build, thanks everybody
Thank youuuuuu
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan R÷mer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 02:09 PM   #55
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2,938
Default

Quote:
Originally Posted by MaestroS View Post
Broken Mouse Modifiers - Track Control Panel - Double click.

Destinations do not work

Apparently the API is broken here as well.
I use a script from mpl "mpl_Toggle float instrument on track under mouse cursor". The script works when hovering the arrange, but it fails when a track in the MCP is hovered.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan R÷mer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 02:11 PM   #56
_TIP_
Human being with feelings
 
_TIP_'s Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: NY
Posts: 110
Default

Not sure if it was mentioned before but I can no longer switch the order of my FX in the Master channel. Also, drag n drop an effect from a regular channel to the master channel, no longer works. I'm on Win10 64 bit.
Thanks for the update!
_TIP_ is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 02:14 PM   #57
Anton9
Human being with feelings
 
Anton9's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Earth
Posts: 1,334
Default Item Rulers

I'm really liking item rulers, however I find my self clicking on the ruler and expecting snap of edit/play cursor. So it would be awesome if that could be added at sometime, maybe even click drag, so we could make time selections.

Thanks
Anton9 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 02:18 PM   #58
Yanick
Human being with feelings
 
Yanick's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Moscow, Russia
Posts: 101
Default

+ Tracks: complete overhaul of track/mixer panels for performance
Mouse modifiers stopped working for me. Those actions that I add from the action list on a double click have stopped working
__________________
My scripts for rendering

Last edited by Yanick; 08-01-2019 at 02:33 PM.
Yanick is online now   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 02:32 PM   #59
svijayrathinam
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 550
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Hmm it reads the files from disk synchronously so that 3 minute thing could be something else? Do you mean the UI isn't smooth, or the audio is dropping out?
I think I found the issue. I turned off the "periodically close excess file handles" option..And I ran the API you made to close excessive file handles...whenever I relocate to a new position in a 60 minute timeline and hit play..I notice it is closing a few files..while it is doing that..I get stuttery playback. after a minute or so of those files get closed all is fine..untill I move to another random location in the timeline ..upon which the API is closing some files again..and its causing stuttery playback for a minute or so.

I guess this helps ?
svijayrathinam is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 02:44 PM   #60
Yanick
Human being with feelings
 
Yanick's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Moscow, Russia
Posts: 101
Default

Another oddity also appeared ... This occurs after the first opening of the mixer.
https://drive.google.com/file/d/1LuR...ExWXKIMnh/view
__________________
My scripts for rendering
Yanick is online now   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 02:48 PM   #61
Yanick
Human being with feelings
 
Yanick's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Moscow, Russia
Posts: 101
Default

But despite this, UI on the tracks responds much faster
__________________
My scripts for rendering
Yanick is online now   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 02:55 PM   #62
Yanick
Human being with feelings
 
Yanick's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Moscow, Russia
Posts: 101
Default

Quote:
Originally Posted by Yanick View Post
Another oddity also appeared ... This occurs after the first opening of the mixer.
https://drive.google.com/file/d/1LuR...ExWXKIMnh/view
The script on this video used reaper.ReorderSelectedTracks(), which makes the folder for tracks
__________________
My scripts for rendering
Yanick is online now   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 04:29 PM   #63
purelygrey
Human being with feelings
 
purelygrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 1
Default

Noticed a few glitches in the mixer. I'm on Windows 10 x64, running x64 version of Reaper:

1) Peak hold indicator on the master track always shows inf. Works fine in the TCP (seems rather obvious but I couldn't find any mention of it in the thread, not exactly sure what's going on here)
2) Switching to a different track while playing and monitoring midi notes leaves a red square on the previous track

Both can be seen here: https://yadi.sk/d/lcIhf6i37euyVg

3) Master track shrinks in height after switching to a different theme: https://yadi.sk/d/foeR1pcxCYXI6w
purelygrey is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 06:26 PM   #64
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,476
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Apparently the API is broken here as well.
I use a script from mpl "mpl_Toggle float instrument on track under mouse cursor". The script works when hovering the arrange, but it fails when a track in the MCP is hovered.
Hmm yeah BR_GetMouseCursorContext_Track() will need to be updated to work with the new TCP/MCPs. Or the script can use reaper.GetTrackFromPoint() which should work.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 06:29 PM   #65
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2,938
Default

Thanks Justin, will spread that!
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan R÷mer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 06:52 PM   #66
Chris7t6
Human being with feelings
 
Chris7t6's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Dallas, TX
Posts: 80
Default

"undo" / "ctrl + z" still resets Melodyne when used as a track fx.

HOWEVER: I urge you guys having issues with this to try melodyne as a take fx.

...it's really nice and it gets it out of my inserts. It just feels right

y'know?
Chris7t6 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 09:52 PM   #67
bwsd
Human being with feelings
 
Join Date: May 2011
Location: KZ ALA
Posts: 41
Default

Quote:
Originally Posted by Edgemeal View Post
v5.981+dev0801 - August 1 2019
+ Tracks: complete overhaul of track/mixer panels for performance
Full changelog / Latest pre-releases
It is cool. I open around 8000 tracs without lag interface.
Thank You.

But now do not work mouse modifiers track control panel.

Ooops, I am not a first :-)

Last edited by bwsd; 08-01-2019 at 10:00 PM.
bwsd is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 12:36 AM   #68
Tale
Human being with feelings
 
Tale's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: The Netherlands
Posts: 2,981
Default

Quote:
+ Tracks: complete overhaul of track/mixer panels for performance
FWIW: I can easily create 32768 empty tracks now (on Win10)!
__________________
Martinic Kee Bass - Scanner Vibrato - Elka Panther - Tale's JSFX Pack
Tale is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 01:37 AM   #69
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 23,468
Default

I can open around 8k tracks but RT CPU goes over 100% then... I wonder which settings affect this. What's your CPU, Tale?
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 02:35 AM   #70
Tale
Human being with feelings
 
Tale's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: The Netherlands
Posts: 2,981
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
I can open around 8k tracks but RT CPU goes over 100% then... I wonder which settings affect this. What's your CPU, Tale?
Intel Core i7-7700 3.60/4.20 GHz.

Note that with a 64 samples buffer at 44.1 kHz my RT CPU is also >100% (nearly 300% in fact). But with a larger buffer of e.g. 1024 samples, the RT CPU is only ~15%. Not bad for >8000 tracks!
__________________
Martinic Kee Bass - Scanner Vibrato - Elka Panther - Tale's JSFX Pack
Tale is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 02:51 AM   #71
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 23,468
Default

Ah yes, 128 samples buffer, i7-6700K at 4.5 GHz all cores here. Of course lower buffer size would demand more RT CPU.

I also noticed threading aggressiveness also takes up more CPU. Putting it on relaxed or automatic shaved off some more RT CPU.

Last edited by EvilDragon; 08-02-2019 at 03:02 AM.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 05:30 AM   #72
xpander
Human being with feelings
 
xpander's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Terra incognita
Posts: 4,912
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
For now I'll accept three categories of feedback on this:

1) Modal windows that do not follow the pref
2) Modeless windows that do not remember their positions
3) Modeless windows that remember their positions but have poor default positioning that you'd like to follow that pref
Added to what ED found earlier, I found these from the MIDI Editor. Only tested with the default Last window position.

1) Modal windows that do not follow the pref
Piano roll timebase - Timebase help
Notation - Edit Lyric

2) Modeless windows that do not remember their positions
Humanize
xpander is online now   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 06:28 AM   #73
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 23,468
Default

Quote:
Originally Posted by xpander View Post
Added to what ED found earlier, I found these from the MIDI Editor. Only tested with the default Last window position.

1) Modal windows that do not follow the pref
Piano roll timebase - Timebase help
Notation - Edit Lyric

2) Modeless windows that do not remember their positions
Humanize
I can confirm those!


Also...

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Shrug
Justin, could you please make the Event Properties dialog modeless instead of modal? I cannot fathom why this dialog should be modal in practice. We should be able to change our note/event selection at will and be able to change the properties of that selection just like we can for media items and their properties...
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 07:17 AM   #74
xpander
Human being with feelings
 
xpander's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Terra incognita
Posts: 4,912
Default

Found a few more modeless windows not recalling their last position:

Options - Metronome/pre-roll settings
External Timecode Synchronization - Synchronization settings
Theme developer/tweaker

Help - About REAPER/License and user agreement/Changelog


Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
Justin, could you please make the Event Properties dialog modeless instead of modal? I cannot fathom why this dialog should be modal in practice. We should be able to change our note/event selection at will and be able to change the properties of that selection just like we can for media items and their properties...
I agree with this. Single event property would apply to a single selected event and multiple selected events would all get the same properties (if applied)?


-----
Noise section, noticed while testing:
Every time I changed between the docked/undocked states, the Grouping Matrix window defaulted at first to Wiring view. Simply closing and reopening the window, the view went back to the Grouping view. I recall somebody already mentioning this somewhere, so just FYI.

Similar way, when docking/undocking the Track Wiring, at first it opened showing Routing. After close/re-open, it showed Wiring.


Another thing
Track - MIDI track controls - when Show MIDI track control panel is selected, there is no way to remove the check mark > clicking anywhere on the line will just display the MIDI track control panel again. To me the action itself seems fine, click on the line and the control panels shows up. But the check mark is kinda misleading, because it will already be there the next time you open the menu for the given track, kinda suggesting that the control panel should already be showing...yet you'd still have to click on the line to actually open it.
xpander is online now   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 08:50 AM   #75
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 23,468
Default

Quote:
Originally Posted by xpander View Post
Found a few more modeless windows not recalling their last position:

Options - Metronome/pre-roll settings
Snap/Grid settings and Lock settings are the same.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 11:37 AM   #76
srdmusic
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 612
Default

Quote:
Originally Posted by Edgemeal View Post
v5.981+dev0801 - August 1 2019
+ Tracks: complete overhaul of track/mixer panels for performance
Thank you Devs for tackling this issue. I'm sure it quite difficult to streamline a DAW that is already already as efficient as Reaper is.

I have to run some further testing on an actual writing session to confirm real world number but so far there does seem to be an improvement of CPU consumption on larger track count session.

I did a little A/B test to see where the track limits can get to in each Dev version. Something interesting is still happening once track counts get higher than 1000 tracks.

I'd like to explore why Total CPU and RT CPU consumption seems to go up exponentially after 1000 tracks. Anything between 1-1000 tracks and my CPU is about 2%. At 2000 tracks it goes up to about 30% and at 2500 tracks My CPU hovers around 50%. This seems very odd to me since the tracks are not record enabled, there our no outputs set and the tracks are all muted. The tracks are not selected and there are no items on the track so there shouldn't be any anticipatory fx processing going on.

Is there a preference in Reaper that might be causing these sorts of numbers?
srdmusic is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2019, 09:36 AM   #77
lexaproductions
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 431
Default Crash city!!!

Since this build, my custom configuration is not working. Crashes upon starting the program, It works on my standard configuration that I use daily. But I have a heavily custom version that I've used live for the last 3 years and This new build won't start with it. I don't know what's wrong. Here's the crash log:

Code:
Process:               REAPER [17864]
Path:                  /Applications/ReaLiveResources/REAPER64.app/Contents/MacOS/REAPER
Identifier:            com.cockos.reaper
Version:               5.97.111 (5.97.111)
Code Type:             X86-64 (Native)
Parent Process:        ??? [1]
Responsible:           REAPER [17864]
User ID:               501

Date/Time:             2019-08-12 12:36:01.559 -0400
OS Version:            Mac OS X 10.11.6 (15G31)
Report Version:        11
Anonymous UUID:        48421833-45CE-0A6E-E670-0E640B1D81D1

Sleep/Wake UUID:       442414A8-2B3C-4F64-8251-1FDCF896FF99

Time Awake Since Boot: 360000 seconds
Time Since Wake:       320000 seconds

System Integrity Protection: disabled

Crashed Thread:        0  reaper  Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type:        EXC_CRASH (SIGABRT)
Exception Codes:       0x0000000000000000, 0x0000000000000000
Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY

Application Specific Information:
/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/Metal/Metal-56.6.1/Framework/MTLTexture.m:643: failed assertion `MTLTextureDescriptor has one or more dimensions set that are zero or greater than the maximum allowed size.'
 

Thread 0 Crashed:: reaper  Dispatch queue: com.apple.main-thread
0   libsystem_kernel.dylib        	0x00007fff97d76f06 __pthread_kill + 10
1   libsystem_pthread.dylib       	0x00007fff9e8f64ec pthread_kill + 90
2   libsystem_c.dylib             	0x00007fff9006f6df abort + 129
3   libsystem_c.dylib             	0x00007fff90036dd8 __assert_rtn + 321
4   com.apple.Metal               	0x00007fff94f9e7ad MTLReportFailure + 600
5   com.apple.Metal               	0x00007fff94f82ab5 -[MTLTextureDescriptorInternal validateWithDevice:] + 606
6   com.nvidia.web.GeForceMTLDriverWeb	0x0000000118501ae3 0x11833c000 + 1858275
7   com.nvidia.web.GeForceMTLDriverWeb	0x0000000118481d4b 0x11833c000 + 1334603
8   com.apple.QuartzCore          	0x00007fff9cae6e56 allocate_drawable_private(unsigned int, unsigned int, id<MTLDevice>, MTLPixelFormat, bool, bool, unsigned int, CGColorSpace*, _CAImageQueue*) + 893
9   com.apple.QuartzCore          	0x00007fff9cae68c8 -[CAMetalLayer nextDrawable] + 1408
10  com.cockos.reaper             	0x000000010fa26927 -[REAPERSwell_hwnd swellDrawMetal:] + 2359
11  com.cockos.reaper             	0x000000010fa2d89a swell_updateAllMetalDirty() + 282
12  com.cockos.reaper             	0x000000010f85f0b8 -[REAPERapp sendEvent:] + 5176
13  com.apple.AppKit              	0x00007fff981efae4 -[NSApplication _doModalLoop:peek:] + 751
14  com.apple.AppKit              	0x00007fff983d06fb __35-[NSApplication runModalForWindow:]_block_invoke + 126
15  com.apple.AppKit              	0x00007fff981ed375 -[NSApplication runModalForWindow:] + 156
16  com.apple.AppKit              	0x00007fff98604ebe -[NSSavePanel runModal] + 627
17  com.cockos.reaper             	0x000000010fa3ae86 BrowseForFiles(char const*, char const*, char const*, bool, char const*) + 662
18  reaper_sws_extension.dylib    	0x000000011f82f6de OpenProjectsFromList(COMMAND_T*) + 110
19  reaper_sws_extension.dylib    	0x000000011f78308b hookCommandProc(int, int) + 731
20  com.cockos.reaper             	0x000000010f55cf8f Main_OnCommandEx2(int, int, ReaProject*) + 111
21  com.cockos.reaper             	0x000000010f55ce97 Main_OnCommand(int, int) + 39
22  com.cockos.reaper             	0x000000010f7fe192 lua_Main_OnCommand(lua_State*) + 66
23  com.cockos.reaper             	0x000000010f84e624 luaD_precall + 2132
24  com.cockos.reaper             	0x000000010f96992e luaV_execute + 1982
25  com.cockos.reaper             	0x000000010f84f026 luaD_callnoyield + 70
26  com.cockos.reaper             	0x000000010f850e1b luaD_rawrunprotected + 107
27  com.cockos.reaper             	0x000000010f850b70 luaD_pcall + 64
28  com.cockos.reaper             	0x000000010fc28bf8 lua_pcallk + 152
29  com.cockos.reaper             	0x000000010fbf6d83 LuaAPI::InterpretScript(char const*, char const*) + 403
30  com.cockos.reaper             	0x000000010fc489bc RunReaScript(char const*, int, KbdSectionInfo*, int, bool, int) + 1548
31  com.cockos.reaper             	0x000000010fb84acf MainProc(HWND__*, unsigned int, unsigned long, long) + 10783
__________________
MP 12 Core 3.46GHZ 48GB OSX10.11.6, MBP 15" 2012 OSX10.12, RME Fireface UFX, MCU,
Reaper 5, SD2, Omnisphere, Wave Altiverb, PSP, VB3, Izotope, Scuffham, Soundtoys 5, Slate All Plugins.
lexaproductions is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2019, 10:00 AM   #78
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,476
Default

Quote:
Originally Posted by lexaproductions View Post
Since this build, my custom configuration is not working. Crashes upon starting the program, It works on my standard configuration that I use daily. But I have a heavily custom version that I've used live for the last 3 years and This new build won't start with it. I don't know what's wrong. Here's the crash log:

Code:
Process:               REAPER [17864]
Path:                  /Applications/ReaLiveResources/REAPER64.app/Contents/MacOS/REAPER
Identifier:            com.cockos.reaper
Version:               5.97.111 (5.97.111)
Code Type:             X86-64 (Native)
Parent Process:        ??? [1]
Responsible:           REAPER [17864]
User ID:               501

Date/Time:             2019-08-12 12:36:01.559 -0400
OS Version:            Mac OS X 10.11.6 (15G31)
Report Version:        11
Anonymous UUID:        48421833-45CE-0A6E-E670-0E640B1D81D1

Sleep/Wake UUID:       442414A8-2B3C-4F64-8251-1FDCF896FF99

Time Awake Since Boot: 360000 seconds
Time Since Wake:       320000 seconds

System Integrity Protection: disabled

Crashed Thread:        0  reaper  Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type:        EXC_CRASH (SIGABRT)
Exception Codes:       0x0000000000000000, 0x0000000000000000
Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY

Application Specific Information:
/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/Metal/Metal-56.6.1/Framework/MTLTexture.m:643: failed assertion `MTLTextureDescriptor has one or more dimensions set that are zero or greater than the maximum allowed size.'
 

Thread 0 Crashed:: reaper  Dispatch queue: com.apple.main-thread
0   libsystem_kernel.dylib        	0x00007fff97d76f06 __pthread_kill + 10
1   libsystem_pthread.dylib       	0x00007fff9e8f64ec pthread_kill + 90
2   libsystem_c.dylib             	0x00007fff9006f6df abort + 129
3   libsystem_c.dylib             	0x00007fff90036dd8 __assert_rtn + 321
4   com.apple.Metal               	0x00007fff94f9e7ad MTLReportFailure + 600
5   com.apple.Metal               	0x00007fff94f82ab5 -[MTLTextureDescriptorInternal validateWithDevice:] + 606
6   com.nvidia.web.GeForceMTLDriverWeb	0x0000000118501ae3 0x11833c000 + 1858275
7   com.nvidia.web.GeForceMTLDriverWeb	0x0000000118481d4b 0x11833c000 + 1334603
8   com.apple.QuartzCore          	0x00007fff9cae6e56 allocate_drawable_private(unsigned int, unsigned int, id<MTLDevice>, MTLPixelFormat, bool, bool, unsigned int, CGColorSpace*, _CAImageQueue*) + 893
9   com.apple.QuartzCore          	0x00007fff9cae68c8 -[CAMetalLayer nextDrawable] + 1408
10  com.cockos.reaper             	0x000000010fa26927 -[REAPERSwell_hwnd swellDrawMetal:] + 2359
11  com.cockos.reaper             	0x000000010fa2d89a swell_updateAllMetalDirty() + 282
12  com.cockos.reaper             	0x000000010f85f0b8 -[REAPERapp sendEvent:] + 5176
13  com.apple.AppKit              	0x00007fff981efae4 -[NSApplication _doModalLoop:peek:] + 751
14  com.apple.AppKit              	0x00007fff983d06fb __35-[NSApplication runModalForWindow:]_block_invoke + 126
15  com.apple.AppKit              	0x00007fff981ed375 -[NSApplication runModalForWindow:] + 156
16  com.apple.AppKit              	0x00007fff98604ebe -[NSSavePanel runModal] + 627
17  com.cockos.reaper             	0x000000010fa3ae86 BrowseForFiles(char const*, char const*, char const*, bool, char const*) + 662
18  reaper_sws_extension.dylib    	0x000000011f82f6de OpenProjectsFromList(COMMAND_T*) + 110
19  reaper_sws_extension.dylib    	0x000000011f78308b hookCommandProc(int, int) + 731
20  com.cockos.reaper             	0x000000010f55cf8f Main_OnCommandEx2(int, int, ReaProject*) + 111
21  com.cockos.reaper             	0x000000010f55ce97 Main_OnCommand(int, int) + 39
22  com.cockos.reaper             	0x000000010f7fe192 lua_Main_OnCommand(lua_State*) + 66
23  com.cockos.reaper             	0x000000010f84e624 luaD_precall + 2132
24  com.cockos.reaper             	0x000000010f96992e luaV_execute + 1982
25  com.cockos.reaper             	0x000000010f84f026 luaD_callnoyield + 70
26  com.cockos.reaper             	0x000000010f850e1b luaD_rawrunprotected + 107
27  com.cockos.reaper             	0x000000010f850b70 luaD_pcall + 64
28  com.cockos.reaper             	0x000000010fc28bf8 lua_pcallk + 152
29  com.cockos.reaper             	0x000000010fbf6d83 LuaAPI::InterpretScript(char const*, char const*) + 403
30  com.cockos.reaper             	0x000000010fc489bc RunReaScript(char const*, int, KbdSectionInfo*, int, bool, int) + 1548
31  com.cockos.reaper             	0x000000010fb84acf MainProc(HWND__*, unsigned int, unsigned long, long) + 10783
Thanks, the next build (coming soon) should fix, hopefully!
Justin is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2019, 10:19 AM   #79
lexaproductions
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 431
Default

Thanks Boss
__________________
MP 12 Core 3.46GHZ 48GB OSX10.11.6, MBP 15" 2012 OSX10.12, RME Fireface UFX, MCU,
Reaper 5, SD2, Omnisphere, Wave Altiverb, PSP, VB3, Izotope, Scuffham, Soundtoys 5, Slate All Plugins.
lexaproductions is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2019, 02:58 PM   #80
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,476
Default

Quote:
Originally Posted by lexaproductions View Post
Thanks Boss
There, let me know if this happens in 0812 too.
Justin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.