Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-28-2019, 05:13 AM   #1
Vadium
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 16
Default Reaper not transmit Program Change messages (Solved)

if I create PrCh message by 3rd software (by Plogue Bidule plugin or by Reaticulate), Reaper not transmit PrCh message to VePro 7. I see PrCh messages in log of ReaControlMidi, inserted in Reaper channel after PrCh message source, but not see in VePro (at the same time Vepro 7 receives PrCh from other hosts ok)

(macOS 10.13.6, last version of Reaper

Last edited by Vadium; 07-16-2019 at 04:21 AM.
Vadium is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2019, 05:50 AM   #2
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,172
Default

Did you try one of these options?

schwa is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2019, 02:43 PM   #3
Vadium
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 16
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
Did you try one of these options?
These options are not for my case - they for control presets by PrCh inside Reaper, but in my case, I need to send PrCh out from Reaper to another program, I made a video: https://youtu.be/dRRhhLGqNt4

Last edited by Vadium; 06-28-2019 at 03:49 PM.
Vadium is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2019, 02:46 PM   #4
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,172
Default

If you are using the VST3 version of VE, the plugin won't receive MIDI program change messages unless you set up those links. MIDI program change is very poorly handled in VST3.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2019, 03:58 PM   #5
Vadium
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 16
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
If you are using the VST3 version of VE, the plugin won't receive MIDI program change messages unless you set up those links. MIDI program change is very poorly handled in VST3.
Yes, it was a true for Vepro verion 6, but in Vepro 7 all is works with another soft (I added to end of video the example of success transmitting from Bidule standalone)
Vadium is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 04:19 AM   #6
Vadium
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 16
Default

This issue was fixed in the newest Reaper 5.980 - now PrCh sends to VST3 instruments (also in Vepro) OK

Thanks a lot to developer team!
Vadium is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.