Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER for macOS X

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-27-2019, 03:14 PM   #1
o_e
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 327
Default Issue with different monitor sizes using a macbook

Hi,

I did post that already in the General Discussion, did'nt get any answers from other macbook users so I repost it here again:

In my studio I'am using an external 30'' monitor attached on my macbook (with the macbook closed).
When I'am on the road I'am using the laptopscreen. The last ~15 rightmost toolbar icons (at top of the main window and at top of the MIDI editor) are out of sight (and reach) than. Is there a way to display all the toolbar icons also on the (sometimes) smaller screen or is this a known issue?



thanks!
o_e is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2019, 04:33 PM   #2
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,506
Default

you know the 3 dots at top left of every window?
alt-click the third one, should be a + symbol while holding alt
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2019, 03:39 AM   #3
o_e
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 327
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
you know the 3 dots at top left of every window?
alt-click the third one, should be a + symbol while holding alt
Thanks for the answer, but that does not change things, here is what is my problem, maybe a picture make it clearer somehow..

extermal 30'' monitor:



laptop:

o_e is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2019, 10:30 AM   #4
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,506
Default

ok I see now
Not sure if that can be fixed without making the toolbar height bigger to show two rows
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2019, 12:49 PM   #5
o_e
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 327
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
ok I see now
Not sure if that can be fixed without making the toolbar height bigger to show two rows
Can the toolbar height be changed?
There seems to be enough space for two rows of toolbars..

Worth a bug report?
o_e is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2019, 01:31 PM   #6
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,506
Default

to me it looks like the main toolbar/ruler area is extended, but the actual toolbar dock above the ruler is not.
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2019, 02:17 PM   #7
o_e
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 327
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
to me it looks like the main toolbar/ruler area is extended, but the actual toolbar dock above the ruler is not.
So you are suggesting what..?
o_e is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2019, 03:43 PM   #8
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,506
Default

can you do this?

__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2019, 01:19 AM   #9
o_e
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 327
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
can you do this?


No, unfortunatly not, why?
o_e is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 02:28 AM   #10
o_e
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 327
Default

Quote:
Originally Posted by o_e View Post
No, unfortunatly not, why?

To answer my own question for the records (although it seems that I'am the only one having this problem):

What I did wrong was to place the toolbar 'At top of main window'
Instead one have to put it 'In toolbar docker' and than drag the toolbar docker on top of the main window.
o_e is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.