Old 02-24-2021, 04:18 PM   #1
SNJUK2
Human being with feelings
 
SNJUK2's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Zhytomyr,Ukraine
Posts: 234
Default Ableton Live Theme

Last update29.04.2022 --- Config tested on 1366x768 laptop screen Only

---Color Theme in pack, but it works only with config (original icons)

Reaper portable with config is here https://drive.google.com/drive/folde...-B?usp=sharing

-------------------------------------------------------------------------------------------------




-------------------------------------------------------------------------------------------------
New restyling js Effects

Euclidian Sequencer original https://forum.cockos.com/showthread.php?t=94325


LFO Envelope Scope original https://forum.cockos.com/showthread.php?t=171469


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Video

https://www.youtube.com/channel/UC3x...aCyhLsQFK1Kryg

Last edited by SNJUK2; 05-06-2022 at 04:23 PM.
SNJUK2 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2021, 05:51 AM   #2
Pink Wool
Human being with feelings
 
Pink Wool's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 1,052
Default

Nice! Really looking forward to this! There's been quite a few of more or less Live "inspired" themes that have been started but never finished! Hope you'll get to finish yours!
Pink Wool is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2021, 09:38 AM   #3
gxray
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2020
Location: Miami, FL USA
Posts: 384
Default

Looks really nice, will be interesting to see where it goes =D
__________________
Seasoned codemonkey
Dunno a thing about making music (here to learn!)
gxray is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2021, 10:00 AM   #4
Vagelis
Human being with feelings
 
Vagelis's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Larisa, Greece
Posts: 1,938
Default

Wow this looks incredible, i like a lot TCP, Mixer, icons and general the minimalistic approach.
Mostly i like that's not an exact replica of Live, something like a mix of Reaper and Live which i prefer more.
Vagelis is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2021, 10:11 AM   #5
Sofian
Human being with feelings
 
Join Date: May 2020
Posts: 2
Default

Клёво получается, ждём с нетерпением
Sofian is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2021, 06:27 AM   #6
SNJUK2
Human being with feelings
 
SNJUK2's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Zhytomyr,Ukraine
Posts: 234
Default

Hi

Beta version link at Top post (includes toolbar icons @ PSD for photoshop)
SNJUK2 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2021, 03:01 PM   #7
gxray
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2020
Location: Miami, FL USA
Posts: 384
Default

Quote:
Originally Posted by SNJUK2 View Post
Hi

Beta version link at Top post (includes toolbar icons @ PSD for photoshop)
Thank you! Looks really great =)
I tested it out, only two small things I noticed so far were:
  • The "width" TCP button seems to be missing
  • All notes are black (a "midi_note_colormap.png" file is not present, could possibly be this)

(By the way, can we donate to you somehow for this?)

__________________
Seasoned codemonkey
Dunno a thing about making music (here to learn!)

Last edited by gxray; 02-27-2021 at 03:13 PM.
gxray is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2021, 03:58 PM   #8
Odys
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 176
Default

Hey, great work! It comes together nicely
Odys is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2021, 02:29 AM   #9
Pink Wool
Human being with feelings
 
Pink Wool's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 1,052
Default

It's getting there! Nice!
Pink Wool is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2021, 04:17 AM   #10
SNJUK2
Human being with feelings
 
SNJUK2's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Zhytomyr,Ukraine
Posts: 234
Default

Thanks

gxray 1 This is Ableton. There are no width knob {utility}
2
SNJUK2 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2021, 08:51 AM   #11
Georgedayren
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 84
Default

i like it! subscibed on

knobs with pre-drawed digits - bad idea.. in my case real volume on track -2db, your knob show me -21db

have a lot of ableton knobs and faders there, you can take everything you want
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=229074
__________________
Fast Access Pack
Georgedayren is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2021, 09:08 AM   #12
Vagelis
Human being with feelings
 
Vagelis's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Larisa, Greece
Posts: 1,938
Default

I like a lot, the TCP is clean and minimal, one thing that i don't like is how long the lanes of the fx parameters are on TCP, also when showing the fx UI on TCP it doesn't scale correct. (both horizontal/vertical)

Vagelis is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2021, 10:53 AM   #13
SNJUK2
Human being with feelings
 
SNJUK2's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Zhytomyr,Ukraine
Posts: 234
Default

Quote:
Originally Posted by Georgedayren View Post
i like it! subscibed on

knobs with pre-drawed digits - bad idea.. in my case real volume on track -2db, your knob show me -21db

have a lot of ableton knobs and faders there, you can take everything you want
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=229074
Thank you. Have great pack. Without LBX Stripper Ableton config impossible

For correct work vol knob
SNJUK2 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2021, 11:02 AM   #14
SNJUK2
Human being with feelings
 
SNJUK2's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Zhytomyr,Ukraine
Posts: 234
Default

Quote:
Originally Posted by Vagelis View Post
I like a lot, the TCP is clean and minimal, one thing that i don't like is how long the lanes of the fx parameters are on TCP, also when showing the fx UI on TCP it doesn't scale correct. (both horizontal/vertical)

Thank you. tcp.fxembed its pain for me. Maybe mcp.fxembed

Last edited by SNJUK2; 02-28-2021 at 01:15 PM.
SNJUK2 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2021, 01:23 PM   #15
gxray
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2020
Location: Miami, FL USA
Posts: 384
Default

Quote:
Originally Posted by SNJUK2 View Post
Thanks

gxray 1 This is Ableton. There are no width knob {utility}
2
Ohhh, I see I just needed to change the Pan Law from "Project Settings" -> "Advanced" so that the width would not show.

Looks great now, thank you =D

One small bug I noticed, is that wheen zooming the tracks with Ctrl+Mousewheel, when they are made small, you cannot zoom them large again unless you manually expand a track.
It's like they get "stuck" at that size.

Also for some reason the "IO" button on Master MCP track is a bit stretched:


__________________
Seasoned codemonkey
Dunno a thing about making music (here to learn!)
gxray is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2021, 03:48 PM   #16
SNJUK2
Human being with feelings
 
SNJUK2's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Zhytomyr,Ukraine
Posts: 234
Default

One small bug I noticed, is that wheen zooming the tracks with Ctrl+Mousewheel, when they are made small, you cannot zoom them large again unless you manually expand a track.
It's like they get "stuck" at that size.


Eah that bug & i dont know...
I use command parameters A=54 B=295 shortcut for mouse buttons
MediaKeyboardBrows+ -


Also for some reason the "IO" button on Master MCP track is a bit stretched:


Fix it Thanks

Last edited by SNJUK2; 02-28-2021 at 03:55 PM.
SNJUK2 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2021, 04:52 PM   #17
gxray
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2020
Location: Miami, FL USA
Posts: 384
Default

Ah okay, thank you.

I will try to fix this mouse zoom issue in the rtconfig.txt
Also will try to fix the TCP FX embed layout

Will post changes here if I am successful =)
__________________
Seasoned codemonkey
Dunno a thing about making music (here to learn!)
gxray is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2021, 03:56 AM   #18
Vagelis
Human being with feelings
 
Vagelis's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Larisa, Greece
Posts: 1,938
Default

Quote:
Originally Posted by gxray View Post
Ah okay, thank you.

I will try to fix this mouse zoom issue in the rtconfig.txt
Also will try to fix the TCP FX embed layout

Will post changes here if I am successful =)
Cool! Thanks man
Vagelis is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2021, 05:13 AM   #19
SNJUK2
Human being with feelings
 
SNJUK2's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Zhytomyr,Ukraine
Posts: 234
Default

When zooming the tracks with Ctrl+Mousewheel under arrange view - all Ok
under TCP is bad
SNJUK2 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2021, 03:13 PM   #20
nvk
Human being with feelings
 
nvk's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 101
Default

Nice, this has a ton of potential
nvk is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2021, 04:49 PM   #21
SNJUK2
Human being with feelings
 
SNJUK2's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Zhytomyr,Ukraine
Posts: 234
Default

Update
At top post
SNJUK2 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2021, 09:53 AM   #22
daniellumertz
Human being with feelings
 
daniellumertz's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil
Posts: 1,725
Default

Wow this is a really nice work ! Looks really great!

How did you config to have this white border around selected MIDI notes? was with the color map?
daniellumertz is online now   Reply With Quote
Old 05-02-2021, 10:20 AM   #23
SNJUK2
Human being with feelings
 
SNJUK2's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Zhytomyr,Ukraine
Posts: 234
Default

Hi.In last version no border (Ableton 11)

I show in post #10 about boarder - its in midi editor options
Config almost ready & soon i introduce it in video
__________________
Ableton Live Config

Last edited by SNJUK2; 05-02-2021 at 10:26 AM.
SNJUK2 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2021, 09:50 AM   #24
gxray
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2020
Location: Miami, FL USA
Posts: 384
Default

Quote:
Originally Posted by SNJUK2 View Post
Hi.In last version no border (Ableton 11)
Config almost ready & soon i introduce it in video
Really excited for the video & update! =D
__________________
Seasoned codemonkey
Dunno a thing about making music (here to learn!)
gxray is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 01:37 PM   #25
SNJUK2
Human being with feelings
 
SNJUK2's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Zhytomyr,Ukraine
Posts: 234
Default

In drive last version of config & install helper
I cant make video (i without comp)
If you test it & have question - i try ansver you
Thanks
__________________
Ableton Live Config
SNJUK2 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 03:29 PM   #26
gxray
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2020
Location: Miami, FL USA
Posts: 384
Default

Quote:
Originally Posted by SNJUK2 View Post
In drive last version of config & install helper
I cant make video (i without comp)
If you test it & have question - i try ansver you
Thanks
Amazing, downloading it now -- thank you! =D
__________________
Seasoned codemonkey
Dunno a thing about making music (here to learn!)
gxray is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2022, 02:00 PM   #27
Ichthyoid
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2022
Posts: 3
Default

This is the best re-doing of Reaper's UI that I've seen! Is this still being updated?

Is there any plan to officially support Mac with this theme/config? I basically copied all the files other than the .exe's to the appropriate folders, but there were still a few bugs.
Ichthyoid is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2022, 12:59 AM   #28
SNJUK2
Human being with feelings
 
SNJUK2's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Zhytomyr,Ukraine
Posts: 234
Default

Hi. I'm not work with config now, becouse i'm in Ukraine army.If you have some questions i try to help you, but i have not mac.
There are no .exe files in config
__________________
Ableton Live Config
SNJUK2 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2022, 07:41 PM   #29
Ichthyoid
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2022
Posts: 3
Default

Ohh wow, hearts and prayers with you then during these crazy times!

There are 2 main bugs:

1) whenever I switch between arrange and mixer view, the window suddenly shifts to a different position.

2) the browser button doesn't work at all on my side.

Thanks for checking in! Stay safe~
Ichthyoid is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2022, 10:35 AM   #30
SNJUK2
Human being with feelings
 
SNJUK2's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Zhytomyr,Ukraine
Posts: 234
Default

Hallo.
1 arrange and mixer view its saved window set F7 & F8
I need more information about "the window suddenly shifts to a different position."

2 for browser button you need scripts
1 Arc_Function_lua
2 Archie_Var; Show hide Media explorer FX browser Track manager Region-marker manager
when you run script 2 - opens 4 windows ,you need dock they all in left dock
Browser button its cycle action
__________________
Ableton Live Config
SNJUK2 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2022, 03:19 PM   #31
Ichthyoid
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2022
Posts: 3
Default

Thanks! I'll take a look!
Ichthyoid is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.