Old 02-10-2018, 04:39 PM   #1
Rusty Falcon
Human being with feelings
 
Rusty Falcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alabama
Posts: 368
Default Toggle TCP icon area display ?

I found the action to toggle display of Track Icons in the Mixer Control Panel.

But I'd like to do the same for the Track Control Panel.

I looked and could not find any built-in or SWS action to do this.

Ideas ?

Does this get into changing the theme itself ?
__________________
PRS 2014 Brushstroke 24 / PRS 2008 Custom 24 / Axe-FX 2
Reaper / RME HDSP Multiface 1 / Tannoy 502s / Monoprice 10" Subwoofer
Hughes and Kettner Tubemeister 18 and 1x12 cab
Rusty Falcon is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 12:04 PM   #2
Never
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Location: Ohio, USA
Posts: 404
Default

Quote:
Originally Posted by Rusty Falcon View Post
I found the action to toggle display of Track Icons in the Mixer Control Panel.

But I'd like to do the same for the Track Control Panel.

I looked and could not find any built-in or SWS action to do this.

Ideas ?

Does this get into changing the theme itself ?
In the 'rtconfig' file, the statement:
set tcp_iconsize [XX] or
set mcp_iconsize [XX]
defines the width (for tcp) or
height (for mcp) of the track icon.
When you right click on a track in the
tcp or the mcp, the command 'set track
icon', or 'remove icon' controls whether
the track icon is drawn. If a track icon
is set, it will automatically appear in the tcp, but only be drawn in the mcp
if the 'show track icons in mixer' is
checked in the dialog that appears when
you right click on the mcp master.
If you are not seeing an icon in the tcp
when one is set, it is because the
'set tcp_iconsize' command is set to
nil or because you have the global tcp
width set too small.
Hover on the right edge of the tcp panel, and click and slide it to the right until the icon appears.
If this don't work, change to a different theme. If the icon appears
in another theme, unpack the them you
are using, and in the root dependency
folder, open the text file 'rtconfig',
and somewhere in the top of the file,
locate the statement 'set tcp_iconsize',
and alter the numeric value in the brackets to a value fitting the size you
wish. (Usually 50-80).
Never is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 06:07 AM   #3
jbraner
Human being with feelings
 
jbraner's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Edinburgh
Posts: 244
Default

Quote:
set tcp_iconsize [XX] or
set mcp_iconsize [XX]
I don't see this in any of the rtconfig.txt files that I have...
jbraner is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 11:06 AM   #4
Rusty Falcon
Human being with feelings
 
Rusty Falcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alabama
Posts: 368
Default

Thanks for the clear information Never!

I'm away from the DAW at the moment but will give this a shot. Since I use full background coloring on my tracks, I find the icons redundant and just take up space.

Will check rtconfig.txt when I can for the value that controls the size of the TCP icon area.

Thanks!
__________________
PRS 2014 Brushstroke 24 / PRS 2008 Custom 24 / Axe-FX 2
Reaper / RME HDSP Multiface 1 / Tannoy 502s / Monoprice 10" Subwoofer
Hughes and Kettner Tubemeister 18 and 1x12 cab
Rusty Falcon is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 11:55 AM   #5
SoulOne82
Human being with feelings
 
SoulOne82's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Illville - Germany
Posts: 940
Default

If you don´t use the icons why not just delete them from your tcp/mcp?
SoulOne82 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 12:08 PM   #6
Rusty Falcon
Human being with feelings
 
Rusty Falcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alabama
Posts: 368
Default

Quote:
Originally Posted by SoulOne82 View Post
If you don´t use the icons why not just delete them from your tcp/mcp?
I want to remove the icons -AND- the areas that display the icons.

Found the display setting for MCP icon areas in Actions.

I have no icons in my TCP, but am trying to remove the blank areas that are present where icons would be.

I think Never gave me a way if I'm willing to edit rtconfig.txt and will try it later.

Thanks!
__________________
PRS 2014 Brushstroke 24 / PRS 2008 Custom 24 / Axe-FX 2
Reaper / RME HDSP Multiface 1 / Tannoy 502s / Monoprice 10" Subwoofer
Hughes and Kettner Tubemeister 18 and 1x12 cab
Rusty Falcon is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 12:23 PM   #7
SoulOne82
Human being with feelings
 
SoulOne82's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Illville - Germany
Posts: 940
Default

Quote:
Originally Posted by Rusty Falcon View Post
I want to remove the icons -AND- the areas that display the icons.
The area shrinks automatically when the icons are removed. But maybe this is theme-specific?

SoulOne82 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 12:31 PM   #8
Rusty Falcon
Human being with feelings
 
Rusty Falcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alabama
Posts: 368
Default

Appreciate the vidcap explanation on the default theme. I tried the "Remove Icon" yesterday and the area on the TCP remained. When I shrink TCP, the icon size area remains. So I'm guessing it's theme specific and may need rtconfig.txt editing as Never pointed out. Just can't check for a few days.

Thanks!
__________________
PRS 2014 Brushstroke 24 / PRS 2008 Custom 24 / Axe-FX 2
Reaper / RME HDSP Multiface 1 / Tannoy 502s / Monoprice 10" Subwoofer
Hughes and Kettner Tubemeister 18 and 1x12 cab
Rusty Falcon is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2018, 09:35 AM   #9
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,078
Default

I'm not looking atm but there should be png files for the empty icon space and there should be in the rtconfig settings for the size of both those

so suggest, two things... mod the pngs so they are 1px wide and then tweak the rtconfig settings to that width...
might not totally get rid of the icon area but should get to almost nothing
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2018, 02:16 PM   #10
Rusty Falcon
Human being with feelings
 
Rusty Falcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alabama
Posts: 368
Default

OK problem solved and it was easier than I thought, no rtconfig.txt editing required.

SoulOne82 was correct. I selected all of my tracks and on the right-mouse menu selected "Icon" then "Delete Track Icon". Poof all icon areas on the TCP tracks disappeared.

At first I still had icons in some tracks so shrinking the TCP panels to the left was continuing to accommodate the existing icons.

Easy peasy and thanks for the pointer SoulOne82.

FWIW I am using the most excellent Solaris LCS Version 2.0 theme!
__________________
PRS 2014 Brushstroke 24 / PRS 2008 Custom 24 / Axe-FX 2
Reaper / RME HDSP Multiface 1 / Tannoy 502s / Monoprice 10" Subwoofer
Hughes and Kettner Tubemeister 18 and 1x12 cab
Rusty Falcon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.