Old 09-14-2010, 08:11 PM   #1
TexasFury
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 36
Default VST articulations: right click possible?

Is there any way to customize a right click command for editing MIDI? I have Prominy SR5, and would like to select notes, and then have an auto articulation of common devices like hammers ons, pulls offs and string choice. Is this possible to do?
TexasFury is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2019, 01:06 PM   #2
jfog
Human being with feelings
 
jfog's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Bay Area, Northern California
Posts: 22
Default Drop-down Menu for MIDI Note Articulations

TF:


Something like this might work:

https://www.youtube.com/watch?v=eZZ3...LgcAgE&index=1
__________________
Home Studio Owner, Multi-instrumentalist, AT&T Employee, Private Music Teacher. (R) REAPER user since 2009. PC: Lenovo T510 & 3x Presonus Firestudio Projects 10x10's (24 inputs), Current Band: None. Current mood: Amorphous
jfog is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2019, 08:24 PM   #3
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 839
Default

You can try Lokasenna's toolbar https://forum.cockos.com/showthread.php?t=221567
you can change the top 5 keyswitches and note lengths to sute.
It would not be hard to create an always on top Lokasenna GUI with a drop down list for different virtual instruments and buttons with names of the different articulations or Lokasenna Radial Menu.


__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com

Last edited by MusoBob; 06-20-2019 at 08:30 PM.
MusoBob is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2019, 08:35 PM   #4
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,632
Default

might be worth explaining that what you see in that lua, where it says main and cc1-4 actually does not insert a cc value... it inserts a note that works like a keyswitch ... it is especially made to work with Tod's Steel Guitar Kontakt library..
By default it inserts the notes at velocity value of 20

the other numbers set the velocity of any selected notes...

so yes it surely could be possible to have variations of this lua to work with any given set of articulation notes...
In fact it could be a good idea... So hey Bob... if you want to work on variations of it for a given set of artic's... I'd help with the png files... I'm note a script coder though.
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain

Last edited by hopi; 06-21-2019 at 08:16 AM.
hopi is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2019, 07:10 PM   #5
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 839
Default

I was making a GUI but I thought you would need an ini text file to put the keyswitch settings in

for each instrument so I thought it might be easier with Radial Menu as it has a setup for the user to enter values.
So I'm not sure what would be best.

__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com
MusoBob is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2019, 08:32 PM   #6
shady
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 57
Default

there's also Reaticulate...

http://reaticulate.com/
__________________
twitch.tv/suprshady trying to stream REAPER stuff.. more than twice a year
shady is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.