Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER General Discussion Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-18-2019, 01:12 PM   #1
Powermac
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 76
Default Why is Reaper still losing connection to different VST plugins?!!

I am having continuous problems with Reaper all of a sudden losing connection (not recognizing) various plugins. I am beyond confused and at the point of giving up on it as my DAW. I'm not doing anything to the program for this to happen. I will power up my computer (Windows 10, 16 gigs of ram) and the VST that worked for two months is no longer recognized, and out of nowhere. I do a re-scan and nothing.

This has happened multiple times over the last two months with everything from Waves plugins, to Valhalla, and now my Pro C-2 plugin. Can anyone shed any light on this before I move on? Any help is appreciated. I used Reaper for 8 months with no issue whatsoever, but that is no longer the case.

Thanks in advance
Powermac is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 03:33 PM   #2
cutnpaste
Banned
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 391
Default

Quote:
Originally Posted by Powermac View Post
I am having continuous problems with Reaper all of a sudden losing connection (not recognizing) various plugins. I am beyond confused and at the point of giving up on it as my DAW. I'm not doing anything to the program for this to happen. I will power up my computer (Windows 10, 16 gigs of ram) and the VST that worked for two months is no longer recognized, and out of nowhere. I do a re-scan and nothing.

This has happened multiple times over the last two months with everything from Waves plugins, to Valhalla, and now my Pro C-2 plugin. Can anyone shed any light on this before I move on? Any help is appreciated. I used Reaper for 8 months with no issue whatsoever, but that is no longer the case.

Thanks in advance

Not surprising at all since you have waves installed.
cutnpaste is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 07:06 PM   #3
Billy M
Human being with feelings
 
Billy M's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 567
Default

Are there any changes you might have made before this happens, as far as installing/updating Waves plugins via Waves Central, adding/updating other plugins, etc? Are both VST2 and VST3 plugins having the problem? Have you checked to see if the folders/plugin paths are still correct in Prefs/Plug-ins/VST?
__________________
“Never underestimate the power of stupid people in large groups.”
― George Carlin
Billy M is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.