Old 07-21-2019, 01:02 PM   #1
Lynard
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 19
Default Piano One Playback Sound?

As I am working my way through the Reaper tutorials, I've installed Piano One. I can add it to a new track and can input with my midi and see it playing...but no sound. I get sound from my other VI. My audio device is enabled as is my midi player. My computer sound seems to have the right settings. Any idea why Piano One isn't playing back sound when everything else is?
Thanks!
Lynard is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2019, 01:16 PM   #2
Stella645
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2008
Location: UK
Posts: 1,195
Default

Did you do step no 2 in the instructions??

http://www.supremepiano.com/index.html?p1.html
Stella645 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2019, 01:29 PM   #3
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,707
Default

As mentioned in the link Stella provided above, make sure that the Piano One plugin itself is pointing to the Piano1.ins sound file.

More info here (see post #5): https://forum.cockos.com/showthread.php?t=168058
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2019, 07:33 AM   #4
Lynard
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 19
Default Still Sound Issues

I've downloaded Piano One, unzipped with a RAR app and copied the file into the VST Plugin file. While I see the dll file, I can't see a ins subfile. There are two files in the main Piano One folder called wp.wyc and wp2.wyc.

In Reaper I don't see any setting that would allow me to point to the mysterious ins file. I've read through the other thread and can't see anything that helps. Does anyone know why there isn't a ins subfile and what the other 2 files are?
Lynard is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2019, 08:01 AM   #5
Stella645
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2008
Location: UK
Posts: 1,195
Default

I downloaded the archive and looks like the install has changed....there is now an msi installer which should do everything for you.

So not sure where you got your download from with the dll files but I don't think that's the official download from the website I linked.
Stella645 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2019, 11:51 AM   #6
Lynard
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 19
Default

Sorry to be so dense. I did use the link you gave. I just deleted the previous Piano One files and re-downloaded, unpacked and moved the uncompressed file into VST folder. Still no sound. My other plugins have sound, so I don't think it's a REAPER setting. I'll keep trying...but I must be missing something pretty basic. Thanks for answering.
Lynard is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2019, 12:48 PM   #7
Lynard
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 19
Default Solution

I now have sound. I copied the file into my external drive, added that path to Preference VST and re-scanned. Not sure why it wouldn't sound in the other location, but I'm glad it's now working. Thanks for your answers.
Lynard is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.