Old 08-04-2015, 06:35 AM   #1
AD 1966
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 3
Default Can I use MIDI to switch track FX in and out?

I would like to be able to switch track FX in / out, control track muting and ideally I/O using MIDI control signals output by a VST - is this possible? I can't see anything in Reacontrolmidi but so someone could clue me in that would be excellent.
AD 1966 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 07:33 AM   #2
BenK-msx
Human being with feelings
 
BenK-msx's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Whales, UK
Posts: 5,608
Default

Hi, look into a section of swsS&M extension ( a must have !)
Called live configs. Once set up is pretty easy to use.


Example here http://forum.cockos.com/showpost.php...14&postcount=6

Allows you to swap between two tracks each with diff fx chain, same input, it mutes the non used track saving CPU.

Edit:

Ok, Reading your post again you might want something else...

There is a utility vst called midi to reacontrol path that take midi from (your vst) and allows you to bind that midi to reaper actions, e.g mute, fx bypass etc. I find link
http://forum.cockos.com/showthread.p...t=Control+path

Last edited by BenK-msx; 08-04-2015 at 08:36 AM.
BenK-msx is online now   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 08:04 AM   #3
AD 1966
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 3
Default

That looks to be exactly what I need - muchos gracias!!
AD 1966 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2015, 12:43 PM   #4
ashcat_lt
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,221
Default

Be aware that the control path is global, and there is essentially only one "port/channel" for it. That means that every CC you try to map to anything must be exclusive or else it will do multiple things at once. A number of actions are mapped by default to control certain things, and it can be really annoying when, for example, you go to tweak an effect parameter and end up scrubbing the playhead or panning track 7 at the same time. I only use it for actual transport and mixer tasks.

For VST parameters I prefer CC to Parameter because it's far more discreet, and allows you to use all of the different routing features of Reaper.
ashcat_lt is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.