Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER for Linux

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-27-2019, 01:19 AM   #1
elcalen
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 3
Question Has anyone got Ozone Elements working with Wine?

As pointed out elsewhere on this forum, iZotope is currently giving Ozone 8 Elements away free for a limited time (as a promotion for the upcoming new version of Ozone), so I figured I might as well give it a shot in Linux. It appears to install and start OK*, however, when I try to authorize it, I just get an 'internal error' message. This happens both when trying to run the plugin in a host (using Carla or linvst), or trying to install it with iZotope's Product Portal app (run with Wine directly). (Using a new wineprefix, with Wine 4.0.2, on a 64bit Debian testing system.)

* For some reason the installer wanted to create an iZotope folder directly into Z: which by default (at least on my system) is linked to /. Which is obviously a bad idea... I worked around this by temporarily removing Z: in winecfg, which made it create the folder in C: instead. I don't feel like this should cause errors in the functioning of the software, but I'm no Wine expert... *shrug*
elcalen is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2019, 09:50 PM   #2
suchatravesty
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 65
Default

I haven't tried it yet but I plan to soon. I don't run wine but I've been playing with native Reaper a bit in Mint. I also own Rx elements, would nice if I could get that going as well.
suchatravesty is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2019, 01:29 PM   #3
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

I have Elements installed in Mint 18 with latest
reaper, and wine-staging 4.17, and also the robocopy
installation and typical wine over-rides.
I was able to comlete the offline registration,
with Chromium browser (firefox fails) and received
Ozone_Elements.izotopelicense in my
Documents folder. I copied it to the seemingly
logical wine izootope locations.

The serial and challenge codes are in the relevant
registry area, but ozone still opens it's authorization
panel. I've put in a request with Izotope support
concerning where to put the license file.
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.