Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > MIDI Hardware, Control Surfaces, and OSC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2019, 02:04 PM   #3481
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
Would it be easier to modify OnTrackSelection MapSelectedTrackFXToWidgets to have slot navigation?

It could toggle like ToggleMapSends and there'd be no doubt when it was activated.
I'd rather see if we can fix the bug first

Can you post the exact steps, .zon file contents, etc.

I'll try to reproduce it here.
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 02:24 PM   #3482
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
I'd rather see if we can fix the bug first

Can you post the exact steps, .zon file contents, etc.

I'll try to reproduce it here.
Here's a couple of multi-zone plugin files. Whichever one you put first will work fine, the second will exhibit the bug in Zones 2 or 3.

Swap them around, the issue stays with the second slot.

Last edited by MixMonkey; 08-06-2019 at 11:01 AM.
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 02:43 PM   #3483
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
Here's a couple of multi-zone plugin files. Whichever one you put first will work fine, the second will exhibit the bug in Zones 2 or 3.

Swap them around, the issue stays with the second slot.
Do you mean whichever VST is first in the Reaper FX list for the track ?

Will look into this, thanks !
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 02:44 PM   #3484
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Do you mean whichever VST is first in the Reaper FX list for the track ?

Will look into this, thanks !
Yep, top in the FX Chain window (or top position in the mixer channel)
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 03:37 PM   #3485
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
Yep, top in the FX Chain window (or top position in the mixer channel)
OK, got it.

Reaper uses fxIndex not name to access params

When CSI maps the "Top" Zone it sets the index, so Zone "VST3: Oxford Dynamics (Sonnox)" and Zone "VST3: bx_digital V3 (Plugin Alliance)" are fine, they get fxIndex 0, and 1, respectively.

So far so good.

But...

The subzones never get their index set, so they always use the default, which is 0.
That's why they act so weird, unless they are in the first slot -- slot 0 -- the default is perfect here.

So, what we need is a way to tie SubZones such that when the parent index gets set, the subZones do too.

Let's toss some syntax ideas around...

Code:
Zone MainFX
    BindIndex SubMainFX1
    BindIndex SubMainFX2
....
ZoneEnd

Zone SubMainFX1
....
ZoneEnd

Zone SubMainFX2
....
ZoneEnd
Pretty clunky, how about we bring back the notion of SubZone, only now it has nothing to do with stacks, etc., it just means it has the same properties (e.g. index) as another Zone.

Code:
Zone MainFX
    SubZone SubMainFX1
    SubZone SubMainFX2
....
ZoneEnd

Zone SubMainFX1
....
ZoneEnd

Zone SubMainFX2
....
ZoneEnd
That looks better...

Anyone think of a better one, please chime in !!!


[edit]

Just thought of a much better one, both from a clarity and implementation perspective:

Code:
Zone MainFX
....
ZoneEnd

Zone SubMainFX1
    ParentZone MainFX
....
ZoneEnd

Zone SubMainFX2
    ParentZone MainFX
....
ZoneEnd
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki

Last edited by Geoff Waddington; 07-31-2019 at 03:45 PM.
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 03:49 PM   #3486
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
how about we bring back the notion of SubZone, only now it has nothing to do with stacks, etc., it just means it has the same properties (e.g. index) as another Zone.

Code:
Zone MainFX
    SubZone SubMainFX1
    SubZone SubMainFX2
....
ZoneEnd

Zone SubMainFX1
....
ZoneEnd

Zone SubMainFX2
....
ZoneEnd
That looks better...

Anyone think of a better one, please chime in !!!
This will be fine (actually better in some ways, as I have a multi-Zone FX Configurator ready to roll and I can derive the necessary SubZone names from the main one)

Could that fxIndex be used to call an FX.zon with the selected track navigator?

EDIT: just saw the update, this is fine too. So we just specify what parent any particular subzone has?
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 04:07 PM   #3487
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
This will be fine (actually better in some ways, as I have a multi-Zone FX Configurator ready to roll and I can derive the necessary SubZone names from the main one)
Cool.

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
Could that fxIndex be used to call an FX.zon with the selected track navigator?
That's what the SelectedTrackNavigator/MapSelectedTRackFXToWidgets combo does except it does all fxIndices, which is great for the Console 1, but other layouts might benefit from something based on 1 fxIndex...

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
EDIT: just saw the update, this is fine too. So we just specify what parent any particular subzone has?
Yup.

In this context it means same fxIndex(slot), but used in other contexts it might mean something different, I think it can be pretty flexible.

Let's go with that syntax for now.
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 04:42 PM   #3488
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
In this context it means same fxIndex(slot), but used in other contexts it might mean something different, I think it can be pretty flexible.

Let's go with that syntax for now.
Great Sorry to drag up scenarios that may not be encountered that often (although I plan on doing a configurator for the MCU, that's bound to need multi-zones to cover even relatively small FX)

Quote:
That's what the SelectedTrackNavigator/MapSelectedTRackFXToWidgets combo does except it does all fxIndices, which is great for the Console 1, but other layouts might benefit from something based on 1 fxIndex...
I think in the end an FX navigator that doesn't rely on the windows being focussed will be very popular, if for no other reason than the principle method for focussing a window is by clicking on it, not by using the surface.

Sure , you can configure buttons to open and close windows etc, but most of the time you're only doing that to get the parameters onto the surface. A SelectedTrackNavigator would just cut to the chase.
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 05:44 PM   #3489
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

New build is up.

You can now say:

Code:
Zone MainFX
...
ZoneEnd

Zone SubMainFX
    ParentZone MainFX
...
ZoneEnd
and SubMainFX will pick up whatever index MainFX got assigned.

It's not thoroughly tested, but give it a whirl

Oh yeah, SetScrollLink is now called ToggleScrollLink and is broken right now, cause that's what i was working on before this came up
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 05:46 PM   #3490
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
Great Sorry to drag up scenarios that may not be encountered that often (although I plan on doing a configurator for the MCU, that's bound to need multi-zones to cover even relatively small FX)
On the contrary, I see this coming up very frequently.
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 05:52 PM   #3491
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
New build is up.

You can now say:

Code:
Zone MainFX
...
ZoneEnd

Zone SubMainFX
    ParentZone MainFX
...
ZoneEnd
and SubMainFX will pick up whatever index MainFX got assigned.

It's not thoroughly tested, but give it a whirl

Oh yeah, SetScrollLink is now called ToggleScrollLink and is broken right now, cause that's what i was working on before this came up
Thanks I'll try it out tomorrow as ...must....sleep...now...zzzz.
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 06:01 AM   #3492
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
It's not thoroughly tested, but give it a whirl
After having whirled it extensively, I can report it works fine No more multi-zone probs.

Many thanks
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 07:01 AM   #3493
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
After having whirled it extensively, I can report it works fine No more multi-zone probs.

Many thanks
Excellent, thanks for testing it out !
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 11:13 AM   #3494
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Here's the latest C4 Configurator. Has a few tweaks and additions:
i) Will remove forbidden characters from plugin name (:, / etc) when building file name.
ii) Will nag you for a user name and VST name instead of just giving an error.
iiI) You can now have multiple Zones for a single plugin (separate .zon files for each)
iv) You can use a Push to GoZone by putting > before the Zone name.

I've put some examples in the Stash (too big for here) so you can see what's what
Here's the link: https://stash.reaper.fm/36833/CSI_FX...tor_For_C4.zip

Last edited by MixMonkey; 08-06-2019 at 11:01 AM.
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 01:09 PM   #3495
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
Here's the latest C4 Configurator. Has a few tweaks and additions:
i) Will remove forbidden characters from plugin name (:, / etc) when building file name.
ii) Will nag you for a user name and VST name instead of just giving an error.
iiI) You can now have multiple Zones for a single plugin (separate .zon files for each)
iv) You can use a Push to GoZone by putting > before the Zone name.

I've put some examples in the Stash (too big for here) so you can see what's what
Here's the link: https://stash.reaper.fm/36833/CSI_FX...tor_For_C4.zip
Fabulous work !!

If you want to add the icing to the cake: https://stackoverflow.com/questions/...sx-and-windows

Then you just have to craft all the code that writes the files in reverse in order to read in existing files
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 01:27 PM   #3496
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Fabulous work !!

If you want to add the icing to the cake: https://stackoverflow.com/questions/...sx-and-windows

Then you just have to craft all the code that writes the files in reverse in order to read in existing files
Not a chance This is a one way trip. After you’ve done the heavy lifting of cutting and pasting the parameters from the dump, you save the Excel file under the plugin name and keep it in case you want to change the layout later

I had one brief look at including a file selector for saving the .zon file, realised it wasn’t really cross platform and went with the Desktop
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 02:42 PM   #3497
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
Not a chance This is a one way trip. After you’ve done the heavy lifting of cutting and pasting the parameters from the dump, you save the Excel file under the plugin name and keep it in case you want to change the layout later

I had one brief look at including a file selector for saving the .zon file, realised it wasn’t really cross platform and went with the Desktop
Haha, just kidding

Seriously though, do you mind if i take your code and have some fun ?
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 03:29 PM   #3498
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Haha, just kidding

Seriously though, do you mind if i take your code and have some fun ?
Not at all, of course I'm sure you'll be able to do some great stuff with it (once you've stopped laughing)

Incidentally, easy workaround for the C4 not blanking on un-focussing.

I set up a C4 blank/zero Zone, included as part of home. So it loads on startup and also mapped it to a button on the C4, along with Reaper actions to close all open FX windows and all open FX chain windows.

So after opening and navigating to the plugin (C4 SlotUp/Down buttons) and making some changes, I hit the button and all the FX windows close and the C4 zeroes

One thing I noticed, when I first mapped the button (Split) to GoZone, it's LED started flickering and there was a continuous stream of MIDI coming out of Reaper (I can see it on the MIDI interface) I stopped it by commenting out the FB line in the C4.mst, to no ill effect.
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 04:12 PM   #3499
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
Not at all, of course I'm sure you'll be able to do some great stuff with it (once you've stopped laughing)
Thanks, I already looked at it, it's fine.

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
Incidentally, easy workaround for the C4 not blanking on un-focussing.

I set up a C4 blank/zero Zone, included as part of home. So it loads on startup and also mapped it to a button on the C4, along with Reaper actions to close all open FX windows and all open FX chain windows.

So after opening and navigating to the plugin (C4 SlotUp/Down buttons) and making some changes, I hit the button and all the FX windows close and the C4 zeroes

One thing I noticed, when I first mapped the button (Split) to GoZone, it's LED started flickering and there was a continuous stream of MIDI coming out of Reaper (I can see it on the MIDI interface) I stopped it by commenting out the FB line in the C4.mst, to no ill effect.
Cool.

I'll look into that GoZone bug.
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 04:38 PM   #3500
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Thanks, I already looked at it, it's fine.
Good to know, I haven't written any for 30 years

Quote:
I'll look into that GoZone bug.
I think it may have more to do with either i) the multi-assign or ii) Split having 3 LEDs.

GoZone works fine with GlobalView on the MCU, I wouldn't worry about it.
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 08:51 PM   #3501
poetnprophet
Human being with feelings
 
poetnprophet's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,445
Default

Hey all, my new psu came for the C4 and it worked very well! So far no more garbage on the displays! Thanks for the great advice.

Question, what is the code to get all the FX on a track to be on the C4? I'm using:
OnTrackSelection MapSelectedTrackFXToWidgets
but only shows the last fx in the chain. I'm trying to do the channel strip idea that was mentioned a while back
__________________
https://www.kdubbproductions.com/
https://www.youtube.com/channel/UCpC...2dGA3qUWBKrXQQ
i7 8700k,4.9Ghz,Win10,Reaper 6,Motu 828es, Cranborne ADAT500
poetnprophet is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 08:56 PM   #3502
poetnprophet
Human being with feelings
 
poetnprophet's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,445
Default

Also, I tried the newest build again after looking through my zon files, I can't see anything wrong but I'm still getting those weird feedbacks on the rotaries and automation buttons. Any ideas? Build from 6/29 still works very well.
__________________
https://www.kdubbproductions.com/
https://www.youtube.com/channel/UCpC...2dGA3qUWBKrXQQ
i7 8700k,4.9Ghz,Win10,Reaper 6,Motu 828es, Cranborne ADAT500
poetnprophet is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 03:58 AM   #3503
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by poetnprophet View Post
Hey all, my new psu came for the C4 and it worked very well! So far no more garbage on the displays! Thanks for the great advice.

Question, what is the code to get all the FX on a track to be on the C4? I'm using:
OnTrackSelection MapSelectedTrackFXToWidgets
but only shows the last fx in the chain. I'm trying to do the channel strip idea that was mentioned a while back
Sounds like you might have FocusedTrack sneaking in there somehow.

Please post the .zon file contents for a few of the FX you are using.
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 04:04 AM   #3504
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by poetnprophet View Post
Also, I tried the newest build again after looking through my zon files, I can't see anything wrong but I'm still getting those weird feedbacks on the rotaries and automation buttons. Any ideas? Build from 6/29 still works very well.
Can you please post the Channel, Pan, and PanWidth Zones you are using ?

Also anything that contains the Automation buttons.

One last thing careful of -- don't ever put archives, backups, etc, in the folder you config for Zones -- absolutely everything -- including all subfolders, will be scanned for .zon files.

This is done to make it easy to organize your FX files, but you have to be careful not to put any junk in there
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 07:16 AM   #3505
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Not sure if it has anything to do with Poet'n'Prophet's rotary issue, but I just noticed that the Rotary is defined twice in MCU.zon, once in the Channel Zone and again in the Pan Zone.

I didn't seem to cause any weirdness on my system, but I removed it from the Channel Zone and included the Pan Zone in the Home Zone.
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 07:50 AM   #3506
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

new build not updating track additions,

If i change the dll back to the 2019.06.29 build everything is fine.

tried all the newer dll since 2019.06.29, gives the same none updating,

if I go into preferences and hit ok the tracks appear on the MCU on 7&8, not 1&2 on XT


for the life of me can't figure out the C4 what do i need to do.
(I remember the old CSI when I half knew what I was doing, well at least I got the C4 to splay)




This is all my CSI.ini says

MidiInMonitor Off
MidiOutMonitor Off
VSTMonitor Off

Page HomePage FollowMCP NoSynchPages NoTrackColoring 75 255 166
MidiSurface XT 3 4 MCUXT.mst MCU NoZoneLink
MidiSurface MCU 2 3 MCU.mst MCU NoZoneLink
MidiSurface C4 5 6 C4.mst C4_A NoZoneLink
Freex is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 08:14 AM   #3507
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post
new build not updating track additions,

If i change the dll back to the 2019.06.29 build everything is fine.

tried all the newer dll since 2019.06.29, gives the same none updating,

if I go into preferences and hit ok the tracks appear on the MCU on 7&8, not 1&2 on XT


for the life of me can't figure out the C4 what do i need to do.
(I remember the old CSI when I half knew what I was doing, well at least I got the C4 to splay)




This is all my CSI.ini says

MidiInMonitor Off
MidiOutMonitor Off
VSTMonitor Off

Page HomePage FollowMCP NoSynchPages NoTrackColoring 75 255 166
MidiSurface XT 3 4 MCUXT.mst MCU NoZoneLink
MidiSurface MCU 2 3 MCU.mst MCU NoZoneLink
MidiSurface C4 5 6 C4.mst C4_A NoZoneLink
OK, from the CSI.ini it looks like the MIDI assignments are messed up. I'd expect the in and out assignments for each unit to be the same number:
Code:
MidiSurface XT 3 3 MCUXT.mst MCU NoZoneLink
Not:
Code:
MidiSurface XT 3 4 MCUXT.mst MCU NoZoneLink
Try deleting reaper-midihw.ini and CSI.ini and re-building it.
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 08:43 AM   #3508
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
OK, from the CSI.ini it looks like the MIDI assignments are messed up. I'd expect the in and out assignments for each unit to be the same number:
Code:
MidiSurface XT 3 3 MCUXT.mst MCU NoZoneLink
Not:
Code:
MidiSurface XT 3 4 MCUXT.mst MCU NoZoneLink
Try deleting reaper-midihw.ini and CSI.ini and re-building it.
I think the numbers being "off" are due to "mcrosoft GS wavetable synth" which pushes in and nudges all the midi output up by 1 (Not even sure what or where it is)

Like i say, If i go back to the eariler .dll all is well.
Freex is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:09 AM   #3509
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
Not sure if it has anything to do with Poet'n'Prophet's rotary issue, but I just noticed that the Rotary is defined twice in MCU.zon, once in the Channel Zone and again in the Pan Zone.

I didn't seem to cause any weirdness on my system, but I removed it from the Channel Zone and included the Pan Zone in the Home Zone.
No, that's absolutely fine, you can do it either the way it is, or your way, there is no difference.

I just did it the other way for clarity, your way is more concise and more subtle, visually
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:15 AM   #3510
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post
new build not updating track additions,

If i change the dll back to the 2019.06.29 build everything is fine.

tried all the newer dll since 2019.06.29, gives the same none updating,

if I go into preferences and hit ok the tracks appear on the MCU on 7&8, not 1&2 on XT


for the life of me can't figure out the C4 what do i need to do.
(I remember the old CSI when I half knew what I was doing, well at least I got the C4 to splay)




This is all my CSI.ini says

MidiInMonitor Off
MidiOutMonitor Off
VSTMonitor Off

Page HomePage FollowMCP NoSynchPages NoTrackColoring 75 255 166
MidiSurface XT 3 4 MCUXT.mst MCU NoZoneLink
MidiSurface MCU 2 3 MCU.mst MCU NoZoneLink
MidiSurface C4 5 6 C4.mst C4_A NoZoneLink
Yup, those numbers look OK for Windows with the GS wavetable synth, they're typically off like that.

Are you absolutely sure you are using new .zon files with the new dll, 2019.06.29 is an eon ago design wise
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:16 AM   #3511
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post
I think the numbers being "off" are due to "mcrosoft GS wavetable synth" which pushes in and nudges all the midi output up by 1 (Not even sure what or where it is)
My bad, just checked in Windows and mine is like that too. The latest build is working fine on Windows though...

Maybe ZIP up your whole CSI folder for analysis.
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:33 AM   #3512
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Yup, those numbers look OK for Windows with the GS wavetable synth, they're typically off like that.

Are you absolutely sure you are using new .zon files with the new dll, 2019.06.29 is an eon ago design wise
I'll triple check it all again tonight and let y'all know, it''s as weird as...

I swore this was OK in the last build.

Can I just confirm, I need to put dll in program/reaper/plugins
And CSI goes in show resource path from within reaper.

Do I need to replace my CSI.ini and reset everything or can I replace everything but.

I'm trying to make this idiot proof, I don't want the error being between the chair and the keyboard. Lol
Freex is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:42 AM   #3513
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post

Can I just confirm, I need to put dll in program/reaper/plugins
And CSI goes in show resource path from within reaper.
I've got the dll in (HomeFolder)/AppData/Roaming/Reaper/UserPlugins

and the CSI folder in: (HomeFolder)/AppData/Roaming/Reaper
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:53 AM   #3514
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,143
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post
I'll triple check it all again tonight and let y'all know, it''s as weird as...

I swore this was OK in the last build.

Can I just confirm, I need to put dll in program/reaper/plugins
And CSI goes in show resource path from within reaper.

Do I need to replace my CSI.ini and reset everything or can I replace everything but.

I'm trying to make this idiot proof, I don't want the error being between the chair and the keyboard. Lol
Uh-oh, I've seen this before in a Win 7 environment, in almost the same circumstances.

We were testing some software and had to change some ini files in those locations (mentioned by @MixMonkey), and sometimes they wouldn't seem to "take".

Turns out there is some backup (ghost, whatever) copy of those guys, and Windows forgot which was which. I forget how we resolved it, but I do remember it eventually went away...

Maybe try a reboot after the change ?
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki

Last edited by Geoff Waddington; 08-02-2019 at 09:59 AM.
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:56 AM   #3515
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
The latest build is working fine on Windows though...
Spoke too soon. If I open a project on Windows that I created on Mac, everything is normal. If I create a new project on Windows I get the same weird behaviour that Freex does.

Created tracks don't appear unless I open the CSI prefs, select a surface to edit and then close it again. Then the tracks appear but on the last surface in the setup, from the last fader back.
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 10:06 AM   #3516
poetnprophet
Human being with feelings
 
poetnprophet's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,445
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Sounds like you might have FocusedTrack sneaking in there somehow.

Please post the .zon file contents for a few of the FX you are using.
I used MixMonkey's tool to create the zon files for FX, and verified all of them using selected and not focused. I'll post up some zones later tonight
__________________
https://www.kdubbproductions.com/
https://www.youtube.com/channel/UCpC...2dGA3qUWBKrXQQ
i7 8700k,4.9Ghz,Win10,Reaper 6,Motu 828es, Cranborne ADAT500
poetnprophet is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 10:06 AM   #3517
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
I've got the dll in (HomeFolder)/AppData/Roaming/Reaper/UserPlugins

and the CSI folder in: (HomeFolder)/AppData/Roaming/Reaper
I thought that was going to be the missing piece, but no joy.

Still no updates

Anything dipslayed on the MCu or Xt doesn't get over written by new track with blank name or new track with name,
until i open csi preferences.

Still writing tracks from right to left, add 2 tracks comstill coming up on 7&8 MCU not 1&2 XT


THAT WAS CSI folder removed and dll removed.

Then current build copied in as per your setting MIX
Freex is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 10:09 AM   #3518
poetnprophet
Human being with feelings
 
poetnprophet's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,445
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Can you please post the Channel, Pan, and PanWidth Zones you are using ?

Also anything that contains the Automation buttons.

One last thing careful of -- don't ever put archives, backups, etc, in the folder you config for Zones -- absolutely everything -- including all subfolders, will be scanned for .zon files.

This is done to make it easy to organize your FX files, but you have to be careful not to put any junk in there
Ok, I'll post later tonight, thanks for checking. I know for a fact they aren't zones because I'm still using 6.29 build before that change. I tried adding the code the other day but it wasn't working right. And yes for sure I don't have any archive files mixed in. Anything archived is outside of /Reaper totally (portable install).
__________________
https://www.kdubbproductions.com/
https://www.youtube.com/channel/UCpC...2dGA3qUWBKrXQQ
i7 8700k,4.9Ghz,Win10,Reaper 6,Motu 828es, Cranborne ADAT500
poetnprophet is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 10:20 AM   #3519
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
Spoke too soon. If I open a project on Windows that I created on Mac, everything is normal. If I create a new project on Windows I get the same weird behaviour that Freex does.

Created tracks don't appear unless I open the CSI prefs, select a surface to edit and then close it again. Then the tracks appear but on the last surface in the setup, from the last fader back.
Thank fooook it's not me......

So, i'll try a reboot and see what happens later tonight.
Freex is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 10:36 AM   #3520
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,599
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post
Thank fooook it's not me......

So, i'll try a reboot and see what happens later tonight.
It's definitely not you

I just completely uninstalled and re-installed Reaper, trashing all the prefs, all my customisations etc. Completely vanilla. With the latest CSI build, same weird behaviour.

I have to go back to 27/6/2019 for it work again with a new, Windows created project.

Weird thing is, all my recent Mac created projects work just fine with the latest build on Windows.
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.