Old 11-10-2011, 01:43 PM   #1
Riqiv
Human being with feelings
 
Riqiv's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: NYC
Posts: 155
Default .mp3.reapeaks on Desktop?

I just downloaded the newest version of Reaper today, congratulations, it looks great!

I am getting white rectangular icons like a dog-eared page on my desktop while working with reaper. I've taken to deleting them, but is there someplace they should be stored that I can set in Preferences.

(I do see the bak File is stored correctly in the same folder as the Reaper File.)

Thank you all, I'm a little rusty so may need some help :-)
------
It seems like I was missing files so I put the AIFF Files I was working on in the folder with the Reaper files and all is well :-)
The .mp3.reapeaks files are also appearing there in their proper places.

BTY, I know this is Reaper 101, but what are the .mp3.reapeaks files for?
__________________
Richie Vitale/OS El Capitan
Casio WK-500 MIDI Piano/Reaper v4.78

Last edited by Riqiv; 11-10-2011 at 01:53 PM.
Riqiv is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2011, 08:09 AM   #2
ka_fan
Human being with feelings
 
ka_fan's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 19
Default answer

reaper prefs>general>paths>
ka_fan is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2011, 04:56 PM   #3
mrelwood
Human being with feelings
 
mrelwood's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Finland
Posts: 1,358
Default

Quote:
Originally Posted by Riqiv View Post
BTY, I know this is Reaper 101, but what are the .mp3.reapeaks files for?
They are the audio waveform image files. They can be deleted without a problem, as they will be automatically rebuilt when opening a project. It will take a while for a large amount of audio though.
__________________
______Announcing__mrelwood plugins______
.. MacBook Pro 15" Late '13 .. Scarlett 6i6, Saffire Pro 24 DSP (+ADA8000) .. FCA610 .. EVE: SC207 .. Focal: Alpha 65, CMS 40, Listen Pro ..
mrelwood is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2012, 09:05 PM   #4
SurgicalArtist
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
Default ...in addition.

After having this same issue myself, I found that after setting the alternate path, you must go into:

Reaper Preferences>MEDIA>Store All Peak Caches in alternate path

...and make sure that that is flagged.
SurgicalArtist is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.