Old 03-17-2019, 06:29 PM   #1
adrenalinic
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 2
Default External Midi Recording stop from Ableton (Master)

Hi.
I Play drums and percussion and I need to work with two workstation, the main is ableton for live electronics and Reaper as Slave to record drums and percussion.

I sync all together with midi over ethernet time code, all works great except the recording stop.

I arm all tracks in reapear and press the record button with external sync, on Ableton i click play and reaper start with the play rec , but when i click stop on ableton , reaper don't stop....

How I can solve ?
Attached Images
File Type: jpg 455019431_8171456183971663066.jpg (57.8 KB, 60 views)
adrenalinic is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2020, 01:17 PM   #2
gminorcoles
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 8
Default

I have the same problem slaving reaper to Digital Performer. I hit record, reaper waits, hit play on DP, and reaper starts recording. But when I hit stop, reaper does not stop. Also, rewind and other transport don't seem to work in reaper when I press them in DP - even play doesn't work if it's not already recording. I am using midi loopback on windows, listening for MTC.
gminorcoles is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2020, 01:22 PM   #3
adrenalinic
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 2
Default

Hello I have solved using two ableton lives using the internal albleton sync on two different computers.

to manage audio channels , i have bought a dante audinate license, one dante via on the main pc with soundcard and a dante virtual sound card on the second pc.

the dante via pass the input soundcard to the network and create the ethernet wordclock sync, the virtualsoundcard receive clone audio from the soundcard, each computer record the respective audio and obtaining at the same time load cpu balancing .

if you setup dante audinate, add a second ethernet port on each computer, use only cat5e cables, on a parallel network with a dedicated router with dhcp enabled.

bye bye
adrenalinic is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.