Old 02-03-2020, 09:09 AM   #1
todd_r
Human being with feelings
 
todd_r's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 637
Default Kontakt 6 not showing up

Just upgraded to Kontakt 6. Konktakt 5 still installed ad working, but Reaper only finds the x86 version of Kontakt 6.

Checked the install paths and it's sitting in the same folder as the rest of my plugins, reinstalled Kontakt and cleared cache and re-scanned in Reaper, still no go.

Reaper 6.03
Windows 10 Home 19.03
Kontakt 6.2.1
todd_r is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2020, 09:55 AM   #2
RobertP
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Norfolk UK
Posts: 897
Default

I guess you know its dll filename is just kontakt, not kontakt 6
__________________
Windows 7 Pro. Intel i7 3400ghz. 16GB Ram. Focusrite Scarlett 8i6. Reaper 64.

suleiman: "WTF r u ppl on abt ?"
RobertP is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2020, 10:16 AM   #3
todd_r
Human being with feelings
 
todd_r's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 637
Default

Quote:
Originally Posted by RobertP View Post
I guess you know its dll filename is just kontakt, not kontakt 6
Yep thanks, its sitting there in me VST folder :/
todd_r is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2020, 10:45 AM   #4
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4,206
Default

Quote:
Originally Posted by todd_r View Post
... but Reaper only finds the x86 version of Kontakt 6
In order to favor the 64-bit plugins (for plugins like Kontakt where the 32- and 64-bit version has the same file name Kontakt.dll), make sure that the 64-bit plugin folders are listed after the 32-bit ones in Reaper's VST path.

As simple example: C:\VST32; C:\VST64


Or in case you don't need any 32-bit plugins: remove the 32-bit folders from Reaper's VST path (so only the 64-bit plugin folders are listed)
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2020, 11:39 AM   #5
todd_r
Human being with feelings
 
todd_r's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 637
Default

Quote:
Originally Posted by solger View Post
In order to favor the 64-bit plugins (for plugins like Kontakt where the 32- and 64-bit version has the same file name Kontakt.dll), make sure that the 64-bit plugin folders are listed after the 32-bit ones in Reaper's VST path.

As simple example: C:\VST32; C:\VST64


Or in case you don't need any 32-bit plugins: remove the 32-bit folders from Reaper's VST path (so only the 64-bit plugin folders are listed)
Ah brilliant thanks, that did the trick
todd_r is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2020, 11:42 AM   #6
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4,206
Default

Quote:
Originally Posted by todd_r View Post
Ah brilliant thanks, that did the trick
Great
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.