Old 12-23-2019, 06:36 AM   #1
poetnprophet
Human being with feelings
 
poetnprophet's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,241
Default HiDPI aware but clueless

This isn't really working for me. I have 3 monitors, one of them is (a new) HiDPI, the other 2 are not. The settings "aware + ignore" or "ignore + aware" or whatever don't seem to do what I would expect: aware for HiDPI devices and ignore for standard. One setting, the standard monitor has HUGE text. The other 2 settings, tiny text. I have tried all the settings.

Plus, the biggest issue right now is the plugin GUI. Most plugin GUI's actually freeze when you select the compatibility option. Meaning, anything that literally depends on the GUI, such as compressors, are unusable this way completely....and without compatibility they are super tiny. Coupled with the above re: multiple monitors, and I'm having a very hard time working right now. I've spent hours trying to get this figured out....if anyone has any advice please help!

So, it seems I either use my 4k monitor as standard k and have a blurry/fuzzy GUI, or use the HiDPI and have basically 50% functionality but that 50% is very crisp and clear. That doesn't seem like a very good set of choices...which one would you choose?
__________________
https://www.kdubbproductions.com/
https://www.youtube.com/channel/UCpC...2dGA3qUWBKrXQQ
i7 8700k,4.9Ghz,Win10,Reaper 5,Motu 828es,MJE Hulk 990,GAP Pre73/EQ81
poetnprophet is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2019, 08:14 AM   #2
synkrotron
Human being with feelings
 
synkrotron's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Warrington, UK
Posts: 1,122
Default

Hi,

I wish I could help you but I'm afraid I am on two LoDPI monitors at the moment.

It does indeed sound like a bit of a nightmare and it would put me off from upgrading to better monitors anytime soon.

If I did, and I only upgraded one monitor to HiDPI then I think I would stick with "unaware" for all of REAPER.

I have VST stuff that doesn't scale up on HiDPI monitors so that is an important factor for me.

I hope you get it sorted.


cheers

andy
__________________
Bandcamp // YouTube // SoundCloud
synkrotron is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2019, 10:24 AM   #3
poetnprophet
Human being with feelings
 
poetnprophet's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,241
Default

Well i know for a fact that the unaware setting will not help if I have Windows set to 4K resolution. Plugins may be ok but then the whole Everything else is blurry.

What I haven't tried yet is setting Windows back to 1080p and going unaware. If that doesn't work, I have no choice but return the new 4k and go back to normal.

I have to say, the new theme in 4k is [almost] worth all this trouble...if only the other stuff would work.
__________________
https://www.kdubbproductions.com/
https://www.youtube.com/channel/UCpC...2dGA3qUWBKrXQQ
i7 8700k,4.9Ghz,Win10,Reaper 5,Motu 828es,MJE Hulk 990,GAP Pre73/EQ81
poetnprophet is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2019, 05:24 PM   #4
poetnprophet
Human being with feelings
 
poetnprophet's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,241
Default

update: changed the monitor to standard 1080p and reaper to unaware, everything is back to normal. guess I'll hold onto this tv until things change...but can't use the new theme in this rez, the whole point was to use smaller scaling to fit more on screen but without narrow tracks WITH faders it doesn't make sense to use it. can't say i didn't try
__________________
https://www.kdubbproductions.com/
https://www.youtube.com/channel/UCpC...2dGA3qUWBKrXQQ
i7 8700k,4.9Ghz,Win10,Reaper 5,Motu 828es,MJE Hulk 990,GAP Pre73/EQ81
poetnprophet is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2019, 11:50 AM   #5
Joe90
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 610
Default

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=229249

This might be helpful.

Also, try the latest dev version - specifically the new HiDPI mode - 'multimonitor aware v2'.

I'm running a 4K screen scaled at 200% and a 1080p monitor, and I can drag the arrange or mixer across to either screen and everything scales correctly.
Joe90 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2019, 01:59 PM   #6
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 19,682
Default

Promising!
__________________
"What a dick comment. I'm gonna make sure to avoid your name." Dicks other than Trump can speak????
ivansc is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2020, 04:43 PM   #7
poetnprophet
Human being with feelings
 
poetnprophet's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,241
Default

Alas, I returned the new TV/monitor and went back to standard. Nothing worked well enough, too bad.

But, why does it all work on my laptop? I can run the theme at 50% so everything fits onscreen, but plugins all open and function normally.
__________________
https://www.kdubbproductions.com/
https://www.youtube.com/channel/UCpC...2dGA3qUWBKrXQQ
i7 8700k,4.9Ghz,Win10,Reaper 5,Motu 828es,MJE Hulk 990,GAP Pre73/EQ81
poetnprophet is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.