Old 04-18-2019, 02:19 PM   #1
pbognar
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 243
Default ARA2 and Harmonic Editing in Studio One 4

Just thinking out loud... In Studio One version 4, ARA2 compatibility and the Chord Track / Harmonic Editing (Chord Track influence on and Chord Detection from polyphonic audio) appeared as new features at the same time.

Does this mean that if REAPER also supports ARA2, the objects and methods needed for the same features exist?

Just sayin'...
pbognar is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2019, 11:01 PM   #2
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Krefeld, Germany
Posts: 7,705
Default

Reaper does support ARA2. So you can simply try it out and then ask specific questions regarding the workflow.

-Michael
mschnell is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2019, 01:09 AM   #3
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 973
Default

I'm trying to get that to work with ReaTrak


https://forum.cockos.com/showthread.php?p=2120201#780


https://forum.cockos.com/showthread.php?t=212645
MusoBob is online now   Reply With Quote
Old 04-19-2019, 08:33 AM   #4
pbognar
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 243
Default

Quote:
Originally Posted by MusoBob View Post
Very nice !!!
pbognar is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2019, 03:40 PM   #5
pbognar
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 243
Default

Quote:
Originally Posted by MusoBob View Post
You may already be aware of this:

I was re-watching Kenny's video about notation in REAPER, and there was something I hadn't paid attention to before - at about 9:45 in https://www.youtube.com/watch?v=3dO6doe5hw4 there is a demonstration of REAPER's ability to identify chord names from MIDI chords. So REAPER has the ability to tag MIDI notes which appear to be part of a chord and to give them a chord spelling. This does not exist in the PRV however.

Not sure if this information is available in the REAPER API and if it is of any help in your efforts.
pbognar is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2019, 04:43 PM   #6
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 973
Default

Yea thanks I got that as a button "Chords from MIDI Item" that sends them to regions.
Reaper writes them as Notation Events "Text" you can see them in the MIDI Editor if you select Notation Events lane at the bottom.
__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com
MusoBob is online now   Reply With Quote
Old 05-22-2019, 06:27 PM   #7
pbognar
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 243
Default

Quote:
Originally Posted by MusoBob View Post
Yea thanks I got that as a button "Chords from MIDI Item" that sends them to regions.
Reaper writes them as Notation Events "Text" you can see them in the MIDI Editor if you select Notation Events lane at the bottom.
Cool, didn't know that.
pbognar is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.