Old 05-21-2019, 11:28 AM   #1
jackmilas
Human being with feelings
 
jackmilas's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Wroclaw
Posts: 103
Default Icon Platform Nano

https://www.thomann.de/gb/icon_platform_nano.htm

I think it will be available soon and it seems they're marketing it as working with Reaper. I'm willing to take a risk hoping this device will follow track selection like Faderport does.
I tried Behringer X-Touch One which turned out to be working improperly with Reaper.
__________________
Jacek Miłaszewski - mix engineer
jackmilas is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2019, 02:06 PM   #2
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Krefeld, Germany
Posts: 8,627
Default

Quote:
Originally Posted by jackmilas View Post
Behringer X-Touch One which turned out to be working improperly with Reaper.
In what way ?

-Michael
mschnell is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2019, 09:30 AM   #3
andivax
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 238
Default

I am using Presonus faderport (old 1 channel) and very happy with it. all buttons is assignable.
__________________
WWW.ANDIVAXMASTERING.COM
andivax is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2019, 08:12 AM   #4
timothys_monster
Human being with feelings
 
timothys_monster's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Germany
Posts: 889
Default

Has anyone got it up and running properly? I installed csurf from Klinke and DrivenByMoss 4 Reaper but they don't seem to enhance anything so far. Couldn't configure any of them either.

Anyway, it roughly works but the track selection is a mess. If you select next or previous track it sometimes selects both or none of them... It's a hit and miss.

So if anyone knows a way to configure this controller maybe with the help of the two plugins mentioned above, please share your information

BTW I'm on Win 7 x64
timothys_monster is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 11:49 AM   #5
poetnprophet
Human being with feelings
 
poetnprophet's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,240
Default

Quote:
Originally Posted by timothys_monster View Post
Has anyone got it up and running properly? I installed csurf from Klinke and DrivenByMoss 4 Reaper but they don't seem to enhance anything so far. Couldn't configure any of them either.

Anyway, it roughly works but the track selection is a mess. If you select next or previous track it sometimes selects both or none of them... It's a hit and miss.

So if anyone knows a way to configure this controller maybe with the help of the two plugins mentioned above, please share your information

BTW I'm on Win 7 x64
For the Icon Nano or the Faderport?
__________________
https://www.kdubbproductions.com/
https://www.youtube.com/channel/UCpC...2dGA3qUWBKrXQQ
i7 8700k,4.9Ghz,Win10,Reaper 5,Motu 828es,MJE Hulk 990,GAP Pre73/EQ81
poetnprophet is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 12:55 PM   #6
timothys_monster
Human being with feelings
 
timothys_monster's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Germany
Posts: 889
Default

For the Icon Platform Nano. After using Klinke's MCU as a controller it works much better and the track selection is fixed. Still, there are a lot of buttons which don't work properly or not at all.

Maybe I should give the DrivenByMoss thingy a try but I'd have to configure everything from scratch since the Platform Nano is not supported.
timothys_monster is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 02:16 PM   #7
poetnprophet
Human being with feelings
 
poetnprophet's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,240
Default

Quote:
Originally Posted by timothys_monster View Post
For the Icon Platform Nano. After using Klinke's MCU as a controller it works much better and the track selection is fixed. Still, there are a lot of buttons which don't work properly or not at all.

Maybe I should give the DrivenByMoss thingy a try but I'd have to configure everything from scratch since the Platform Nano is not supported.
You could also try CSI. I have the Icon ProX system and it all works with CSI.

I also used the stock MCU config in Reaper with lots of success. I know it's not the same system, but I would assume under the hood they are very close in terms of how it works.
__________________
https://www.kdubbproductions.com/
https://www.youtube.com/channel/UCpC...2dGA3qUWBKrXQQ
i7 8700k,4.9Ghz,Win10,Reaper 5,Motu 828es,MJE Hulk 990,GAP Pre73/EQ81
poetnprophet is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2019, 04:49 AM   #8
Zajac
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 4
Default

So the best option now is manual mapping and using it with CSI?
Zajac is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2020, 04:10 PM   #9
timothys_monster
Human being with feelings
 
timothys_monster's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Germany
Posts: 889
Default

Coming back to this thread I would like to share what I got so far...

1) Klinke's MCU is really wonky with the Platform Nano.

2) The generic Mackie Control Universal seems to work fine for fader rides but nearly none of the buttons.

3) There is a template in CSI for the Platform Nano and it has most of the buttons assigned, which is an amazing load of work! But unfortunately I can't get the fader, pan pot or rotaries get to work. I don't know if it is me or the template though...

Anybody else got any success with this thing?
timothys_monster is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2020, 04:11 AM   #10
Zajac
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 4
Default

Hi

I haven't checked Nano template yet but I'm working with CSI MCU template and all the basic functions you mentioned are there. Could it be as simple as merging the working parts of two templates?
Zajac is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2020, 11:03 AM   #11
timothys_monster
Human being with feelings
 
timothys_monster's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Germany
Posts: 889
Default

Hey Zajac,

great to hear it's working for you. The MCU template doesn't seem to work much better than the Nano template.

Can you get all the transport, fader and mute, solo, rec wo work properly? What about the track selector (next, previous track)?
timothys_monster is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 04:18 PM   #12
poetnprophet
Human being with feelings
 
poetnprophet's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,240
Default

You have to make sure that the device is DISABLED in Preferences>Midi Devices...both the input and output.
__________________
https://www.kdubbproductions.com/
https://www.youtube.com/channel/UCpC...2dGA3qUWBKrXQQ
i7 8700k,4.9Ghz,Win10,Reaper 5,Motu 828es,MJE Hulk 990,GAP Pre73/EQ81
poetnprophet is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2020, 12:54 PM   #13
Zajac
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 4
Default

timothys_monster - everything you've mentioned works except the jog wheel and zoom buttons. Other than that the red layer has all 6 automation modes, I can control send 1 level with a fader and pan encoders works as expected too. I have 1.08 firmware.
Zajac is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2020, 07:36 AM   #14
Katagon
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 1
Default

Hi, CSI MCU template is the script DrivenbyMoss? I'm totally confuse..and Icon manual its really poor. Someone has tried mapping with Control mode (User Define)? Could assign motor fader to a knob cutoff filter function?
Thanks a lot...I think i'll give back this piece of junk.
Cheers.
Katagon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.