Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Feature Requests

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-20-2020, 06:20 PM   #1
JayJSE2
Human being with feelings
 
JayJSE2's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 232
Default Improved/Automatic fx routing improvements? [GR meters and Dual Mono plugins]

So, for fun, I've recently been trying to do a whole mix using only airwindows plugins, and in the process, I've found a few things that, although they are possible to set up in reaper, are annoying to have to set up for every single plugin instance. Especially when it's something that doesn't need to stay in the project for the entire mix. So...

1. Optional gain reduction meters that appear somewhere around the fx window [using the same code as the GR meter plugin]:

At the moment, I'm having to insert a plugin before the compressor, set the output of it as 3+4 (It might work just adding 3+4 to the input of the compressor, but that's still more than I think should be necessary), then add the GR meter plugin and find space onscreen for both the meter and the compressor plugin. I count that as a minimum of 5 clicks over multiple different windows, whereas (ideally) it would take 1 right-click to bring up a context menu, then another to select the GR meter and reaper would handle the routing (preferably without actually having to load the plugin in an fx slot, but just having the code for the meter built into the fx window

2. A dual mono routing option for mono/non-independent stereo plugins [and possibly, if you're going that far for L/R, mid/side encoding/decoding built in as well] with options to link and unlink parameters:

In a similar way to the other request, this is technically possible already (even the m/s processing) but it takes a lot of messing about with duplicating fx AND going into fx windows AND getting the fx in the right order AND then having to go to both plugin instances to change parameters to the same values.
JayJSE2 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2020, 11:27 AM   #2
Joe90
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 594
Default

I'd also like an easy means of showing gain reduction, particularly on the mixer.

However, regarding your issue with having to setup the chain every time, why don't you just set it up once, select both compressor and GR meter, and save those two as a single FX chain? Then they will load up together, routed exactly as you saved them.
Joe90 is online now   Reply With Quote
Old 01-26-2020, 11:29 AM   #3
Joe90
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 594
Default

There are even scripts to float a plugin by name, so you could make one for the compressor, one for the GR meter, attach them together in a custom action, and then use that one shortcut to toggle floating both of them together.
Joe90 is online now   Reply With Quote
Old 01-29-2020, 12:07 PM   #4
JayJSE2
Human being with feelings
 
JayJSE2's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 232
Default

Quote:
Originally Posted by Joe90 View Post
why don't you just set it up once, select both compressor and GR meter, and save those two as a single FX chain? Then they will load up together, routed exactly as you saved them.
It it was only a single compressor that would be an option, but even just looking at airwindows plugins, there are 4 or 5 different compressors (not even counting the two de-essers).

And that's kind of the whole point of this request... yes, these things are possible at the moment, but they're not as easy to use as they could be.
JayJSE2 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.