Old 04-15-2019, 07:10 AM   #1
caleb116
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Default USB Multichannel Output

My PC is connected to a Yamaha mixer via usb.

The board supports 34 inputs via that USB connection but the yamaha windows usb audio driver only outputs over channels 1 and 2.

I know there are Yamaha programs with which I can play audio over the other channels, but I need to play audio from other applications like ProPresenter and maybe VLC.

I hear this is possible with Reaper but I can't figure it out. I NEED to output over channels 33/34.

Is it possible? How?
caleb116 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2019, 11:03 AM   #2
Stella645
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2008
Location: UK
Posts: 1,128
Default

In Reaper audio device setup there are boxes to set input and output range....are channels up to 34 available for output there if you set the Yamaha as audio driver?
Stella645 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2019, 11:17 AM   #3
serr
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 7,855
Default

Which board?

Many of the combo analog mixer + audio interface models only have 2 in x 2 out interfaces. Are you certain this is a multichannel interface?

If it's a case of class compliant on the Mac and driver install required for Windows... their tech support may have answers for Windows. (The combo multichannel Soundcraft boards are like this.)
serr is online now   Reply With Quote
Old 05-08-2019, 11:00 AM   #4
caleb116
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Default

It's a Yamaha TF5

Yes, it shows 34 output channels available.
caleb116 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2019, 12:32 PM   #5
Stella645
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2008
Location: UK
Posts: 1,128
Default

Quote:
Originally Posted by caleb116 View Post

Yes, it shows 34 output channels available.
So it's probably working. You just need to route audio to the correct channels.

Push routing button of track or master track, add new hardware output and assign to 33/34. You may either need to untick Master send or delete hardware out 1/2 so the audio isn't going to both outs.
Stella645 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2019, 01:48 AM   #6
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 17,842
Default

Hello and welcome to these forums. You'll find many helpful people here and a lot of useful information. Make sure that you:
I've double-checked:
Quote:
Digital Input/Output Specifications
USB (TO HOST) USB 24bit 34ch input / 34ch output, PCM USB (B type)
Can you post pics of your Reaper Preferences for the audio device?
How to post screenshots (in Post #2)
How to describe your hardware set-up (in Post #3) Y0u will see there that I am about to select 4 input and 4 output channels.
__________________
DarkStar ... interesting, if true. . . . Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.