Old 03-04-2015, 01:27 PM   #1
ksor
Human being with feelings
 
ksor's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Århus V, Denmark
Posts: 501
Default Windows Mediaplayer ???

How come I can't get no sound from this - where and what should I change in its settings ?

I'm running:

Windows XP
Reaper latest version
TerraTec Phase88 soundcard
__________________
Best regards
KSor, Denmark
ksor is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2015, 03:41 PM   #2
DVDdoug
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2010
Location: Silicon Valley, CA
Posts: 2,084
Default

Are you getting sound from any other applications? Is that soundcard selected as your default in Windows Control Panel?

If you've also got a "normal" consumer soundcard/soundchip is WMP playing through that?

In WMP you can right-click in the munu bar to bring-up a menu. Click Tools -> Options -> Devices -> Speakers -> Properties, and from there you can select the device.

Last edited by DVDdoug; 03-04-2015 at 03:47 PM.
DVDdoug is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2015, 03:03 AM   #3
ksor
Human being with feelings
 
ksor's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Århus V, Denmark
Posts: 501
Default

Quote:
Originally Posted by DVDdoug View Post
Are you getting sound from any other applications? Is that soundcard selected as your default in Windows Control Panel?

If you've also got a "normal" consumer soundcard/soundchip is WMP playing through that?

In WMP you can right-click in the munu bar to bring-up a menu. Click Tools -> Options -> Devices -> Speakers -> Properties, and from there you can select the device.
Yeah, I get the system sounds, the audio from Mediaplayer too - but I would like that sound to be reachable from Reaper too.

In the MediaPlayer I can set something called "Audio renderer" and here I can see 10 alternatives to choose and 2 of them include the name of my recording system Phase88 - but no sound is avaiable in the Phase88 (=none of the signal LED is flashing) no matter witch of the 2 alternatives I choose.

the 2 alternatives is named:

5: DirectSound: PHASE 88 Rack FW (9) MC Out (00200000)
7: PHASE 88 Rack FW (9) MC Out (00200000)

these 2 alternatives ( 5 and 7) cut off sound in the pc headphones - all other alternatives have the sound in the pc headphones except:

8: Null (anything)
9 Null (uncompressed)

Any idea how to get the sound presentable for Reaper ... maybe only a cable, but that's a bad idea ;-))
__________________
Best regards
KSor, Denmark
ksor is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.