Old 10-28-2009, 01:50 PM   #121
barbaroja
Human being with feelings
 
barbaroja's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 271
Default

I have tried Windows 7 32bit dual XP boot. I am getting constant stuttering when clicking on some buttons, when going into menus, when browsing my disks. I am running 512samples latency. Tried with my ASIO driver and with ASIO4ALL.

Somewhere I read this has something to do with Aero feature. Any words about it?

The system seems rock solid and blazing fast, I need to make up for the audio issue, and maybe will go to 7 soon. However, the plugin charge reaper can take is the same in W7 as in XP. 600 Reacomps aprox, 50 per channel, 90-95% load. However I am getting less memory usage in XP. 83 in XP to 133 in W7.

Q6600, 4gm ram. GF7600GS, TC Electronic Konnekt Live.
barbaroja is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2009, 01:57 PM   #122
Spyrow
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 522
Default

Do you have installed the graphic card lastest drivers? I had some problems until I downloaded the drivers from nvidia.

By the way, I recommend you to try W7 x64. W7 uses a lot of RAM so x64 is a good improvement (it has no RAM limit usage).
Spyrow is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2009, 12:37 PM   #123
barbaroja
Human being with feelings
 
barbaroja's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 271
Default

Quote:
Originally Posted by Spyrow View Post
Do you have installed the graphic card lastest drivers? I had some problems until I downloaded the drivers from nvidia.

By the way, I recommend you to try W7 x64. W7 uses a lot of RAM so x64 is a good improvement (it has no RAM limit usage).
Thanks pal, the graphics update from nVidia pushed the envelope even harder, now I lowered my CPU use down to 85% with the same testing procedure, and the constant crackles in audio are gone...

However, it still seems to be some issue with screen scolling and Aero.
When I scroll tracks up & down, each times the screen updates, there is a little crack in audio stream. I wonder if its a reaper fault...

A little tip for those who are having the same issue: Right click on the reaper icon, go to properities and check the desktop composition for reaper.
That way, when reaper is running, you wont have Aero, but there are no crackles here.

However, I feel it still does need to be fixed, though.
barbaroja is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2009, 12:55 PM   #124
Spyrow
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 522
Default

I don't use Aero at all. I find it pretty useless.
Spyrow is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2009, 01:01 PM   #125
barbaroja
Human being with feelings
 
barbaroja's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 271
Default

yep I dont care about using it too. But Its way better when everything works ok. I wonder if someone else happens to have the same issue.
barbaroja is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2009, 02:04 PM   #126
jonahex2099
Human being with feelings
 
jonahex2099's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Near Seattle, in the Rain...
Posts: 34
Default

I'll be going to Win 7 x64 tonight on my studio rig (release version) hoping to have it done in enough time to throw down some basic drum tracs and see what I get...will post more once I get things rolling....
__________________
DRUMROCK
Studio Rig: Asus P5Q Deluxe, Core 2 Quad Q9550, 8GB, 2x 80GB SATAII Raid 1,4x500,1x 1TB SATAII Data Store, Geforce 9600GT Silent, Antec 650W PSU, 16x SATA DVD Burner, Reaper 3.XX
jonahex2099 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2009, 08:40 PM   #127
JMills
Human being with feelings
 
JMills's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 86
Default

I have to say, I effing love Win 7. Significant differences in resource usage (to the positive), and if that wasn't enough - which it should be - it really flies. I feel about 800% more productive already over Vista.

One thing worth saying for anyone considering an upgrade - I would NOT recommend the download from the MS Store. It's great that they're trying online distribution and all, but they MEGAFAILED at it. I downloaded the 2.3 gig install package 12 TIMES and was never once able to successfully unpack the damn thing.
JMills is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2009, 10:37 PM   #128
jonahex2099
Human being with feelings
 
jonahex2099's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Near Seattle, in the Rain...
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by jonahex2099 View Post
I'll be going to Win 7 x64 tonight on my studio rig (release version) hoping to have it done in enough time to throw down some basic drum tracs and see what I get...will post more once I get things rolling....
This went really smooth. So far I'm extremely happy with the perormance - waiting for my new kick mic to come in before doing any tracking. Hopefully have more feedback in a couple day....
__________________
DRUMROCK
Studio Rig: Asus P5Q Deluxe, Core 2 Quad Q9550, 8GB, 2x 80GB SATAII Raid 1,4x500,1x 1TB SATAII Data Store, Geforce 9600GT Silent, Antec 650W PSU, 16x SATA DVD Burner, Reaper 3.XX
jonahex2099 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2009, 06:31 PM   #129
jonahex2099
Human being with feelings
 
jonahex2099's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Near Seattle, in the Rain...
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by jonahex2099 View Post
This went really smooth. So far I'm extremely happy with the perormance - waiting for my new kick mic to come in before doing any tracking. Hopefully have more feedback in a couple day....
Playing around today I had a couple minor issues but nothing too terrible. I had installed the latest ASIO4ALL drivers - and using those was only able to see 8 of the 16 channels off my Alesis...dropped back to the Alesis ASIO drivers and of course got my channels back but had no audio into reaper tho I could hear the signal coming thru my headphones out of the mixer...had to uninstall the ASIO4ALL drivers and everything was happy again - they improved my latency by about 4ms but I track 9-12 channels off my kit at any given time...
__________________
DRUMROCK
Studio Rig: Asus P5Q Deluxe, Core 2 Quad Q9550, 8GB, 2x 80GB SATAII Raid 1,4x500,1x 1TB SATAII Data Store, Geforce 9600GT Silent, Antec 650W PSU, 16x SATA DVD Burner, Reaper 3.XX
jonahex2099 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 08:19 AM   #130
Obitheincredible
Human being with feelings
 
Join Date: May 2008
Location: SLC, UT
Posts: 146
Default

Running 7 on my POS HP laptop. Funny thing is it is only 4 months old. It was horrible inder vista but under win 7 it runs sooo much smooother! I will probably install on my DAW machine after the new years to see if anything new pops up in it but otherwise I am loving it and feel confident it will rock for Reaper. So once again I saw the pictures but just to clarify. If I install the 64 bit on my DAW pc and most of my plugs are 32 bit they still will work right?
__________________
ObiAudio.com
Obitheincredible is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 10:51 AM   #131
barbaroja
Human being with feelings
 
barbaroja's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 271
Default

any words about aero and scolling in reaper?
barbaroja is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.