Old 04-18-2019, 09:00 AM   #1
Sound asleep
Human being with feelings
 
Sound asleep's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Montreal, Canada
Posts: 7,439
Default Copying regions screws timing

I like regions. I'd like to use them. I'd like to make a section like "chorus" and then copy paste that easily with nicely labeled regions.

But it fucks my timing. When I copy regions, I get these tiny little pieces of media items sticking out the edges. For midi items it even starts looping the midi item a tiny amount. This throws off timing of everything and I have to spend forever fixing it, which defeats the entire purpose of regions.

Am I the only one that has noticed this? Am I doing something wrong?

EDIT:

It's the right edge for me that always sticks out. You need to zoom in to see it. It's probably only like a few ms out, but it's a major issue, imo.
__________________
Miles in your Shoes Original tune
Sound asleep is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2019, 12:01 PM   #2
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Oblivion
Posts: 7,113
Default

That's certainly strange. My regions always split items at the edges when I move them.
__________________
Myy Wyyrd Muzyyk
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2019, 12:09 PM   #3
Sound asleep
Human being with feelings
 
Sound asleep's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Montreal, Canada
Posts: 7,439
Default

Quote:
Originally Posted by foxAsteria View Post
That's certainly strange. My regions always split items at the edges when I move them.
Maybe that's partially what's different? My items are usually the precise length of my regions, the regions don't cut anything. But I move the region with ctrl+drag to copy it, things aren't lined up. For midi tracks it will leave one side snapped, and it will extend the other, starting a new loop, for a few ms.
__________________
Miles in your Shoes Original tune
Sound asleep is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2019, 01:13 PM   #4
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Oblivion
Posts: 7,113
Default

Maybe it's to do with looped items then? I don't ever use those.
__________________
Myy Wyyrd Muzyyk
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2019, 01:13 AM   #5
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,029
Default

You can do all that easily with ReaTrak

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=212645
With the buttons panel, with Circle of Fifths, with the Chord Sheet Region Editor and in the main GUI.
MusoBob is online now   Reply With Quote
Old 04-19-2019, 04:07 AM   #6
juliansader
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,752
Default

Could you post some before/after screenshots of the regions with tiny items sticking out, and perhaps also a minimal project with an item and region that don't copy properly, so that we can try to replicate the problem?
juliansader is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2019, 08:29 AM   #7
Sound asleep
Human being with feelings
 
Sound asleep's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Montreal, Canada
Posts: 7,439
Default

Quote:
Originally Posted by juliansader View Post
Could you post some before/after screenshots of the regions with tiny items sticking out, and perhaps also a minimal project with an item and region that don't copy properly, so that we can try to replicate the problem?
I don't have time right now to replicated the problem, but I'll try and do that when I get a minute. Maybe Tuesday or Wednesday. But I might forget lol.
__________________
Miles in your Shoes Original tune
Sound asleep is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.