Old 11-05-2019, 07:08 AM   #1
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,753
Default Reaper V6 Default Theme - alpha 1.2

Please find attached the latest theme and script versions. Overwrite the old version to use.

Installation

This all makes use of functionality that is only currently present in development branches of the program, which are not included in RC or final releases. Therefore, you must be using a DEV version of REAPER, version v5.984+dev1104 or later, to test this.

Use 'Options > Show REAPER resource path in explorer/finder' to open your resources folder. Place the theme (the .ReaperThemeZip file) in the 'ColorThemes' folder.

Unzip the contents of script.zip into your 'Scripts' folder. Go to 'Actions > Show action list'. In the bottom right, click the ReaScript Load button. Select 'Default_6.0 theme adjuster.lua' and click Open.

Clearing save files

On installation and/or if weirdness occurs, please go to REAPER resource path and delete 'reaper-themeconfig.ini' ...that will definitely be broken, because I've renumbered some parameters. It will be rebuilt when you first run the latest script.

You might also want to edit reaper-extstate.ini and delete the [Default_6.0 theme adjuster] section.

Changes
- HiDPI for the script itself. Only does 100% or 200%, hopefully that's okay.
- Apply layouts from the script has returned. It won't be very useful yet if you're not at 100% screen scaling, please stand by for more on that.
- most of the 150% and 200% custom toolbar icons done.
- Fixes from 1.13 feedback, thanks everyone!


Please test and give feedback!

This is the final design intent of the theme, which is not going to change. I'm sorry if you don't personally like it; please understand that sometimes a decision just has to be made, now it just needs to be implemented as well as possible and that can't happen without your testing, which is always much appreciated.

Thanks!


--- Update 1.21 --- 6 Nov

FIXED - logic error on MCP element hiding
FIXED - track height zoom weirdness


--- Update 1.22 --- 8 Nov
REQUIRES v5.984+dev1106 OR LATER
FIXED - support for OSX retina for script windows
FIXED - colours with poor selection state visibility fixed in palettes
FIXED - OSX text y-offsets


--- Update 1.23 --- 17 Nov
REQUIRES v5.985+dev1115 OR LATER
MIDI EDITOR - ready for testing
APPLY AT SCALE BUTTONS - these will now automatically show the available sizes for each panel, based on the DPI of the screen each is being drawn on.
FIXED - FX parameter elements reworked.
FIXED - Text & overlay colours when automation modes active

--- Update 1.23a --- 17 Nov
Missing script @2x images added


--- Update 1.24 --- 19 Nov
SCRIPT NAME HAS CHANGED (spaces replaced with underscores)
I recommend deleting the old script from your system. I also recommend deleting your reaper-themeconfig.ini before running for the first time.
NEW DEFAULT SCRIPT SETTINGS - for all panels.
MIDI EDITOR - new colormap, colour tweaks
MCP EXTMIXER - send and param controls reworked
SCRIPT - crash for some users fixed, I hope!

.
Attached Files
File Type: zip script.zip (260.1 KB, 146 views)
File Type: reaperthemezip Default_6.0.ReaperThemeZip (1.38 MB, 225 views)
__________________
The House of White Tie

Last edited by White Tie; 11-19-2019 at 03:54 PM.
White Tie is offline  
Old 11-05-2019, 07:36 AM   #2
swiiscompos
Human being with feelings
 
swiiscompos's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Lausanne (CH)
Posts: 1,111
Default

I love all the changes I see!

Two comments:
1) Automation tracks don't indent. It makes it very difficult to see the folder structure in some cases.

2) Only on MacOS: Some of the text in the transport is still too small for me (I'm only 27 and have good eyesight), where it seems there would be space to increase the font size.

3) The outside of the arm button isn't very "clean" at 100%. It looks like it's pixelated where it shouldn't be (see attached picture)

4) The small sections of the grid visible in the ruler are too long and overlap on the text in some cases. Also see attached picture.
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2019-11-05 at 15.34.23.png (7.1 KB, 403 views)
File Type: png Ruler.png (2.5 KB, 262 views)

Last edited by swiiscompos; 11-05-2019 at 07:45 AM.
swiiscompos is offline  
Old 11-05-2019, 07:49 AM   #3
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 1,199
Default

Btw, if I here (Win7, Firefox) click on a ReaperThemeZip attached in this post, Firefox asks "Open With?" and I choose Reaper, the theme is automatically opened in Reaper and copied into proper place on the disk, no need to fiddle with local copy-pasting into \ColorThemes folder.
__________________
Donations | Mixing & Mastering Services
bFooz is offline  
Old 11-05-2019, 07:55 AM   #4
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3,039
Default

Unfortunately the track zoom issue is still there (Windows 10).

Apparently, when using "zoom out vertical", Reaper is triggering some additional zoom states which aren't reflected visually, though.

Let me show you in this GIF:



Repro:

1. zoom to the smallest track height and THEN trigger "zoom out vertically" again
2. now do the opposite and use "zoom in vertically"
= you have to execute the action 3 times in order to see a change




Items losing left border when muting them:

__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...

Last edited by _Stevie_; 11-05-2019 at 08:02 AM.
_Stevie_ is offline  
Old 11-05-2019, 08:06 AM   #5
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,753
Default

Quote:
Originally Posted by swiiscompos View Post
1) Automation tracks don't indent. It makes it very difficult to see the folder structure in some cases.
FYI
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline  
Old 11-05-2019, 08:07 AM   #6
Janne83
Human being with feelings
 
Join Date: May 2010
Location: Earth
Posts: 1,824
Default Element Labels Mixer weirdness

Element Labels in the Mixer script option:

There is some weirdness- if I choose all four options (sel/unsel/recarm/nonrecar) to show the labels the labels on mixer tracks disappear everytime record-arm a track

Its happening with mixerlayout A chosen.

Thanks
__________________
Win10, R 64bit
Janne83 is offline  
Old 11-05-2019, 08:15 AM   #7
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 1,199
Default

Quote:
Yeah, good point. Please see the new version, where I've made it clearer that the left help is the 'where/when does this save?' help, and the right text is the 'what does this do' help.
I guess it's a bit better, but still too flashy and distracting. Also hover area for these is not consistent, sometimes they are shown when the mouse is over a button, sometimes not. Also, they are too wordy.

Regarding phrasing of other tooltips, you use different verb forms for different tooltips - e.g. "applies" and elsewhere "choose". The best would probably be to keep them all at "you do a thing" (="apply").

And they all seems too wordy to me and I have sometimes problems to understand what does they try to explain.
__________________
Donations | Mixing & Mastering Services
bFooz is offline  
Old 11-05-2019, 08:16 AM   #8
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 1,199
Default

Script error: Default_6.0 theme adjuster.lua:1133: attempt to perform arithmetic on a nil value (field 'drawH').

I run the script, got the error. Then I deleted all stuff in .ini files, run the script, ok. Then run the script the second time, got the error.

Edit: The problem lies in reaper-extstate.ini
__________________
Donations | Mixing & Mastering Services
bFooz is offline  
Old 11-05-2019, 08:18 AM   #9
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 1,199
Default

Quote:
Quote:
Quote:
Originally Posted by bFooz
Transport do not show time here when "Center transport controls" in on.
Could you do me a screenshot please?
This works fine now. (?)
__________________
Donations | Mixing & Mastering Services
bFooz is offline  
Old 11-05-2019, 08:44 AM   #10
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 1,199
Default



These dimmed labels ("default", "selected") serve no purpose.

We already know that the layout with the "default" text dimmed is not the default one because another one has the "default" lit. I'd say to not show dimmed "default" labels.

With the "selected" text and no tracks selected like in the pic, its confusing. Also, why do we actually need to know that a layout is set to any selected track?

The area over "defualt" and "selected" does trigger a hover state of the layout select button, but clicking does nothing. Clicking on this should behave the same as clicking on the layout select button.

---------------------------------------

Hover bug, steps:
- select layout A
(loop
- move mouse over "B DEFAULT SELECTED"
- move mouse over "C DEFAULT SELECTED"
}

BUG - strange behavious.
- either it beahves ok
- or the "C" is not highlighted
- or both "B" and "C" are highlighted
__________________
Donations | Mixing & Mastering Services

Last edited by bFooz; 11-05-2019 at 08:51 AM.
bFooz is offline  
Old 11-05-2019, 08:56 AM   #11
hwhalen
Human being with feelings
 
hwhalen's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Canada
Posts: 916
Default Script error

I'm attempting to run test in a portable install
using reaper5984+dev1104_x64-install.exe.

I'm getting this error screen.

I've attempted to fix this by completely erasing and reinstalling this
version of reaper.

Am I correct in thinking that this is a portable install issue?

__________________
My Music
Noise From My Head
On The Links
hwhalen is offline  
Old 11-05-2019, 09:03 AM   #12
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,753
Default

Quote:
Originally Posted by bFooz View Post
Script error: Default_6.0 theme adjuster.lua:1133: attempt to perform arithmetic on a nil value (field 'drawH').
Quote:
Originally Posted by hwhalen View Post
I'm attempting to run test in a portable install
using reaper5984+dev1104_x64-install.exe.

I'm getting this error screen.

I've attempted to fix this by completely erasing and reinstalling this
version of reaper.

Am I correct in thinking that this is a portable install issue?

Ooops, thanks and no, its me, sorry! Please download updated script in post #1.
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline  
Old 11-05-2019, 09:13 AM   #13
lachrimae
Human being with feelings
 
lachrimae's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Austin, TX
Posts: 790
Default

Would it be possible to allow re-ordering of TCP elements from within the theme adjuster?
lachrimae is offline  
Old 11-05-2019, 09:50 AM   #14
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 1,199
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
Ooops, thanks and no, its me, sorry! Please download updated script in post #1.
No script uploaded there.
__________________
Donations | Mixing & Mastering Services
bFooz is offline  
Old 11-05-2019, 10:35 AM   #15
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,753
Default

Quote:
Originally Posted by bFooz View Post
No script uploaded there.
Oops, sorry.
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline  
Old 11-05-2019, 10:46 AM   #16
PhelixK
Human being with feelings
 
PhelixK's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 113
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
Ooops, thanks and no, its me, sorry! Please download updated script in post #1.
hmm, it's the same here, with new lua 15:59h

If ’Allow retina drawing’ is active inside prefs > system tweaks, I’m still unable to use the TA window. It flickers and doesn’t keep its size and position.

If Retina is un-checked, then it's fine, and working so far.
Also tried cleaning the reaper-extstate ini, but no luck.
PhelixK is offline  
Old 11-05-2019, 01:33 PM   #17
JamesPeters
Human being with feelings
 
JamesPeters's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Near a big lake
Posts: 2,767
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Unfortunately the track zoom issue is still there (Windows 10).

Apparently, when using "zoom out vertical", Reaper is triggering some additional zoom states which aren't reflected visually, though.
Confirmed (I'm using Reaper for Linux). The issue you describe has existed for me as well, for every version of this theme so far (that I recall). I thought it might only be on my system so I didn't mention it.
__________________
http://petersamplification.com
Using REAPER for Linux
JamesPeters is offline  
Old 11-05-2019, 02:20 PM   #18
swiiscompos
Human being with feelings
 
swiiscompos's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Lausanne (CH)
Posts: 1,111
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
FYI
Thank you, hadn’t noticed it before. Wouldn’t it make sense to turn it on by default, I can’t think of any reason not to.
swiiscompos is offline  
Old 11-05-2019, 03:00 PM   #19
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3,039
Default

Quote:
Originally Posted by JamesPeters View Post
Confirmed (I'm using Reaper for Linux). The issue you describe has existed for me as well, for every version of this theme so far (that I recall). I thought it might only be on my system so I didn't mention it.
And I'm just as happy that someone else has the same issue, lol. Thanks for confirming James!
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline  
Old 11-05-2019, 04:45 PM   #20
vsgrt
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 53
Default

Some feedback..

Very hard to see what track is selected in TCP (see screenshot).
https://i.imgur.com/udHi89b.jpg

Transport numbers are still not aligned to the buttons.
https://i.imgur.com/EitNpv1.png

Track title text is not centered in TCP.

Hard to see range of volume on TCP when set to fader, (black color on very dark background, not ideal). Less of a problem with upper range since the fader moves all the way to the right, but because of no contrast it is hard to have any visual feedback about the current level relative to 0.
vsgrt is offline  
Old 11-05-2019, 10:10 PM   #21
JamesPeters
Human being with feelings
 
JamesPeters's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Near a big lake
Posts: 2,767
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
And I'm just as happy that someone else has the same issue, lol. Thanks for confirming James!
Glad to help.

White Tie: I notice that it seems impossible to have MCP element labels visible at all times. There seems to be some faulty logic in the new version of the script that prevents this. I'm able to get MCP elements to remain visible when tracks are selected or are not selected only if I check "if track not armed"...but then if I arm the track the MCP element labels disappear even if I also check "if track armed". I thought I was going crazy or missed something, but I can't find any combination that works.
__________________
http://petersamplification.com
Using REAPER for Linux
JamesPeters is offline  
Old 11-06-2019, 07:11 AM   #22
cool
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Location: Sunny Siberian Islands
Posts: 173
Default

Quote:
Originally Posted by vsgrt View Post
Some feedback..

Very hard to see what track is selected in TCP (see screenshot).
https://i.imgur.com/udHi89b.jpg
I think this is because of Reaper's "color policy." Now the Reaper, with a random choice of color, really chooses any one, including too dark or too light (close to colorless white or black), which can stand out from the overall design or merge with it.

Version 6 theme has an excellent tool for coloring tracks within one specific, um, "mood", but, like the Reaper engine, it can still produce unusual colors that will stand out from the general design.
cool is offline  
Old 11-06-2019, 07:40 AM   #23
PhelixK
Human being with feelings
 
PhelixK's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 113
Default

Quote:
Originally Posted by PhelixK View Post
hmm, it's the same here, with new lua 15:59h

If ’Allow retina drawing’ is active inside prefs > system tweaks, I’m still unable to use the TA window. It flickers and doesn’t keep its size and position.

If Retina is un-checked, then it's fine, and working so far.
Also tried cleaning the reaper-extstate ini, but no luck.
Am I really the only one having this drawing issue with the theme adjuster?
Alpha 1.1 works fine using same UI settings.

– again, when retina is unchecked v1.2 works as expected, but low-res of course..
I notice there’s some @2x goodies in there!

https://i.ibb.co/4gpxDnf/TA-UI-retina.gif
PhelixK is offline  
Old 11-06-2019, 07:48 AM   #24
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,753
Default

Thanks everyone, please see post #1 for version 1.21

Quote:
Originally Posted by swiiscompos View Post
I love all the changes I see!
4) The small sections of the grid visible in the ruler are too long and overlap on the text in some cases. Also see attached picture.
That's not themable I'm afraid.

Quote:
Originally Posted by bFooz View Post
Btw, if I here (Win7, Firefox) click on a ReaperThemeZip attached in this post, Firefox asks "Open With?" and I choose Reaper, the theme is automatically opened in Reaper and copied into proper place on the disk, no need to fiddle with local copy-pasting into \ColorThemes folder.
This is system dependent; not all users have .ReaperThemeZip assigned.

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Unfortunately the track zoom issue is still there (Windows 10). Apparently, when using "zoom out vertical", Reaper is triggering some additional zoom states which aren't reflected visually, though.
Fixed in the new version, thanks!

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Items losing left border when muting them:
This is a known consequence of doing the 'outline items to show selected state'. When I was saying I wanted to avoid doing it, this was one of the reasons why. But with the full colour items, outlined items does seem to the way to go. I'm stuck between a rock and a hard place, and now you are too

Quote:
Originally Posted by Janne83 View Post
Element Labels in the Mixer script option:
There is some weirdness- if I choose all four options (sel/unsel/recarm/nonrecar) to show the labels the labels on mixer tracks disappear everytime record-arm a track
Quote:
Originally Posted by JamesPeters View Post
Glad to help.

White Tie: I notice that it seems impossible to have MCP element labels visible at all times. There seems to be some faulty logic in the new version of the script that prevents this. I'm able to get MCP elements to remain visible when tracks are selected or are not selected only if I check "if track not armed"...but then if I arm the track the MCP element labels disappear even if I also check "if track armed". I thought I was going crazy or missed something, but I can't find any combination that works.
Oops, thanks gents. Fixed in the new version!

Quote:
Originally Posted by bFooz View Post
Regarding phrasing of other tooltips, you use different verb forms for different tooltips - e.g. "applies" and elsewhere "choose". The best would probably be to keep them all at "you do a thing" (="apply")
Choose and apply mean different things, and are correctly used in their contexts. However, I take your point and will take a longer look at these; most of them are just the first thing I wrote.

Quote:
Originally Posted by bFooz View Post
These dimmed labels ("default", "selected") serve no purpose.

The area over "defualt" and "selected" does trigger a hover state of the layout select button, but clicking does nothing. Clicking on this should behave the same as clicking on the layout select button.
The dimmed labels do serve a purpose. A condition of "I could have a state, but I don't" is useful information.

You can stop reporting mouseover problems for now, the code for them was a beginner (me) over stretching himself and the fix would be a bit of a nightmare. I've made the executive decision to live with them until I'm less busy. Thanks and sorry.

Quote:
Originally Posted by lachrimae View Post
Would it be possible to allow re-ordering of TCP elements from within the theme adjuster?
No, literally not possible. However, I've done my best by making it a trivially easy rtconfig mod, best I can do.

Quote:
Originally Posted by PhelixK View Post
If ’Allow retina drawing’ is active inside prefs > system tweaks, I’m still unable to use the TA window. It flickers and doesn’t keep its size and position.
Ah, dammit - I was hoping that OSX retina would take care of itself now that I had sorted the more complicated Windows situation Thanks, I'll take a look at it!

Quote:
Originally Posted by vsgrt View Post
Very hard to see what track is selected in TCP (see screenshot).

Transport numbers are still not aligned to the buttons.

Track title text is not centered in TCP.

Hard to see range of volume on TCP when set to fader, (black color on very dark background, not ideal). Less of a problem with upper range since the fader moves all the way to the right, but because of no contrast it is hard to have any visual feedback about the current level relative to 0.
Ah yes, I need to re-enable my OSX text baseline fix. Thanks for reminding me!

It is possible to tell that track 4 is selected. I have given the ability to choose any colour in response to user requests, that does bring with it the ability to choose inappropriate colours if you want really clear indication. So the question becomes whether I limit the included palette colours to exclude such arguably inappropriate colours, and I think that yes, I probably should. Anyone else have a view on this?

Thanks everyone!
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline  
Old 11-06-2019, 08:17 AM   #25
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3,039
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
Fixed in the new version, thanks!
Thank you!

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
This is a known consequence of doing the 'outline items to show selected state'. When I was saying I wanted to avoid doing it, this was one of the reasons why. But with the full colour items, outlined items does seem to the way to go. I'm stuck between a rock and a hard place, and now you are too
Ah damn, I see. Yeah, my bumm hurts already, very hard here, lol.
And the situation couldn't be improved by the devs if we file a FR?
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline  
Old 11-06-2019, 08:19 AM   #26
Janne83
Human being with feelings
 
Join Date: May 2010
Location: Earth
Posts: 1,824
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post


Originally Posted by Janne83 View Post
Element Labels in the Mixer script option:
There is some weirdness- if I choose all four options (sel/unsel/recarm/nonrecar) to show the labels the labels on mixer tracks disappear everytime record-arm a track


Oops, thanks gents. Fixed in the new version!


This one works nicely in 1.21. Thanks
__________________
Win10, R 64bit
Janne83 is offline  
Old 11-06-2019, 09:55 AM   #27
cool
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Location: Sunny Siberian Islands
Posts: 173
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
So the question becomes whether I limit the included palette colours to exclude such arguably inappropriate colours, and I think that yes, I probably should. Anyone else have a view on this?
That's would be cool! Colored items and tracks are also part of the design to some extent. Keeping colors under control - is a good step.
cool is offline  
Old 11-06-2019, 12:52 PM   #28
PhelixK
Human being with feelings
 
PhelixK's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 113
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
So the question becomes whether I limit the included palette colours to exclude such arguably inappropriate colours, and I think that yes, I probably should. Anyone else have a view on this?
I agree some custom colors could benefit from minor adjustments.
I have attached a proposal (for your evaluation)

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
I was hoping that OSX retina would take care of itself now that I had sorted the more complicated Windows situation Thanks, I'll take a look at it!
Good to know, no rush!
Attached Images
File Type: png V6_CustomColors_Adjustet_01.png (9.1 KB, 134 views)
PhelixK is offline  
Old 11-06-2019, 04:58 PM   #29
JamesPeters
Human being with feelings
 
JamesPeters's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Near a big lake
Posts: 2,767
Default

MCP element visibility logic, and vertical zooming work well for me now, thanks!

I would weigh in about colors, but I tend to work from a custom palette anyway. My tastes for track colours/saturation are almost oddly specific.
__________________
http://petersamplification.com
Using REAPER for Linux
JamesPeters is offline  
Old 11-07-2019, 02:58 AM   #30
Ivannn Bennnettt
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 295
Default

I'm sorry but there's still no any mark on subproject.
I did the request a couple years ago. http://forum.cockos.com/showthread.php?t=189303
Ivannn Bennnettt is offline  
Old 11-07-2019, 02:13 PM   #31
mlprod
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2015
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 720
Default

Really like the scalable transport now. Though in 200% and when in HH.MM.SS.SS mode the boxes for the selection numbers are too small, the last digits get cut off a little.

The blue line indent when folder dragging still doesnt work.

I still think there are are too little contrast in mailnly the TCP and MCP "color parts". The soft of light gray back ground doesnt match well with the white text especially when its a bright surrounding color.

More contrast please! (IMHO I must in a default theme for accesibilty)
__________________
Magnus Lindberg Productions - VRTKL Audio - Redmount Studios
magnuslindberg.com
mlprod is online now  
Old 11-08-2019, 04:28 AM   #32
SubbaseDnB
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 321
Default

If i dont use the development versions,will this version of the theme be any different than the earlier 1,1 alpha?
SubbaseDnB is online now  
Old 11-08-2019, 09:47 AM   #33
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,753
Default

Very useful, thanks, please see 1.22 now in post #1, which should also fix the OSX retina problems previously reported.

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
And the situation couldn't be improved by the devs if we file a FR?
It could, though I doubt that's something they'd want to get into right now. Just don't do it here, yeah?

Quote:
Originally Posted by PhelixK View Post
I agree some custom colors could benefit from minor adjustments.
Yeah, I think we all pretty much agreed on that; Palettes have been adjusted in new version!

Quote:
Originally Posted by Ivannn Bennnettt View Post
I'm sorry but there's still no any mark on subproject. I did the request a couple years ago.
That's not something I have control over.

Quote:
Originally Posted by mlprod View Post
Really like the scalable transport now. Though in 200% and when in HH.MM.SS.SS mode the boxes for the selection numbers are too small, the last digits get cut off a little.

The blue line indent when folder dragging still doesnt work.

More contrast please! (IMHO I must in a default theme for accesibilty)
Could I have a screenshot of your selection numbers please?

Are you sure you're using an up to date DEV version of Reaper? Anyone else seeing this problem? Its all good here.

I'm happy with where the contrast is now. FWIW Reaper's strategy for accessibility is specifically the availability of other themes, though even saying that I believe we're in pretty good shape with this theme.

Quote:
Originally Posted by SubbaseDnB View Post
If i dont use the development versions,will this version of the theme be any different than the earlier 1,1 alpha?
Yes, because a) I've changed a lot of things, and b) it would be horribly broken... heh.


Thanks for your help everyone!
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline  
Old 11-08-2019, 12:15 PM   #34
mlprod
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2015
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 720
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
Could I have a screenshot of your selection numbers please?

Are you sure you're using an up to date DEV version of Reaper? Anyone else seeing this problem? Its all good here.
Sure, attached here. Tried with the latest dev version now, same thing.
Attached Images
File Type: png Capture.PNG (53.1 KB, 125 views)
__________________
Magnus Lindberg Productions - VRTKL Audio - Redmount Studios
magnuslindberg.com
mlprod is online now  
Old 11-08-2019, 10:03 PM   #35
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3,039
Default

@White Tie:

No worries, won't mention that here with the item edges


Is there a way to make the track names always white?
This is just really hard to read, because the eye constantly needs to
adjust to the different brightness levels of the text:

__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline  
Old 11-09-2019, 05:39 AM   #36
PhelixK
Human being with feelings
 
PhelixK's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 113
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
please see 1.22 now in post #1, which should also fix the OSX retina problems previously reported
Great. much better!
Inside TA there’s still a weird overlay from mouse-over on cells:




Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Is there a way to make the track names always white?
This is just really hard to read, because the eye constantly needs to
adjust to the different brightness levels of the text:
I agree, it would be convenient to have the option of track titles in monochrome; white, light gray, or perhaps 'Cockos light gray-green'.


– On next theme-pack, remember to include this little fellow PNG that is now missing:
gen_knob_bg_large.png

Attached Images
File Type: png TA-cell-osx.png (5.6 KB, 2171 views)
File Type: png large-small_hidpi.png (12.4 KB, 2177 views)
PhelixK is offline  
Old 11-09-2019, 01:21 PM   #37
SkyF4ll
Human being with feelings
 
SkyF4ll's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Krasnoyarsk, Russia
Posts: 33
Default

In MacOSX High Sierra it doesn't displays volume levels.
How to enable Volume db scale (ruler) in mixer panel for all tracks? (at the moment it displays it only for Master Bas)

Last edited by SkyF4ll; 11-09-2019 at 02:53 PM.
SkyF4ll is offline  
Old 11-09-2019, 11:38 PM   #38
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,686
Default

Humm, I just loaded the Reaper Theme 6 for the first time, is that all the room we will have in the TCP for the track titles?

It's pretty and looks cool, I do like the looks of it.
__________________
Kontakt Vid Tutorials->Create Outputs / Create Templates -|- SMDrums Free drums -|- Elk Video Productions -|- Tod's Music
Tod is online now  
Old 11-10-2019, 04:53 AM   #39
xpander
Human being with feelings
 
xpander's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Terra incognita
Posts: 5,029
Default

Quote:
Originally Posted by Tod View Post
Humm, I just loaded the Reaper Theme 6 for the first time, is that all the room we will have in the TCP for the track titles?
Unpack the contents from the script.zip into your Scripts folder. Then in the Actions window, Load the ReaScript Default_6.0 theme adjuster.lua. Run this theme adjuster and with it you can change the track name size, along with many other things.
xpander is offline  
Old 11-10-2019, 05:56 AM   #40
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3,039
Default

Put the track name width to auto and the extend the track view accordingly.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.