Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-12-2017, 01:45 AM   #1
drew
Mobile
 
drew's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: London & São Paulo. Hardcore commercial REAPERite
Posts: 1,646
Default Switching to a tab with manually offlined items brings them online

I'm pretty sure it's not expected/desirable that if you have manually offlined items in a project, then switch to another tab and later re-select that project tab it brings them all online again.

In my case I don't even have the "Offline background media" option in the tab menu switched on - and presumably a distinction is made between items being set to offline vs the whole project's media being offline due to being a background tab anyway - so it looks like this is not related to that option and I'm guessing it's a bug.

Cheers,

Drew
__________________
Proudly using REAPER exclusively for professional music production at Qsonics.com and recording broadcast and narrative voiceovers at DrewWhite.com.

Last edited by drew; 02-12-2017 at 02:45 PM. Reason: I said "I'm pretty" instead of "pretty sure". I'm not pretty.
drew is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2019, 05:25 AM   #2
drew
Mobile
 
drew's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: London & São Paulo. Hardcore commercial REAPERite
Posts: 1,646
Default

Necro-alert :/

Just came across this again. Can anyone confirm? Refocussing the window after using another app doesn't cause it, but switching tab away and back brings everything back online.

It may be possible that offlining isn't designed by a state that is preserved.. or a bug?
__________________
Proudly using REAPER exclusively for professional music production at Qsonics.com and recording broadcast and narrative voiceovers at DrewWhite.com.
drew is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2019, 11:04 AM   #3
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,589
Default

Probably a better thing to do, if you wish to preserve the offlineness of the media, is to use the newer "force media offline" actions, which gives you persistent offline until you manually bring them back.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 05:16 PM   #4
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 9,196
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Probably a better thing to do, if you wish to preserve the offlineness of the media, is to use the newer "force media offline" actions, which gives you persistent offline until you manually bring them back.
Sorry for digging this up, but how do I bring back (set online) a one take item after having set it to "force media offline", as the actions "Set all/selected media online" don't seem to work for it here.

I'm asking because I need to use persistent offline (keep offline state on project reload) which 'normal' offlining doesn't seem to do.
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=227694
nofish is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.