Old 07-28-2017, 11:06 AM   #41
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,102
Default

@Daniele
Please do not quote image in post, it make browser very unecessary slow on mobile ! --'

It doesn't work cause the script has a depency : as explained by the error message, it require aother file to run, but you only downloaded one.

That's why I advice you to use reapack. You will be able to download the scripts AND the depency. Just download from it. all my repo and it will be good.
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2017, 11:10 AM   #42
DANIELE
Human being with feelings
 
DANIELE's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Florence, Italy
Posts: 362
Default

Ok I find out that I had to install other packages to make it works.

Now it works, it seems to me that the points move only on an axis, it would be nice to be able to randomize the position over time as well (as for the midi notes in the piano roll with the humanize function).

Anyway great work!! Thank you for this!
__________________
Audio: AKG-K240 MKII, Adam A7X, Audient iD22 - Steinberg UR22; Piano: Yamaha P-250 - NI S88 MK1;
!!DANIELE EPIC ORCHESTRAL MUSIC!! |*| STAR WARS SERIES
DANIELE is online now   Reply With Quote
Old 07-28-2017, 11:12 AM   #43
DANIELE
Human being with feelings
 
DANIELE's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Florence, Italy
Posts: 362
Default

Quote:
Originally Posted by X-Raym View Post
@Daniele
Please do not quote image in post, it make browser very unecessary slow on mobile ! --'

It doesn't work cause the script has a depency : as explained by the error message, it require aother file to run, but you only downloaded one.

That's why I advice you to use reapack. You will be able to download the scripts AND the depency. Just download from it. all my repo and it will be good.
Yeah I used Reapack to install your script, I found there the other files I need.

Sorry for quoting the image, fixed now.
__________________
Audio: AKG-K240 MKII, Adam A7X, Audient iD22 - Steinberg UR22; Piano: Yamaha P-250 - NI S88 MK1;
!!DANIELE EPIC ORCHESTRAL MUSIC!! |*| STAR WARS SERIES
DANIELE is online now   Reply With Quote
Old 07-28-2017, 11:13 AM   #44
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,102
Default

@Daniele
X axis was a bit too subject to possible timing issue IMHO. :P

Forum Thread URI: http://forum.cockos.com/showpost.php...&postcount=284

It would have to be done very carefully.
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2017, 11:23 AM   #45
DANIELE
Human being with feelings
 
DANIELE's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Florence, Italy
Posts: 362
Default

Quote:
Originally Posted by X-Raym View Post
@Daniele
X axis was a bit too subject to possible timing issue IMHO. :P

Forum Thread URI: http://forum.cockos.com/showpost.php...&postcount=284

It would have to be done very carefully.
Holy....
__________________
Audio: AKG-K240 MKII, Adam A7X, Audient iD22 - Steinberg UR22; Piano: Yamaha P-250 - NI S88 MK1;
!!DANIELE EPIC ORCHESTRAL MUSIC!! |*| STAR WARS SERIES
DANIELE is online now   Reply With Quote
Old 07-17-2018, 03:06 AM   #46
Input_studio
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2015
Location: Matosinhos, Portugal
Posts: 16
Default volume cap

Hey X-raym , first of all let me thank you for the work you've been doing scripting for the community.
You're the man!

Quick question.
When inserting a value on a volume envelope there's a cap on +6.

Is it easy to change the script to go higher?
Input_studio is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2018, 02:10 PM   #47
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,102
Default

@input Studio
Hi ! Thanks for your words !



You are right, this limit is arbitrary.



As a temporary fix, you can mod this line https://github.com/X-Raym/REAPER-Rea...value.lua#L129
on your local version of the file via Action -> Edit.


Replace 6 by any value you want.


At some point, I should replace that with a way to handle the track envelopes true limit.
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2019, 01:32 PM   #48
StuhRAH
Human being with feelings
 
StuhRAH's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 212
Default

Is it possible to make the absolute/relative value settable via toggle checkbox (that stays checked or unchecked from the last time set) rather than typing + in the value box?
StuhRAH is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2019, 02:35 PM   #49
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,102
Default

I don't plan to modify this script, having one text field is way faster for typing IMHO.


But feel free to mot it to your own need !
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2019, 12:20 AM   #50
StuhRAH
Human being with feelings
 
StuhRAH's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 212
Default

Actually this doesn't work properly with typing -value in the box, it just sets it to -inf. Is it broken with recent versions?
StuhRAH is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2019, 03:00 AM   #51
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,102
Default

Im still using these scripts without issues.


Maybe you have modded them ?


Else please tell what exact script has behavior, send screenshots and show the User Cobfig Area on the head of the script to see if something has been modified.
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2019, 03:57 AM   #52
zabukowski
Human being with feelings
 
zabukowski's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 111
Default

Quote:
Originally Posted by StuhRAH View Post
Actually this doesn't work properly with typing -value in the box, it just sets it to -inf. Is it broken with recent versions?
Everything is working here ...

++value
-+value
__________________
My software & music...
http://www.zabukowski.com/software
http://www.zabukowski.com
zabukowski is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2019, 04:59 PM   #53
daeavelwyn
Human being with feelings
 
daeavelwyn's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 214
Default

Hi X-Raym,

Your script doesn't work with automation items, is it an issue ?

regards
daeavelwyn is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2019, 05:24 PM   #54
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,102
Default

@daeavelwyn
Automations items werent there when I made this script. Not sure how it could handle that though, as it would first need to determine what is in focus etc...

I may take a look, but I rarely use automation items (though when I use them, it serves a great service).
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 01:02 PM   #55
daeavelwyn
Human being with feelings
 
daeavelwyn's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 214
Default

ok, so, do you know if there is a way to modify selected points value in a automation item ?
daeavelwyn is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 01:58 PM   #56
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,102
Default

@daeavelwyn
With user input window ? I can only see the right-click > Set point value but it only works with a single items.

I cannot find in the API where to set point value in automation items. :S
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 03:36 PM   #57
daeavelwyn
Human being with feelings
 
daeavelwyn's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 214
Default

Ok, nevermind, I just have to modify a bit my workflow and think of using your script before create automation item.
BTW thanks for all the efforts you make in craeting script for reaper users
daeavelwyn is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2019, 10:56 AM   #58
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 9,196
Default

Quote:
Originally Posted by X-Raym View Post
I cannot find in the API where to set point value in automation items. :S
SetEnvelopePointEx().
(All the 'normal' envelope API functions got ..Ex additions which take AI index)
nofish is online now   Reply With Quote
Old 11-18-2019, 02:02 PM   #59
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,102
Default

@nofish
Oh I see,
so the script would need to first process underlying envelopes,
and then a second pass on all automation items of track with CountEnvelopePointsEx on all selected automation items to see if something is selected their.


A bit more maintenance that I would like to dedicate for now but I keep the idea in mind.
X-Raym is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.