Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > newbieland

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2019, 01:58 PM   #1
Larry Kriz
Human being with feelings
 
Larry Kriz's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Location: Elgin, IL
Posts: 92
Default Audio on left channel only (disregard problem solved)

strange...

I was making a few preference adjustments and now I've lost the entire right channel from the master outputs. Master VU's indicate normal behavior (activity in both left and right channels) but nothing's coming out through the right audio channel to the studio mains.

Other DAW and audio playback programs work fine so it's nothing external to Reaper.
Using ASIO and Reaper is using the correct driver/setup.

I must have hosed something but I can't tell what the problem is. Master pan is center. Problem is global. Any project I open has the same problem. Closed and reopened the program. Any ideas?

UPDATE - sorry problem solved. Not sure quite how it happened but in Preferences/Audio/Device menu the output range first and last were both set to ASIO channel 1. Changing "last" to ASIO 2 solved the problem. Wasn't doing anything in this menu window so not sure how it got changed but it's fixed now. These little problems are actually welcome because they help create a "cushion" in case it happens again.
__________________
Reaper V5.999, Samplitude Pro X4 Suite, Cakewalk Sonar 8.5, Sonic Core XITE-1/Scope V5, Sonic Core A16 Ultra A/D converter, Windows 7 (64) Home Premium

Last edited by Larry Kriz; 11-09-2019 at 02:11 PM.
Larry Kriz is online now   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 02:07 PM   #2
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,848
Default

Some general things to check:


Preferences > Audio > Device
- Is the correct output range selected (or in other words: making sure that the first and last output is not set to the same mono channel)?

Master Track > Output Routing
- Is the hardware output set to the correct stereo channel there?
- Is the pan slider centered there?

EDIT: Just saw that you already solved the problem while I was typing
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 02:10 PM   #3
Larry Kriz
Human being with feelings
 
Larry Kriz's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Location: Elgin, IL
Posts: 92
Default

lol thanks Solger - your first suggestion was the solution.
__________________
Reaper V5.999, Samplitude Pro X4 Suite, Cakewalk Sonar 8.5, Sonic Core XITE-1/Scope V5, Sonic Core A16 Ultra A/D converter, Windows 7 (64) Home Premium
Larry Kriz is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.