Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER for Linux

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-06-2019, 06:08 AM   #681
SuperEB
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 25
Default

Quote:
Originally Posted by osxmidi View Post
There is a mfc140.dll override that I've done for some plugins.

Waves need a whole procedure, so check the Waves section in the LinVst readme.
Thanks osxmidi, I've had waves plugins working on two different installs. This one was working up until last week when I ignorantly checked the "Enable GTK3 theming" box in winecfg. Couldn't get my plugins working again, so did a fresh install of MX Linux 18.2.

Either there is another step that I'm blind to, or something has changed with software.

Below are the exact steps I followed, in order. I worked from this list to avoid skipping a step or doing something out of order.

*** Removed list to help keep the internet clean. Problem solved a few posts down!

Last edited by SuperEB; 05-08-2019 at 03:30 PM.
SuperEB is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 04:25 PM   #682
brainwreck
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 20,842
Default

Is there a preferred Wine version these days? I'm looking to run Addictive Drums and Amplitube on Manjaro. I'm gtting some crackling with more than one instance of Amplitube with the latest Wine stable. I see that some of you are running Amplitube. Maybe I'm missing some gotcha.
brainwreck is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 05:22 PM   #683
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 4,088
Default

Quote:
Originally Posted by brainwreck View Post
Is there a preferred Wine version these days? I'm looking to run Addictive Drums and Amplitube on Manjaro. I'm gtting some crackling with more than one instance of Amplitube with the latest Wine stable. I see that some of you are running Amplitube. Maybe I'm missing some gotcha.
I'm using Wine-Staging 4.0rc1 from https://www.winehq.org/

I'm sure it's been updated since I switched to it a few months ago so I could install Kontakt. I had been running Wine-Stable from the distro I run Xubuntu, but when I decided to get serious and try getting Kontakt installed, the recommended Wine version was Staging.
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 05:34 PM   #684
brainwreck
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 20,842
Default

Thanks Glennbo. I'll give staging a try.
brainwreck is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2019, 03:27 PM   #685
SuperEB
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 25
Default

I don't know which solved my issue with Waves plugins, but it had to be one of these two:

One of the winetricks installs mfc140.dll in syswow64, I was copying (over the winetricks version) a different version of this driver from an existing W10 installation.

I used winetricks mfc42 instead of copying mfc42 and mfc42u into the system32 folder.

I think during my previous successful attempt I forgot to copy mfc140 over the existing winetricks version so it worked. It was probably mfc140, but I can't say for 100% certain. Its's working now, so I'm not going to try and find out!

Last edited by SuperEB; 05-08-2019 at 03:41 PM.
SuperEB is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 06:51 AM   #686
Equal
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 63
Default Kontakt 6 Crashing

Hi guys hopefully you can help me!

I am running ubuntu 18.04 and the most recent linvst + most recent wine devel version.
For some reason kontakt and some other virtual instruments keep crashing when I want to load them. The strange thing is, if I open a project where they are already loaded (an old project) they run perfectly fine.
I have all the necessary .dll overrides that are recommended in the linvst guide.

Attached is the crash report.
Attached Files
File Type: txt backtrace.txt (18.9 KB, 119 views)
Equal is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2019, 10:38 AM   #687
SuperEB
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 25
Default

What DAW are you using? Have you tried creating a new session since this problem began? Iím wondering if it is caused by a corrupt session file for a specific session.
SuperEB is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2019, 10:42 AM   #688
Equal
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 63
Default

I use Reaper linux native version 64 bit.

This problem occurs in every project where I want to add a new instance of Kontakt. New or old projects, there is no difference.
Strangely enough when I load track templates that already have Kontakt on them there is no problem.
Equal is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2019, 09:19 AM   #689
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jšmtland, Sweden
Posts: 388
Default Spitfire Audio LABS - All are not working?

Hi,

Have any of you installed Spitfire Audio LABS and got every free instrument to work? I don't. I have these working:



But those is impossible to get to work:



I get Error #2 and I followed the YT video but no go. Doesn't matter in which order I install them, I still get this Error #2 message.

Installed Modular Piano


Terminal say this:
Code:
jack: created client
jack: setting TIME_CRITICAL = 89
jack: activated client
DSSI VST plugin server v0.986
Copyright (c) 2012-2013 Filipe Coelho
Copyright (c) 2010-2011 Kristian Amlie
Copyright (c) 2004-2006 Chris Cannam
LinVst version 2.5
Loading  /home/tobbe/VST/Spitfire LABS/LABS (64 Bit).dll
011a:fixme:ver:GetCurrentPackageId (0x145fdc0 (nil)): stub
0119:fixme:win:RegisterTouchWindow (0x10096 00000000): stub
0119:fixme:msg:ChangeWindowMessageFilterEx 0x10096 233 1 (nil)
0119:fixme:msg:ChangeWindowMessageFilterEx 0x10096 4a 1 (nil)
0119:fixme:msg:ChangeWindowMessageFilterEx 0x10096 49 1 (nil)
0119:err:ole:CoGetClassObject class {4ce576fa-83dc-4f88-951c-9d0782b4e376} not registered
0119:err:ole:create_server class {4ce576fa-83dc-4f88-951c-9d0782b4e376} not registered
0119:err:ole:CoGetClassObject no class object {4ce576fa-83dc-4f88-951c-9d0782b4e376} could be created for context 0x6
0119:fixme:ntdll:NtLockFile I/O completion on lock not implemented yet

(reaper:3904): Gdk-WARNING **: gdk_window_set_user_time called on non-toplevel

jack: deactivated client
jack: close client
0119:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x878cbbb1) stub
0119:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x87881871) stub
0119:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x878d46f1) stub
0119:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x878eb091) stub
dssi-vst-server[1]: exiting
Anyone has some wise words to share?
__________________
OS: Ubuntu Studio, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.
Tobbe is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2019, 08:30 AM   #690
Codesound
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 5
Default Newbie on Mint19.04: Reaper Jack Low Latency Kernel, and?

Hi,

for many reasons I decided to leave Windows and I find in Linux Mint 19.04 my new comfortable workbench..... I have been looking for a method for a long time for work with audio on Linux but I find only tiny information about one starting point for newbie like me....Now I try to share one INCOMPLETE list that I write for install software for RT audio, but I don't understand if is correctly or if I lost anything (this list is a summary of information taken from forums, videos on youtube and more, but I dont know if is correctly or complete) ... please help me...


Natively mint does not provide the tools to work with real-time audio (right?)

1.I install the low latency kernel:
sudo apt install linux-lowlatency

2.Configure real time access.Add your current user to the audio group:
sudo adduser username audio
And then give the audio group real time access: Add this 2 lines to the file: /etc/security/limits.d/audio.conf (You may have to create it)
@audio - rtprio 99
@audio - memlock unlimited
3. Add the KXStudio repository
download/install the kxstudio-repos.deb. and kxstudio-repos-gcc5.deb,
files taked from https://kx.studio/Repositories (also install the dependencies that will be required)
4. Install pulseaudio-module-jack
sudo apt install pulseaudio-module-jack
5. Install from Ubuntu Software Center qjackctl
6. Install Carla:
sudo apt install carla
7. Install Carla bridge for vst and vst3 plugins:
sudo apt install carla-bridge-win32 carla-bridge-win64
during this installation you are asked whether to keep or overwrite the audio.conf file generated at the step 2. I keep this file (is right?)

6. Install Reaper (Linux Vrs)

when all is installed, I put some vst and vst3 plugins in the /home/.vst and /home/.vst3 dir, run Jack, I open Reaper configured for work with jack, I scan the vst directory but these doesn't appear in the list....

what I wrong? Please help me!!!

do you really need to install it carla?

before installing carla, audio jack worked; when i installed carla, audio jack no longer connects to the server for the RT

this is my list with my errors.... please help me...

help me understand what I'm wrong and what I can do

R

Last edited by Codesound; 08-12-2019 at 09:12 AM.
Codesound is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2019, 08:43 AM   #691
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 4,088
Default

Quote:
Originally Posted by Codesound View Post
when all is installed, I put some vst and vst3 plugins in the /home/.vst and /home/.vst3 dir, run Jack, I open Reaper configured for work with jack, I scan the vst directory but these doesn't appear in the list....

what I wrong? Please help me!!!

The folders /home/.vst and /home/.vst3 are for native Linux VST plugins, so if the ones you put there were for Windows they won't be picked up. If you need/want to run Windows VST plugins you'll need to have them installed in WINE and then use the WINE to Linux bridge LinVST.
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2019, 09:06 AM   #692
Codesound
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Glennbo View Post
The folders /home/.vst and /home/.vst3 are for native Linux VST plugins, so if the ones you put there were for Windows they won't be picked up. If you need/want to run Windows VST plugins you'll need to have them installed in WINE and then use the WINE to Linux bridge LinVST.

Thanks, now I try to install LinVST ... I found this guide

https://www.youtube.com/watch?v=d4dSLaGXUk4


R
Codesound is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2019, 07:04 AM   #693
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 4,088
Default

Quote:
Originally Posted by SmajjL View Post
I tried a WINE install with Native Access and I could run it and log in (wo0t!?) and choose to install Kontakt, it started but later on broke, will try again after I have done some reading/learning, was only a donkey-noob-test..
Better than last year at-least.

Kontakt's disk image files are hybrid Mac/Windows and Linux will quit seeing the Windows side halfway through without this sooper sekret command. Replace "Kontakt_Factory_Library.iso" with whatever name the file you are trying to install to make it visible through the entire install procedure.

sudo mount -t udf Kontakt_Factory_Library.iso -o unhide /mnt
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2019, 07:25 AM   #694
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,172
Default

Ohh, post of failure became useful after all.
No chance I would have known that sudo line if you did not mention it lol, thank you!
So WINE is not a seamless XP yet when it comes to this, always workarounds like this?
Are you telling me everything NI has to offer software wise will work with this?
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2019, 07:47 AM   #695
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 4,088
Default

Quote:
Originally Posted by SmajjL View Post
Ohh, post of failure became useful after all.
No chance I would have known that sudo line if you did not mention it lol, thank you!
So WINE is not a seamless XP yet when it comes to this, always workarounds like this?
Are you telling me everything NI has to offer software wise will work with this?
I've only installed Kontakt and it's factory library, but it works fine and I use it the same way as I used it in Windows.

When the installer blows in WINE because it can no longer see the Windows part of the .iso file, it leaves the .iso on your HD and that's where you use the mount command with the unhide option. Then when you run the installer, it will continue past the point where it blew out before.
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2019, 08:45 AM   #696
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,172
Default

Well, Alright-y-then! only one way to find out thanks Glennbo
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2019, 01:41 PM   #697
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,172
Default

Wow.. Got Kontakt installed and it works.. but not the drag of wav files from REAPER explorer, must use Kontakt browser, but hey! how sensational cool is this!?

Forgot about LinVST, had to learn that also.. but it woooorked!

Installed Reactor 6 also, works but, had to try it with something, tried to install Monark but then I think I need to use your tip, but ofc.. the distro I was on had no fancy terminal per folder/file thing, miss KDE atm so SchmajjL shall do that next, something KDE, please.

But still, jabba dabba doo!
__________________
:)

Last edited by SmajjL; 09-18-2019 at 07:31 PM. Reason: :p
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2019, 05:37 PM   #698
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,172
Default

Hmm, wiki.winehq.org/FAQ:
"Never run any application (including Wine applications) as root (see above)."
Would that include the sudo mount thing?
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2019, 05:51 PM   #699
clepsydrae
Human being with feelings
 
clepsydrae's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,456
Default

Quote:
Originally Posted by SmajjL View Post
Would that include the sudo mount thing?
The advice to not run applications as root is mostly about "applications", rather than simple commands, some (not most) of which do need to be run as root, e.g. mounting filesystems in that way.

Edit: so yeah, don't use sudo unless someone wise has told you to do so.
clepsydrae is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2019, 06:15 PM   #700
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 4,088
Default

Running something in WINE as root would probably begin with something like,

sudo wine . . .

which the mount command does not do. It simply says mount this .iso image and then don't hide any of it from me. With NI's installer and Linux it stops seeing the Windows part of the disk and believes it to be a Mac only disk halfway through the installation. This wouldn't happen if the .iso wasn't both Windows and Mac.
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2019, 06:22 PM   #701
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,172
Default

Was hoping you were gonna say that and, you did.. wich means, something Linux, watch out now, here I come!

Thx penguins!

Ps-edit: 2nd&3rd thought, make that something else.. of Linux-land
__________________
:)

Last edited by SmajjL; 09-19-2019 at 04:46 AM. Reason: :D
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2019, 03:11 PM   #702
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,172
Cool

Glennbo, this sudo mount -t udf yippie-kay-yeah!.iso -o unhide /mnt
Is that the same on Manjaro "Arch" and other non Ubuntu's?

Future Ubuntu seems to have a 32-bit "fight/issue" with Steam so..
Not sure if this will affect Mint, they are more (Ubuntu compatible) but they still update from Ubuntu LTS so, i'm a tad confused so, back to my question

Bonus:
https://twitter.com/Plagman2/status/...106973698?s=09
https://www.youtube.com/watch?v=J-RUR002Qzw
And WINE is not happy either? *Insert confused Smiley*
__________________
:)

Last edited by SmajjL; 09-26-2019 at 04:00 PM.
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2019, 06:16 PM   #703
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 4,088
Default

Quote:
Originally Posted by SmajjL View Post
Glennbo, this sudo mount -t udf yippie-kay-yeah!.iso -o unhide /mnt
Is that the same on Manjaro "Arch" and other non Ubuntu's?
It should be. I originally got it from someone running Arch.
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2019, 06:51 PM   #704
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,172
Default

Ah-hmm? so it was a SchmajjL thing again maby.. hmm well, that's good news then and I will give it another try, was just gonna try Mint.
Thanks Glennbo.
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2019, 02:45 PM   #705
Jack Winter
Human being with feelings
 
Jack Winter's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Luxembourg/Spain
Posts: 1,804
Default

The important thing is the -o unhide parameter, as Linux mounts the osx/windows cd/dvd/iso differently than osx/windows does. Otherwise wine doesn't see all the windows files. I've only ever observed this with NI stuff.
__________________
Reaper for Linux Documentation (WIP). Software: Archlinux/KDE, Fabfilter FX, Komplete 8, Nebula, Schwa/Stillwell, T-racks Max/Amplitube/SVX, etc. Gear: i7-2600k/4700HQ/16GB, RME Multiface/Babyface, Behringer X32, Genelec 8040, etc. :)
Jack Winter is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2019, 02:35 PM   #706
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,172
Default

Just NI stuff I've tried it on also so far would not surprise me if they Could, do things to make it easier for WINE'ers.
Is this not something winetrix or something like that can automagicalize?
gracias
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2019, 02:19 AM   #707
Jack Winter
Human being with feelings
 
Jack Winter's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Luxembourg/Spain
Posts: 1,804
Default

I don't think so, it's just a question of how Linux mounts the media (it's not wine itself doing the mounting).

Still IMO it's just a minor annoyance with NI, the big annoyance is not knowing/remembering the parameter when one tries to install something. The first time this took me days to figure out, another time I remembered that it needed something special, still I had to google for hours before I found the information.
__________________
Reaper for Linux Documentation (WIP). Software: Archlinux/KDE, Fabfilter FX, Komplete 8, Nebula, Schwa/Stillwell, T-racks Max/Amplitube/SVX, etc. Gear: i7-2600k/4700HQ/16GB, RME Multiface/Babyface, Behringer X32, Genelec 8040, etc. :)
Jack Winter is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2019, 02:14 PM   #708
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 416
Default

A weird plugin issue, Massive X demo is running well enough
with linux reaper, but in windows 7, all Massive X sound is
heavily distorted. And only the sound of Massive X.
Never had such an incongruity before.
Any clues? My win 7 is kind of a catchall for bundleware,
no-brainer sales/gifts, and the occasional too-fabulous-to-resist
item, so my msoft config prowess is a bit limited, but generally
speaking, works when called on.
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2019, 02:35 PM   #709
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,172
Default

No problem on W10, hmm, hopefully just a *doh!* somewhere.
No problem on Linux either, just installed msvcp140=native and set as Windows7 compatible, and the tips I got here.
Much help I am...
Version 1.0.1 btw

Ps: Thanks for making it scale'able NI!
__________________
:)

Last edited by SmajjL; 09-30-2019 at 02:59 PM.
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2019, 03:11 PM   #710
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 416
Default

Size options are nice, plus a decent preset browser. Could be better,
but OK considering the present transition and difficulties.
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2019, 03:18 PM   #711
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,172
Default

They might have pushed it out in a hurry cuz, the graphics of the envelopes etc aint moving, I've tried a bulldozer, won't budge...
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2019, 01:48 AM   #712
C.O.D.
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2008
Location: Germany
Posts: 1
Default ReValver 4

Hey, did someone got ReValver 4 running with Linvst?
What are the necessary dll overrides?
Mine is always crashing as soon as I'm trying to use a control in the plugin.
I think it also has problems with accessing the lock device which is a dvb-stick in my case and probably has a different hardware id in linux...

Thanks in advance

PS: I'm on Linux Mint with the latest stable wine

Last edited by C.O.D.; 10-20-2019 at 03:25 AM.
C.O.D. is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2019, 04:16 AM   #713
Charango
Human being with feelings
 
Charango's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Biarritz, France
Posts: 87
Default

Quote:
Originally Posted by Tobbe View Post
Hi,

Have any of you installed Spitfire Audio LABS and got every free instrument to work? I don't. I have these working:



But those is impossible to get to work:



I get Error #2 and I followed the YT video but no go. Doesn't matter in which order I install them, I still get this Error #2 message.

Installed Modular Piano


Terminal say this:
Code:
jack: created client
jack: setting TIME_CRITICAL = 89
jack: activated client
DSSI VST plugin server v0.986
Copyright (c) 2012-2013 Filipe Coelho
Copyright (c) 2010-2011 Kristian Amlie
Copyright (c) 2004-2006 Chris Cannam
LinVst version 2.5
Loading  /home/tobbe/VST/Spitfire LABS/LABS (64 Bit).dll
011a:fixme:ver:GetCurrentPackageId (0x145fdc0 (nil)): stub
0119:fixme:win:RegisterTouchWindow (0x10096 00000000): stub
0119:fixme:msg:ChangeWindowMessageFilterEx 0x10096 233 1 (nil)
0119:fixme:msg:ChangeWindowMessageFilterEx 0x10096 4a 1 (nil)
0119:fixme:msg:ChangeWindowMessageFilterEx 0x10096 49 1 (nil)
0119:err:ole:CoGetClassObject class {4ce576fa-83dc-4f88-951c-9d0782b4e376} not registered
0119:err:ole:create_server class {4ce576fa-83dc-4f88-951c-9d0782b4e376} not registered
0119:err:ole:CoGetClassObject no class object {4ce576fa-83dc-4f88-951c-9d0782b4e376} could be created for context 0x6
0119:fixme:ntdll:NtLockFile I/O completion on lock not implemented yet

(reaper:3904): Gdk-WARNING **: gdk_window_set_user_time called on non-toplevel

jack: deactivated client
jack: close client
0119:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x878cbbb1) stub
0119:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x87881871) stub
0119:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x878d46f1) stub
0119:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x878eb091) stub
dssi-vst-server[1]: exiting
Anyone has some wise words to share?
Hi there, can you tell me how you installed those free vst plugins in Ubuntu/Linux? On their site it says I have to install the Spitfire audio app first but I can't see how to do that, it just offers for Windows or Mac.
__________________
My latest song

https://soundcloud.com/charango/what-is-left
Charango is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2019, 12:08 AM   #714
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jšmtland, Sweden
Posts: 388
Default

Quote:
Originally Posted by Charango View Post
Hi there, can you tell me how you installed those free vst plugins in Ubuntu/Linux? On their site it says I have to install the Spitfire audio app first but I can't see how to do that, it just offers for Windows or Mac.
Hi, first you need to install Wine and then LinVST to create so files. There's alot of info on LinVST in this forum (creator osxmidi I think) . I store all my vst's in /home/tobbe/VST where I have a copy of DLL files and so files.

Download Spifire Labs. You need to create an acount because you need to login when you start the program.

In Reaper you point out where you have your Windows dll's and so a new scan.
__________________
OS: Ubuntu Studio, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.
Tobbe is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2019, 04:07 PM   #715
MachinaeWolf
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 3
Default

Can someone help me get kontakt player working again on arch linux? It was working fine and then a month ago it stopped working, I tried older versions of wine, older kernels, older versions of systemd, none of that made a difference. I tried starting the wine prefix from scratch but maybe I had too many winetricks things enabled because that didn't help either. I started fresh on the wine prefix once again but this time with no winetricks tweaks enabled. Kontakt player appeared like it would work again, it loaded with wine again without errors, but now the issue is native access won't work so now I can't authorize kontakt player to run. The error from native access is
Code:
002a:err:module:import_dll Library Qt5Widgets.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Native Instruments\\Native Access\\Native Access.exe") not found
002a:err:module:import_dll Library Qt5Quick.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Native Instruments\\Native Access\\Native Access.exe") not found
002a:err:module:import_dll Library Qt5Qml.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Native Instruments\\Native Access\\Native Access.exe") not found
002a:err:module:import_dll Library Qt5Network.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Native Instruments\\Native Access\\Native Access.exe") not found
002a:err:module:import_dll Library Qt5Gui.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Native Instruments\\Native Access\\Native Access.exe") not found
002a:err:module:import_dll Library Qt5Core.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Native Instruments\\Native Access\\Native Access.exe") not found
002a:err:module:LdrInitializeThunk Importing dlls for L"C:\\Program Files\\Native Instruments\\Native Access\\Native Access.exe" failed, status c0000135
Currently I'm using wine-staging 4.18-1 .
MachinaeWolf is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2019, 08:31 PM   #716
MachinaeWolf
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 3
Default

Maybe I didn't install things in the proper order. I installed native access by itself on a fresh wine prefix and it loaded up no QT5 error but it hangs on the login and doesn't complete the login process.
Code:
0040:fixme:msvcp:_Locinfo__Locinfo_ctor_cat_cstr (0000000002B1AC90 1 C) semi-stub
0040:fixme:msvcp:_Locinfo__Locinfo_ctor_cat_cstr (0000000002B1B070 1 C) semi-stub
0040:fixme:msvcp:_Locinfo__Locinfo_ctor_cat_cstr (0000000002B1B150 1 C) semi-stub
002f:fixme:dwmapi:DwmIsCompositionEnabled 0000000000229E20
002f:fixme:wgl:X11DRV_wglGetPixelFormatAttribivARB unsupported 2008 WGL Attribute
0040:fixme:msvcp:_Locinfo__Locinfo_ctor_cat_cstr (0000000002B1B2F0 1 C) semi-stub
0040:fixme:msvcp:_Locinfo__Locinfo_ctor_cat_cstr (0000000002B1B6D0 1 C) semi-stub
002f:fixme:ntdll:server_ioctl_file Unsupported ioctl 98000010 (device=9800 access=0 func=4 method=0)
002f:fixme:winsock:server_ioctl_sock Unsupported ioctl 98000010 (device=9800 access=0 func=4 method=0)
002f:fixme:winsock:WSAIoctl unsupported WS_IOCTL cmd (_WSAIOW(IOC_VENDOR, 16))
002f:fixme:ntdll:server_ioctl_file Unsupported ioctl 98000010 (device=9800 access=0 func=4 method=0)
002f:fixme:winsock:server_ioctl_sock Unsupported ioctl 98000010 (device=9800 access=0 func=4 method=0)
002f:fixme:winsock:WSAIoctl unsupported WS_IOCTL cmd (_WSAIOW(IOC_VENDOR, 16))
003f:fixme:secur32:schannel_get_cipher_algid unknown algorithm 23
003f:fixme:secur32:schannel_get_mac_algid unknown algorithm 200, cipher 23
003f:fixme:cryptnet:verify_cert_revocation_from_aia_ext OCSP URL = L"http://ocsp.int-x3.letsencrypt.org"
002f:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x82228451) stub
002f:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x803186f1) stub
002f:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x803c31c1) stub
002f:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x803b6341) stub
002f:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x80079351) stub
002f:fixme:font:RemoveFontMemResourceEx (0x802e2fc1) stub
002f:fixme:win:UnregisterDeviceNotification (handle=0xcafeaffe), STUB!
After I get kontakt player working again I would also like to hopefully have shaperbox from cableguys working properly. I tried the demo and it seemed to work but when I close the plugin's editor it immediately crashes.
MachinaeWolf is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2019, 11:05 AM   #717
MachinaeWolf
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 3
Default

Installed kontakt player and it looked like it was opening right and clicking the register button opened up native access properly but it never completes the login. When I closed kontakt player's editor it instantly crashed
Code:
Renoise LOG> VstWindow: Closing the Editor...
Renoise LOG> VstWindow: Editor was closed
X Error of failed request:  BadWindow (invalid Window parameter)
  Major opcode of failed request:  40 (X_TranslateCoords)
  Resource id in failed request:  0x400319
  Serial number of failed request:  1042
  Current serial number in output stream:  1042
MachinaeWolf is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2019, 11:54 PM   #718
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 416
Default

Kinda the same with Izotope's install manager,
everything installs and behaves right up to the point
where the serial number gets sent, press the enter key,
and the it acts like the internet was not invented yet...
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.