Old 09-28-2015, 11:00 AM   #1
r0m
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Default video window missing....

hi there,

is it only me, or any of you also missing the video window in reaper 5.03
i am running win10 and just upgraded to 5.03
since then i am unable to open video files of any kind....
r0m is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2015, 11:05 AM   #2
urednik
Human being with feelings
 
urednik's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,163
Default

View - Video window
or Ctrl+Shift+V or something.
__________________
W10 (64) Lenovo E540 - SSD; Lenovo B590; W7 (32), Compaq 610 (2.1Ghz core 2 duo, L2 cache, 2GB RAM); Neumann mk184 (pair), AEA Ribbon 88mk, AKG SolidTUBE; Focusrite Scarlett 18i20, M-Audio Fast Track Ultra; SWS; Python Playlists; recording merely live acoustic music.
urednik is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2015, 11:19 AM   #3
r0m
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Default

exactly, that is now missing... !?
r0m is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2015, 11:22 AM   #4
r0m
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Default

my older projects using video are opened with the message that media are missing and after checking the available codec info i get this:
Video decoder information not available, is reaper_video installed?
r0m is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2015, 11:24 AM   #5
r0m
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Default

and yes, i have vlc 64 bits installed on my 64 bits system.....chunked all the ffmpeg libs in the plugin folder as well. i am a bit baffled now,
r0m is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2015, 01:18 PM   #6
urednik
Human being with feelings
 
urednik's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,163
Default

Perhaps you muted the track?

This disables video. You should lower its volume instead.
__________________
W10 (64) Lenovo E540 - SSD; Lenovo B590; W7 (32), Compaq 610 (2.1Ghz core 2 duo, L2 cache, 2GB RAM); Neumann mk184 (pair), AEA Ribbon 88mk, AKG SolidTUBE; Focusrite Scarlett 18i20, M-Audio Fast Track Ultra; SWS; Python Playlists; recording merely live acoustic music.
urednik is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2015, 10:19 AM   #7
r0m
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Default

the problem starts before: in my dropdown menu under view there is no such thing as a video window, please see the attachment.
do i need to install an extra plugin or something?
Attached Images
File Type: jpg reaper_video.jpg (54.4 KB, 138 views)
r0m is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2015, 10:29 AM   #8
Stews
Human being with feelings
 
Stews's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 1,339
Default

It is an option, when installing Reaper, to install video support or not. Maybe you unticked this during installation?
Stews is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2015, 01:01 PM   #9
r0m
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Default

aahh, i may have missed that. i'll reinstall and let you know if it worked.
r0m is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2015, 01:12 PM   #10
r0m
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Default

hi stews, not sure what happened, but after reinstall video window is here and working fine. thanks for the input and best!
r0m is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2015, 01:16 PM   #11
Stews
Human being with feelings
 
Stews's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 1,339
Default

Quote:
Originally Posted by r0m View Post
hi stews, not sure what happened, but after reinstall video window is here and working fine. thanks for the input and best!
No probs, enjoy your video window!
Stews is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.