Old 09-30-2019, 02:47 PM   #1
gpunk_w
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,227
Default Adaptive grid

Would be nice if we could get actual adaptive grid, right now we have snap follows grid, but this is only half way there, grid actions like nudge and move always follow the grid size you set no matter the zoom, so if you set an action to move item by grid size, it always moves them at the grid size set in grid options, not the grid that is visible.
__________________
Reaper scripters, that is all !!!!!!!!!!!!!!!!
gpunk_w is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2019, 04:10 PM   #2
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Doopt, Florida
Posts: 2,184
Default

Quote:
Originally Posted by gpunk_w View Post
Would be nice if we could get actual adaptive grid, right now we have snap follows grid, but this is only half way there, grid actions like nudge and move always follow the grid size you set no matter the zoom, so if you set an action to move item by grid size, it always moves them at the grid size set in grid options, not the grid that is visible.
+1, i feel like i remember acid pro 3.0 doing this even and i really miss it. i used renostraws' script, but there's an issue with that downstream: it requires that the midi editor's "sync to arrange view" setting is enabled, but that is virtually unusable with anything other than a docked midi editor.

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=222938
__________________
° using REAPER as host/arranger/sequencer to write instrumental beat music.
° striving for a loop-based, controller-centric midi recording/editing workflow.
° wishing noteoffs could extend beyond item end (dangle)
mccrabney is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2019, 07:11 AM   #3
Travesty
Human being with feelings
 
Travesty's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 516
Default

Ended up here after trying to fix this in script.
I'm surprised noone has scripted this yet.

Though we only seem to be able to get the horiz zoom level, which doesn't guarantee the grid units, because people can set the grid resolution at any given zoom to taste.

I seem to do this out of reflex, so I think it must have been present in Acid.
Travesty is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2019, 07:25 AM   #4
Vagelis
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2017
Location: Larisa, Greece
Posts: 501
Default

+1. I agree with the op, it would be a very useful addition. I ‘d be also happy If someone could make a script that’s working properly.
Vagelis is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2019, 11:56 AM   #5
V1b3zman
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 30
Default

if you download the SWS extensions there is a "groove tool". you simply create a groove select it click "get groove" then apply to any midi or audio items you want here is the link that explains it. I use this all the time and it works great!

https://wiki.cockos.com/wiki/index.p...rs_Groove_Tool

here is the link to download the extensions

http://www.sws-extension.org/
V1b3zman is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 01:16 AM   #6
Travesty
Human being with feelings
 
Travesty's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 516
Default

Not really the same thing, this is more about manual item manipulation, like moving via the move or nudge commands
Travesty is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.