Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > newbieland

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2019, 02:03 PM   #1
BklynsBurning
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 3
Default yep..another "no sound on playback" question

couldnt find the answer after reading through 3 or 4 other threads...so heres mine...i get no playback through ASIO

Windows 10
Focusrite Scarlett 2i2

headphones and Scarlett working
i can record but all i hear is what im tracking through the Scarlett
if i choose DirectSound instead of ASIO from the audio device options, i have full playback

here are my device settings
thanx in advance
Attached Images
File Type: jpg reaper audio settings.jpg (52.6 KB, 20 views)
BklynsBurning is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 02:10 PM   #2
nait
Human being with feelings
 
nait's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 711
Default

Hmm, I have the same interface. Your Reaper settings look good by eye.. same as what I have set up.

Did you install the latest ASIO driver from the Focusrite website? That might be the only thing I've done different than you. I presume you mean you can hear whatever you have inputing into the 2i2 (ex. a guitar), but you can't hear any audio produced within Reaper? (or play back of audio recorded into Reaper)


Is there some other application that is perhaps exclusively using the Focusrite card in Windows?


Also, obvious, but double check you see the meter in your master track bouncing around, and it's not muted at all.
__________________
My Rig (also serves as my gaming PC): Asus Z270A Prime Mobo, i7-6700k, 32GB RAM, Samsung 960 Evo 500gb NVMe, Crucial 1TB NVMe, NVidia GTX 1070, Focusrite Scarlett 2i2, Nektar Impact LX25+ MIDI Controller Keyboard.

Last edited by nait; 12-10-2019 at 02:18 PM.
nait is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 05:41 PM   #3
BklynsBurning
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 3
Default

some additional info

this just happened suddenly....it worked for over a year

no...no other windows applications use the focusrite but ill check to see if something hijacked it

yes the meter bars are active on the master

ill reinstall the driver in a few and hit back if successful
BklynsBurning is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 05:58 PM   #4
nait
Human being with feelings
 
nait's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 711
Default

I'm sure you tried this, and not to give obvious answers, but unplug the 2i2 for a bit and plug it back in. Although it hasn't done it in a long time, I used to occasionally have freezes on mine. It was usually accompanied with the lights on the front being weird (orange and flashing, iirc). That said, if you're getting sound on the 2i2 outside of Reaper (or Directsound, via the 2i2 and not some other device), this shouldn't be it. It does seem to point to driver, so hopefully that's the solution
__________________
My Rig (also serves as my gaming PC): Asus Z270A Prime Mobo, i7-6700k, 32GB RAM, Samsung 960 Evo 500gb NVMe, Crucial 1TB NVMe, NVidia GTX 1070, Focusrite Scarlett 2i2, Nektar Impact LX25+ MIDI Controller Keyboard.

Last edited by nait; 12-10-2019 at 06:06 PM.
nait is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2019, 06:35 PM   #5
nicholas
Moderator
 
nicholas's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Van Diemen's Land
Posts: 9,340
Default

Please don't take this as an insult (stranger things have happened!) but you do have your Master outputs set corectly don't you ?

Yes, of course you do, I'll go back to sleep then.
__________________
Learning Manuals and Reaper Books
REAPER Unleashed - ReaMix - REAPER User Guide
http://www.lulu.com/spotlight/glazfolk
nicholas is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2019, 10:33 PM   #6
BklynsBurning
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 3
Default

good call nait

uninstall/reinstall..back in business

thanx
BklynsBurning is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.