Old 01-19-2017, 12:20 PM   #1
merlino
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Location: Belgium
Posts: 104
Default Assigning a CC (envelope) to a VST Knob

Dear musician's,

this might be a noobisch question but is there a possibility to assign a knob like this one to an empty cc ? So that I can use it as an envelope?

The big knob from my VST does not show up in the envelop paramenters like in the picture below


thanks!
merlino is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2017, 04:20 PM   #2
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,505
Default

Quote:
Originally Posted by merlino View Post
Dear musician's,

this might be a noobisch question but is there a possibility to assign a knob like this one to an empty cc ? So that I can use it as an envelope?

The big knob from my VST does not show up in the envelop paramenters like in the picture below
Hi merlino, you can do that right in Kontakt. Click ont the "Browse" button to open it, then click on "Auto>Midi Automation".

There you can select any CC automation you want to control the "Dynamics" knob. Simply drag the CC controller over to the "Dynamics" knob and you're good to go.
__________________
Kontakt Vid Tutorials->Create Outputs / Create Templates -|- SMDrums Free drums -|- Elk Video Productions -|- Tod's Music
Tod is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2017, 05:35 AM   #3
merlino
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Location: Belgium
Posts: 104
Default

thanks man !!! i got it!!
merlino is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2017, 06:44 AM   #4
merlino
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Location: Belgium
Posts: 104
Default

It works in kontakt 5 without any problems!
but it still seems to fail when using the komplete kontrol software.

anyways its a step forward!
merlino is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2017, 10:28 AM   #5
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,505
Default

Quote:
Originally Posted by merlino View Post
It works in kontakt 5 without any problems!
but it still seems to fail when using the komplete kontrol software.

anyways its a step forward!
Hi merlino, I'm not familiar with komplete control, but if it's a knob, it could be that it's attached to something that's controlled by a script.

Also keep in mind, that if you open an instrument for editing, you can also assign the CC controllers to almost any faction of the instrument. However, if a control is used on a "group level", you need to be sure you select all the corresponding groups. If in doubt it's best not to.
__________________
Kontakt Vid Tutorials->Create Outputs / Create Templates -|- SMDrums Free drums -|- Elk Video Productions -|- Tod's Music
Tod is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.