Old 09-19-2019, 01:34 PM   #1
ovitus
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 22
Default fixing "stuck notes", no note-off

Not sure what the cause of this is, whether it be my sequencer (TidalCycles), DAW (Reaper), or VSTs (U-he Diva), but sometimes when I'm playing notes, I get "stuck notes" where it seems no note-off is sent and it just plays indefinitely.. Is there any way on the Reaper side of things to mitigate this?
ovitus is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2019, 02:08 PM   #2
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Oblivion
Posts: 7,103
Default

i keep the send all notes off action on a toolbar button as well as on my midi controller. lot of different things can cause this.
__________________
Myy Wyyrd Muzyyk
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2019, 02:27 PM   #3
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,768
Default

Try setting the MIDI input to a specific channel if it's set to All Channels.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 09-24-2019, 08:36 AM   #4
ovitus
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 22
Default

Quote:
Originally Posted by foxAsteria View Post
i keep the send all notes off action on a toolbar button as well as on my midi controller. lot of different things can cause this.
Ah ok.. I heard over on U-he forum that this might be a Reaper issue...:

https://www.kvraudio.com/forum/viewt...26981#p7526981

Should get this sorted out if that's the case.

Thanks for the tips regardless.
ovitus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.