Old 09-10-2019, 09:17 PM   #1
mawi
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 679
Default Plug-ins and Exclusive Solo cause sound gaps

  1. insert an audio file into an empty project.
  2. duplicate the track so that you have two tracks with the same audio file.
  3. insert a plug-in (e.g. ReaEQ) on the duplicated track.
  4. start playback and switch the tracks alternately to the Exclusive Solo mode (Ctrl+Alt+click the Solo button). Now you will always hear a gap in the sound of the alternating exclusive solo of the two tracks. This is annoying if you want to compare the sound of the tracks. Remove the plug-in and the sound gap disappears with the alternating exclusive solo of the tracks.
mawi is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2019, 04:41 AM   #2
dub3000
Human being with feelings
 
dub3000's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sydney, Australia
Posts: 3,831
Default

This is possibly because of anticipative rendering (which helps Reaper's efficiency a lot). You can inhibit that by record arming the tracks.
dub3000 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2019, 08:39 AM   #3
mawi
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 679
Default

You're right. Thanks for the tip.
mawi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.