Old 08-19-2019, 01:53 PM   #1
mare
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Location: Croatia
Posts: 2
Default Set FX offline notification

Hello Reaper friends

Brand new user here. I coming from Ableton backgorund. I started using REaper for orchestration music. I decided to use Reaper because of the wonderful Offline option that frees up RAM memory. Is there any way to see what track is offline without having to enter the FX menu?
Thanks
mare is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2019, 04:13 AM   #2
nicholas
Human being with feelings
 
nicholas's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Van Diemen's Land
Posts: 9,126
Default

Quote:
Originally Posted by mare View Post
Hello Reaper friends

Brand new user here. I coming from Ableton backgorund. I started using REaper for orchestration music. I decided to use Reaper because of the wonderful Offline option that frees up RAM memory. Is there any way to see what track is offline without having to enter the FX menu?
Thanks
From the thread title I suspect you mean to ask which FX are offline, rather than which tracks?

Hover mouse over track FX button, offline FX will be shown in parenthesis in the list in the tooltips. No need to click button.

Likewise in the Mixer panel.

If in mixer you have enabled the option to display FX inserts, offline FX are shown in a different color, depending on theme.
__________________
Learning Manuals and Reaper Books
REAPER Unleashed - ReaMix - REAPER User Guide
http://www.lulu.com/spotlight/glazfolk
nicholas is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2019, 04:22 AM   #3
nicholas
Human being with feelings
 
nicholas's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Van Diemen's Land
Posts: 9,126
Default

PS not directly related to your question but if you need to free up memory, you can set individual media items offline if it helps.

Select item(s), right click, it's near the end of the Item Settings menu.
__________________
Learning Manuals and Reaper Books
REAPER Unleashed - ReaMix - REAPER User Guide
http://www.lulu.com/spotlight/glazfolk
nicholas is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2019, 04:32 AM   #4
nicholas
Human being with feelings
 
nicholas's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Van Diemen's Land
Posts: 9,126
Default

Another tip that might help. For your most important FX, in FX window click on Param then use Show in track controls to be able to modify important parameters without needing to open FX window.

Then, if FX is off-line, track controls will be greyed out.
__________________
Learning Manuals and Reaper Books
REAPER Unleashed - ReaMix - REAPER User Guide
http://www.lulu.com/spotlight/glazfolk
nicholas is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2019, 07:18 AM   #5
mare
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Location: Croatia
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by nicholas View Post
Another tip that might help. For your most important FX, in FX window click on Param then use Show in track controls to be able to modify important parameters without needing to open FX window.

Then, if FX is off-line, track controls will be greyed out.
Thank you nicholas :-)
mare is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.