Old 08-28-2018, 01:47 AM   #1
monty
Human being with feelings
 
monty's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 173
Default VST - carla - jackd?

is there any further information for setting carla?
I have installed carla but I have no idea about Jackd and where it goes from here ...
__________________
KDENeon (5.0.0-31-lowlatency) AMD FX-8350, 16GB, GT 630 (nvidia-435), Multiscreen (2x 22", 1x 15"), Reaper (latest) Theme: iLogic Next, Interface: Tascam US-16x08, ControlSurface: Tascam US-2400, Monitors: JBL 4412A, Tascam VL-S3 & Alesis Elevate 3 mkII
monty is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2018, 02:03 AM   #2
Jack Winter
Human being with feelings
 
Jack Winter's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Luxembourg/Spain
Posts: 1,787
Default

If you point reapers vst path to where carla is installed, on my system /usr/lib/vst/carla.vst/, then you can load it as a vst and use it to host should we call them alien plugin formats.

You can even implement fx chains like that.
__________________
Reaper for Linux Documentation (WIP). Software: Archlinux/KDE, Fabfilter FX, Komplete 8, Nebula, Schwa/Stillwell, T-racks Max/Amplitube/SVX, etc. Gear: i7-2600k/4700HQ/16GB, RME Multiface/Babyface, Behringer X32, Genelec 8040,etc. :)
Jack Winter is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2018, 08:04 AM   #3
monty
Human being with feelings
 
monty's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 173
Default

it worked until I switched carla settings to alsa ;-)
now everything has disappeared after a restart of carla ... is there somewhere a config file that I can delete to reset default settings?
__________________
KDENeon (5.0.0-31-lowlatency) AMD FX-8350, 16GB, GT 630 (nvidia-435), Multiscreen (2x 22", 1x 15"), Reaper (latest) Theme: iLogic Next, Interface: Tascam US-16x08, ControlSurface: Tascam US-2400, Monitors: JBL 4412A, Tascam VL-S3 & Alesis Elevate 3 mkII
monty is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2018, 09:05 AM   #4
monty
Human being with feelings
 
monty's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 173
Default

on this system I ran a scarlett 2i2, after the carla setup and a reboot, scarlett completely disappeared in KDE multimedia and pulseaudio control does not start anymore. Is there a way to reset the whole thing?
__________________
KDENeon (5.0.0-31-lowlatency) AMD FX-8350, 16GB, GT 630 (nvidia-435), Multiscreen (2x 22", 1x 15"), Reaper (latest) Theme: iLogic Next, Interface: Tascam US-16x08, ControlSurface: Tascam US-2400, Monitors: JBL 4412A, Tascam VL-S3 & Alesis Elevate 3 mkII
monty is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2018, 09:25 AM   #5
Jack Winter
Human being with feelings
 
Jack Winter's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Luxembourg/Spain
Posts: 1,787
Default

The config files are in ~/.config/falkTX, but if nothing else you could remove it. rm -r ~/.config/falkTX but that will wipe all the configs of his programs, so maybe a bit heavy handed
__________________
Reaper for Linux Documentation (WIP). Software: Archlinux/KDE, Fabfilter FX, Komplete 8, Nebula, Schwa/Stillwell, T-racks Max/Amplitube/SVX, etc. Gear: i7-2600k/4700HQ/16GB, RME Multiface/Babyface, Behringer X32, Genelec 8040,etc. :)
Jack Winter is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2018, 09:38 AM   #6
monty
Human being with feelings
 
monty's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 173
Default

thanks, I have purged carla and jackd, but my soundsystem is gone ...
scarlett 2i2 completely disappeared in KDE multimedia and pulseaudio control does not start anymore.
__________________
KDENeon (5.0.0-31-lowlatency) AMD FX-8350, 16GB, GT 630 (nvidia-435), Multiscreen (2x 22", 1x 15"), Reaper (latest) Theme: iLogic Next, Interface: Tascam US-16x08, ControlSurface: Tascam US-2400, Monitors: JBL 4412A, Tascam VL-S3 & Alesis Elevate 3 mkII
monty is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2018, 09:52 AM   #7
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 3,950
Default

Quote:
Originally Posted by monty View Post
thanks, I have purged carla and jackd, but my soundsystem is gone ...
scarlett 2i2 completely disappeared in KDE multimedia and pulseaudio control does not start anymore.
I accidentally killed Pulse last night dinking around with the system, and had it so the Pulse mixer would try to start, then crash, then try to start, then crash again in an endless loop. Audio was screwed up for everything besides REAPER, so I got ballsy and used Synaptic to completely uninstall Pulseaudio. Then I ticked the box in Synaptic, and told it to install it. Did a reboot and all was well again. I assumed that all my tweaking of Pulse would be lost, but to my surprise when I rebooted after reinstalling it, things like the selection of soundcards, was still set to only use motherboard audio, and my M-Audio cards were unselected, which I had manually done before.
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2018, 09:59 AM   #8
Jack Winter
Human being with feelings
 
Jack Winter's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Luxembourg/Spain
Posts: 1,787
Default

Quote:
Originally Posted by monty View Post
thanks, I have purged carla and jackd, but my soundsystem is gone ...
scarlett 2i2 completely disappeared in KDE multimedia and pulseaudio control does not start anymore.
Oops, maybe restarting the system will help. Normally on linux you can remove the config files in ~/.config/app and they get recreated with default values

Otherwise I suppose a reinstall of the programs you need will fix it, but normally packages don't have any files that get installed into your home directory. Hopefully restarting it will allow you configure it again.

Sorry if I was too quick and gave you bad advice!
__________________
Reaper for Linux Documentation (WIP). Software: Archlinux/KDE, Fabfilter FX, Komplete 8, Nebula, Schwa/Stillwell, T-racks Max/Amplitube/SVX, etc. Gear: i7-2600k/4700HQ/16GB, RME Multiface/Babyface, Behringer X32, Genelec 8040,etc. :)
Jack Winter is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.