Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > MIDI Hardware, Control Surfaces, and OSC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-22-2021, 03:30 PM   #1
randall7
Human being with feelings
 
randall7's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 205
Question KORG nanoKontrol Studio midi Mixer device not working (help please?)

SOLVED (see my post in this thread, or watch this
https://www.youtube.com/watch?v=18SLcnbqwaI )
- - - - - - - - - -

I am stumped. I have a KORG nanoKontrol Studio (mixing board with 8 faders, knobs, sliders) connected to my PC by a midi USB cord. The board lights up so I know it has power. But none of the sliders or knobs have any effect on a track in Reaper.

I have the driver for it installed. The KORG editor software recognizes it and shows all the knobs and sliders for optional reconfiguring/learning. It is set up on midi port 0 as shown in the Korg uninstall utility.

When I look at the Options/Preferences Midi Devices in Reaper (v6.23 Win64), in the MIDI input to make available I see my midi keboards listed with Mode "Enabled+Control" but the KORG nanoKONTROL Studio has its Mode listed as "!!! N/A: Enabled+Control"
__________________
Registered Reaper 6, AMD Ryzen 7 cpu, 32GB RAM, Windows 10 x64, MuseScore 3, VST libraries.

Last edited by randall7; 02-23-2021 at 09:13 AM. Reason: Solved
randall7 is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2021, 03:48 PM   #2
b2001
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2006
Location: Texas
Posts: 228
Default

!!! N/A means itís not correctly set up on your pc/reaper for whatever reason. Youíll have to sort that out to get it to work.

Seems iíve tried any or all of resetting midi devices, forgetting specific midi devices or removing and reinstalling drivers at one time or another.
b2001 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2021, 09:12 AM   #3
randall7
Human being with feelings
 
randall7's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 205
Talking

Quote:
Originally Posted by b2001 View Post
!!! N/A means itís not correctly set up on your pc/reaper for whatever reason. Youíll have to sort that out to get it to work.

Seems iíve tried any or all of resetting midi devices, forgetting specific midi devices or removing and reinstalling drivers at one time or another.
Got it working, but it took a lot of geek hoop jumping lol.
https://www.youtube.com/watch?v=18SLcnbqwaI
The basic problem is that KORG controllers need to be "seen" in the first ten midi devices otherwise they are invisible to e.g. Reaper. So I had to do the registry hacks as explained in the youtube video to make the KORG nanoKontrol Studio device visible in the first ten midi ports.Then it showed up in Reaper's midi devices so I just enabled it and I was good to go. What a pain though, it should not have to require jumping through those geek hoops!
__________________
Registered Reaper 6, AMD Ryzen 7 cpu, 32GB RAM, Windows 10 x64, MuseScore 3, VST libraries.
randall7 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.