Old 03-26-2008, 11:16 AM   #1
tiller
Human being with feelings
 
tiller's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 23
Default "Bounce" output sounding nothing like mix...

Hi folks,

Just trying to do a realtime bounce of a very small project here. The reason why I am doing a bounce instead of a render is that I have busses going to outboard gear. Render obviously does not take outboard gear into account, so I thought the bounce would solve that.

Unfortunately this is not the case. I just bounced a small 4-track mix containing sends going to both outboard units and software plugins. When I load the bounced .wav back into Reaper to listen (or play it in Winamp for that matter) it sounds nothing like the original mix. After a bit of closer listening and a/b'ing with the mix, I can tell that the bounce did not capture the sends to the outboard compressor. There is also a shitton of clipping in the bounced .wav that did not exist in the mix.

Any insight is appreciated.

Cheers,
Adam
tiller is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2008, 11:31 AM   #2
tiller
Human being with feelings
 
tiller's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 23
Default

Err, my mistake. I had some routing going on in Totalmix that I wasn't aware of. I was hearing the hardware sends just fine, but it was via Totalmix, not Reaper. That's why they weren't being captured!

p.s. and that's why the latency was so good =(

Last edited by tiller; 03-26-2008 at 11:40 AM.
tiller is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.