Old 08-23-2019, 09:31 AM   #1
shonabby
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 3
Default Ghost Track

Hi. I've been using Reaper for about a year. I record live performances and save every individual track. I then import them to Reaper and mix and edit the songs to make them sound the best they can. When I import, the (for example ) 8 songs, I have to split the tracks after each song, delete the others, so that each song can be an individual project. This has become a routine procedure for me. HOWEVER... when dividing up each song and renaming the individual projects, I ran into a new problem. For some reason, on Song A, I see the 20 tracks, as I always do. But somewhere behind it, is an out of sync "ghost" of that song, as well as the other songs from the whole show, which I had deleted. BUT...there is NOTHING visible on the screen; nothing but Song A.

To make things more complicated, I can edit Song A with effects and envelops, and it sounds perfect. The "ghost" only appears when I render the song. Then, the song sounds like there is a delay on the master, so the whole song has, what sounds like a slap echo on it. Other sonic horrors also ruin the sound, as you would expect to happen when 2 versions of a song are playing at ALMOST the same time.

I cannot see or find the source of the ghost version. This has only happened on this project, and I have done about 8 others during the past year. Please advise.

Thanks.
shonabby is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2019, 09:57 AM   #2
domzy
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,415
Default

check the project media bay to see if there are any instances of audio files in the project that shouldn't be there.
& maybe check your routing to make sure stuff isn't going where it's not supposed to
domzy is online now   Reply With Quote
Old 08-24-2019, 03:14 PM   #3
shonabby
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 3
Default Not Media Bay Strays

There's not much in the project media bay, and my "routing" seems ok, so I do not see where my"stuff" might be going where "it's not supposed to". Maybe I didn't explain my problem clearly.....
shonabby is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2019, 07:41 AM   #4
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,963
Default

dbl check all the fx... there must be a delay in there somewhere
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.