Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > MIDI Hardware, Control Surfaces, and OSC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-14-2018, 01:21 PM   #721
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

But a template can not span across different zones, am I correct?, or can it with partial templates?
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2018, 01:43 PM   #722
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

What is the best program to open and edit the templates with?

Windows Notepad works but all the "commands" are in onebiglongsentence.

Any suggestions?
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2018, 01:49 PM   #723
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 9,785
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post
What is the best program to open and edit the templates with?

Windows Notepad works but all the "commands" are in onebiglongsentence.

Any suggestions?
Notepad++ for example.
https://notepad-plus-plus.org/
nofish is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2018, 02:05 PM   #724
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
Notepad++ for example.
https://notepad-plus-plus.org/
Cheers, I'll have a go with that.
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2018, 02:25 PM   #725
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,057
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post
But a template can not span across different zones, am I correct?, or can it with partial templates?
I'm not even sure, and I wrote it

Seriously, you got me thinking about this.

You could probably make an Action to inform all Zones to load an FX, then what you say is possible, I think...
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2018, 08:01 AM   #726
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

When do you think we'll get a play?

It's got to be tantalizingly close? Or maybe not!!!

Also, how will the C4 work with multiple FX on a channel? Obviously with your previous project for the C4, the FX just scrolled down.
Just wondering how the CSI will display this?

Last edited by Freex; 02-18-2018 at 07:24 AM.
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2018, 05:31 AM   #727
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,418
Default

Waiting with bated breath, donation at the ready :-)
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2018, 10:49 AM   #728
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,057
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post
When do you think we'll get a play?

It's got to be tantalizingly close? Or maybe not!!!

Also, how will the C4 work with multiple FX on a channel? Obviously with your previous project for the C4, the FX just scrolled down.
Just wondering how the CSI will display this?
Yeah, sorry, been heads down, swatting bugs

I haven't implemented scrolling on a C4, but I suppose the way previously done would work fine.

Would you like to see something different ?
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2018, 06:00 PM   #729
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Yeah, sorry, been heads down, swatting bugs

I haven't implemented scrolling on a C4, but I suppose the way previously done would work fine.

Would you like to see something different ?
Honestly I think scrolling is the most efficient use of display space.

Will that mean having to define the number of rows for each plug-in, as previously.

Do you think there would be a way to divide the controls vertically, say if you were using a few 500 series type plugins,

Plug1 | Plug2 | Plug3 | Plug4
A1 A2 | A3 A4 | A5 A6 | A7 A8
B1 B2 | B3 B4 | B5 B6 | B7 B8
C1 C2 | C3 C4 | C5 C6 | C7 C8
D1 D2 | D3 D4 | D5 D6 | D7 D8

....just a thought (pipedream).
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2018, 06:32 PM   #730
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,057
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post
Honestly I think scrolling is the most efficient use of display space.

Will that mean having to define the number of rows for each plug-in, as previously.

Do you think there would be a way to divide the controls vertically, say if you were using a few 500 series type plugins,

Plug1 | Plug2 | Plug3 | Plug4
A1 A2 | A3 A4 | A5 A6 | A7 A8
B1 B2 | B3 B4 | B5 B6 | B7 B8
C1 C2 | C3 C4 | C5 C6 | C7 C8
D1 D2 | D3 D4 | D5 D6 | D7 D8

....just a thought (pipedream).
Not a pipe dream at all, you can already map those widgets to FX just like you illustrate.

The part that's missing is if there are more FX than those 4, or if any of the 4 require scrolling (IOW if they have more than 8 params).
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2018, 03:11 AM   #731
lou latch
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 116
Default

Hello

Great stuff!

Sorry if i'm misunderstanding something - should we already be able to test this with the pre alpha?

I installed it, but when choosing the Control Surface Integrator in the Reaper settings i just get a blank window, with no possibility to set something up.
Do i have to edit the CSI.ini correctly to have it work? I did that a bit with some parameters to match my iCon Qcon Pro, but that didn't change anything. Qcon is not recognised (at least it doesn't look like).
I read quite a lot of this thread to see if there are instructions how to set it up, i guess i missed the important bits or just didn't understand as i have no clue about coding.

If someone could point me there, thanks a lot.
If it's better for clueless people like me to wait for a beta, i'll gladly do that.

I'm really curious to see how that turns out!
lou latch is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2018, 03:44 AM   #732
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

Quote:
Originally Posted by lou latch View Post
Hello

Great stuff!

Sorry if i'm misunderstanding something - should we already be able to test this with the pre alpha?

I installed it, but when choosing the Control Surface Integrator in the Reaper settings i just get a blank window, with no possibility to set something up.
Do i have to edit the CSI.ini correctly to have it work? I did that a bit with some parameters to match my iCon Qcon Pro, but that didn't change anything. Qcon is not recognised (at least it doesn't look like).
I read quite a lot of this thread to see if there are instructions how to set it up, i guess i missed the important bits or just didn't understand as i have no clue about coding.

If someone could point me there, thanks a lot.
If it's better for clueless people like me to wait for a beta, i'll gladly do that.

I'm really curious to see how that turns out!
Geoff has it all hardwired at the minute so there isn't much room to change anything.
We're all waiting on the next revision to allow us to have some fun.
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2018, 04:49 PM   #733
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

Hey Geoff, just wondering if this could be implemented into the project at some point.
Basically if I use track folders, then they all come before their child tracks.
I can change the view in reaper to show all group tracks to left, but that still leaves the tracks as was on the control surface.
I can hide all the child tracks but again no change on the control surface.
Is there anyway that if tracks are hidden in the mixer they could also be hidden on the csurf.

Hope your bug hunting isn't causing any headaches or grey hairs.

Cheers G
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2018, 11:57 PM   #734
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,057
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post
Hey Geoff, just wondering if this could be implemented into the project at some point.
Basically if I use track folders, then they all come before their child tracks.
I can change the view in reaper to show all group tracks to left, but that still leaves the tracks as was on the control surface.
I can hide all the child tracks but again no change on the control surface.
Is there anyway that if tracks are hidden in the mixer they could also be hidden on the csurf.

Hope your bug hunting isn't causing any headaches or grey hairs.

Cheers G
I'll look into adding an option to follow either Track Control Panel or Mixer Control Panel.
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2018, 06:30 AM   #735
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
I'll look into adding an option to follow either Track Control Panel or Mixer Control Panel.
MCP would be perfect but if you could manage to get an option for either/or, that would be fantastic.

Last edited by Freex; 02-25-2018 at 06:52 AM.
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2018, 01:23 PM   #736
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,057
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
I'll look into adding an option to follow either Track Control Panel or Mixer Control Panel.
Haha, what seems so easy.....

So with the ability of the Control Surface to follow hide/show tracks in the MCP/TCP new issues arise.

If you use shift select on the Control Surface to select a range of tracks, should any hidden ones within the range be selected -- I'm leaning yes.

If you have a locked track and you hide it:
Should it disappear and unlock ?
Should it disappear and stay locked ?
Should it override the visibility and stay showing ?

There may be other things to consider, but that's a start.

Comments, suggestions more than welcomed...
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2018, 02:45 PM   #737
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

Looking at Default Reaper, Shift select with mouse across foldertracks containing hidden tracks does not select them. I would lean to follow suit.
Only reason being, if you're using folders as busses, and have child tracks hidden, you could inadvertently adjust hidden track.

I would go further and say if it's hidden it's not adjustable.
What might be cool, if possible, would be to have the select button of a folder track, also open and close folder maybe via a modifiers or whatever cooler way you can think of.

As far as locked tracks, I'd also follow default Reaper, a lock track that you then hide is a hidden locked track.

Sorry for giving you more work/stress/headaches/coolfunction.lol
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2018, 02:57 PM   #738
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,057
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post
Looking at Default Reaper, Shift select with mouse across foldertracks containing hidden tracks does not select them. I would lean to follow suit.
Only reason being, if you're using folders as busses, and have child tracks hidden, you could inadvertently adjust hidden track.

I would go further and say if it's hidden it's not adjustable.
What might be cool, if possible, would be to have the select button of a folder track, also open and close folder maybe via a modifiers or whatever cooler way you can think of.

As far as locked tracks, I'd also follow default Reaper, a lock track that you then hide is a hidden locked track.

Sorry for giving you more work/stress/headaches/coolfunction.lol
No worries, that's what I'm here for

As far as locked tracks, Reaper has locked tracks, these are different.

You can "lock" a track to a Channel, it does not change, it is immobilized.

You can see how that leads to the questions posed earlier.
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2018, 03:11 PM   #739
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

ah, i see, maybe a silly question, but why would you lock a track to a channel, what would be the pros cons, it's not something I've ever done (or actually know how to do lol), so honestly have no idea, but a scenario of use, may shed some light on a possible answer, or at the least an opinion.
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2018, 03:31 PM   #740
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,057
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post
ah, i see, maybe a silly question, but why would you lock a track to a channel, what would be the pros cons, it's not something I've ever done (or actually know how to do lol), so honestly have no idea, but a scenario of use, may shed some light on a possible answer, or at the least an opinion.
Well. for instance you might want to lock the Master track so that it never moves and is always available, whilst the other tracks scroll.
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2018, 03:35 PM   #741
poetnprophet
Human being with feelings
 
poetnprophet's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,300
Default

I'll chime in on that one: locking a track to the channel strip allows me to cycle through tracks (8 at a time on the console) but keep something always within view, say the instrumental track while I cycle through various vocal tracks.
poetnprophet is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 12:59 AM   #742
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

Going by both examples (cheers btw) I'd say a lock track stays in view always, even if hidden in REAPER. At the end of the day you locked it to a fader for a reason.
So option 3 would be my thinking.

Last edited by Freex; 02-27-2018 at 01:10 AM.
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 01:10 AM   #743
lou latch
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post

As far as locked tracks, Reaper has locked tracks, these are different.
You can "lock" a track to a Channel, it does not change, it is immobilized.
Quote:
Originally Posted by poetnprophet View Post

I'll chime in on that one: locking a track to the channel strip allows me to cycle through tracks (8 at a time on the console) but keep something always within view, say the instrumental track while I cycle through various vocal tracks.
Are you both talking about 'locking a track to a channel' inside Reaper (couldn't find such an action or option) or locking a track to a Midi (or other) controller channel? (which i also think is impossible using a standard midi-controller in MCU mode with Reaper - i'd love to be wrong)

Apart from that question i'd vote for basically following the Reaper MCP behaviour.

But a mode i always liked with the Avid controllers in Pro Tools is the ability to freely select tracks that then lock to the controller channels. Don't know if something like that is possible - i'd be more than happy with just following the visibility of track children.

Last edited by lou latch; 02-27-2018 at 01:19 AM.
lou latch is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 01:28 AM   #744
lou latch
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 116
Default

@Geoff

Is it easily possible code-wise to just have the physical (midi-)controller channels follow the visibility of the MCP?
I think that'd be a great default setting for a start for all those people that won't dig too deep into the possibilities of CSI.
lou latch is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 02:08 AM   #745
andyp24
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 771
Default

Another +1 for following the MCP visibility/layout
andyp24 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 02:51 AM   #746
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,057
Default

Quote:
Originally Posted by lou latch View Post
Are you both talking about 'locking a track to a channel' inside Reaper (couldn't find such an action or option) or locking a track to a Midi (or other) controller channel? (which i also think is impossible using a standard midi-controller in MCU mode with Reaper - i'd love to be wrong)

Apart from that question i'd vote for basically following the Reaper MCP behaviour.

But a mode i always liked with the Avid controllers in Pro Tools is the ability to freely select tracks that then lock to the controller channels. Don't know if something like that is possible - i'd be more than happy with just following the visibility of track children.
Oh man, so many overloaded words !!

In CSI:
Lock means locking a particular track to a particular fader.
A fader is part of a Channel strip, or channel for short.

Channel is NOT midi channel.
Lock is NOT lock in the Reaper sense.

I use mobilize/immobilize internally to avoid confusion, but that's not user friendly terminology

If anyone can think of a better way to say mobilize/immobilize, please let us know !!

Anchored or Docked is about the best I've come up with, but neither feels right.

Channel sorts itself out once you think of a channel strip.

@everyone -- Thanks for all the input and keep it coming.
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 03:08 AM   #747
andyp24
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 771
Default

How about "Sticking" or "Fixing" a HWC fader to a Reaper Channel?
andyp24 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 03:23 AM   #748
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

Quote:
Originally Posted by andyp24 View Post
How about "Sticking" or "Fixing" a HWC fader to a Reaper Channel?
I was thinking "Stick" too, (I thought of glue but that term is used in Reaper)

or if i try to be clever and use the big words, "Reserve"

other randoms, Fix, hold, lodge, bond, bind, tie, fuse

or Rail / Derail as it's either on or off the track(s)

Last edited by Freex; 02-27-2018 at 03:36 AM.
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 03:58 AM   #749
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,057
Default

Hmmm...

got me thinking gain, thanks for the jog guys

Bruce Swedien had a favourite channel on his Harrison console, I think it was channel 17.

Back in the old analog days you might have a 2" with a particular track that was somehow better for vocals than all the others, let's say it was track 9.

So, typically you would hardwire channel 17 to track 9.

So, how about Hardwired ?

Makes sense to me -- what say you folks ?
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 04:00 AM   #750
andyp24
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 771
Default

I like "bond" or "bind" (if it doesn't sound too 50 Shades of Grey) ... ;-)
andyp24 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 04:21 AM   #751
Csabb
Human being with feelings
 
Csabb's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: Budapest, Hungary
Posts: 133
Default

I would use the word "link", but "bind" also works
__________________
Castis Omnia Casta
Csabb is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 04:58 AM   #752
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,057
Default

Quote:
Originally Posted by Csabb View Post
I would use the word "link", but "bind" also works
Yeah, link works until you consider that some might think of it like group in Reaper.

They might think of 2 or more faders "linked", so that they move together, which, of course, is not what we're trying to describe.
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 05:09 AM   #753
Csabb
Human being with feelings
 
Csabb's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: Budapest, Hungary
Posts: 133
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Yeah, link works until you consider that some might think of it like group in Reaper.

They might think of 2 or more faders "linked", so that they move together, which, of course, is not what we're trying to describe.
Ok, how about "pin" then?
__________________
Castis Omnia Casta
Csabb is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 05:16 AM   #754
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,057
Default

Quote:
Originally Posted by Csabb View Post
Ok, how about "pin" then?
Yes !!

I like it !

Pin
Unpin

Pinned
Unpinned

Anyone hate it ?
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 05:21 AM   #755
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

the seems to be a lean towards "Bind/Unbind" "bond/Unbond which considering Key bindings (action bond to Key) follow track bond to a physical channel strip makes sense.
Only issue i see with "Hardwired" is the suggestion on permanency.

Coupled/Decoupled if I haven't already suggested it.

Or make a term up and go with that, like Virtual Strip On Control Surface VSoCS, only much much better..lol


Your call Geoff, it's what you feel happy with, we'll all get used to using whatever term.


Pin is good or Tack (as we already use pin with window placement{what Andy said below})
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 05:21 AM   #756
andyp24
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 771
Default

I don't hate it, but it does also describe a different function in Reaper where FX windows are pinned or unpinned....

Andy
andyp24 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 05:32 AM   #757
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,057
Default

Quote:
Originally Posted by andyp24 View Post
I don't hate it, but it does also describe a different function in Reaper where FX windows are pinned or unpinned....

Andy
Actually, that's why I like it, I see it as an equivalent analogy to pinning the FX Windows, but in such a different context that I don't feel a terminology overload/collision.

You are pinning something because you want it to remain handy...
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 05:37 AM   #758
andyp24
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 771
Default

That's fine then :-) I don't object to it, so long as you're happy that it's not confusing.

To be honest, I think the EASIEST part of getting this thing to work will be figuring out what you've called things :-D (although I hope you prove me wrong!)

Andy
andyp24 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 05:42 AM   #759
Freex
Human being with feelings
 
Freex's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 593
Default

Quote:
Originally Posted by andyp24 View Post
That's fine then :-) I don't object to it, so long as you're happy that it's not confusing.

To be honest, I think the EASIEST part of getting this thing to work will be figuring out what you've called things :-D (although I hope you prove me wrong!)

Andy
You're not the only one thinking it Andy,

I imagine Geoff has a few head scratching moments everyday, perhaps every hour.

"Pin" makes prefect sense with your reasoning Geoff.

Does Csabb win a prize for best suggestion?

Last edited by Freex; 02-27-2018 at 05:59 AM.
Freex is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 10:26 AM   #760
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,057
Default

Quote:
Originally Posted by Freex View Post
Does Csabb win a prize for best suggestion?
Yup he gets silver for his idea and you get gold for your 2 and everyone else gets bronze

Quote:
I would go further and say if it's hidden it's not adjustable
Yes !!

So in the case of Shift+Select a range of tracks, only the ones visible on the surface will be selected, the law of least surprises.

Quote:
At the end of the day you locked it to a fader for a reason
Yes !!

Pinned automatically means visible.

The only tricky bit occurs when you Unpin a track that is hidden, it will disappear, as it should, a bit jarring, but I think it is the most consistent behaviour, unless someone has a better one.
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.