Old 01-03-2019, 10:56 AM   #1
avalier
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 4
Default Does not recognize my mini

Hi, I loaded my mini keyboard MasterKey 25, I enabled my mini. I can see it on the inputs of my track. However, I get zero sound from the mini when testing the keyboard.

Every time I do anything in Reaper this error window opens. I continue to close, how do I close this window for good to stop opening? My mini is not on this list. See Attachment

Also, I test my mini output, no sound. Don't I have to give the track a sound like VST?
Attached Images
File Type: jpg Mini Problem sm.jpg (33.9 KB, 61 views)
File Type: jpg Mini Problem 2 sm.jpg (32.3 KB, 48 views)
avalier is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2019, 11:39 AM   #2
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,759
Default

Welcome to the Reaper Forums!

In case you haven't already found them, make sure to check out the User Guide (https://www.reaper.fm/userguide.php) and Videos section (https://www.reaper.fm/videos.php) in general. Lots of useful info there.

Quote:
Every time I do anything in Reaper this error window opens. I continue to close, how do I close this window for good to stop opening? My mini is not on this list. See Attachment
You can click on the Do not show this window again checkbox (at the bottom left) in the popup window before closing it.

Quote:
Also, I test my mini output, no sound. Don't I have to give the track a sound like VST?
Yes. You'll need load a VST instrument onto the Track in order to produce any sound from the incoming MIDI.

You can do this for instance by using the Insert > Virtual instrument on new Track menu which sets up some Track settings automatically (Record Arm + Input Monitoring button enabled, MIDI Channel set to 'All inputs').
More info here: https://www.reaper.fm/videos.php#BvSC-6qq1vs
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2019, 02:09 PM   #3
avalier
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 4
Default Reply

Thanks, solger, I closed the error window. I also place an instrument in the track.

However, there is still NO SOUND from the min keyboard.
avalier is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2019, 03:17 PM   #4
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,759
Default

Quote:
Originally Posted by avalier View Post
I also place an instrument in the track.

However, there is still NO SOUND from the min keyboard.
Which instrument did you place on the Track (what's the name)?
And can you please also post another screenshot of your current Track setup.
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2019, 03:27 PM   #5
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,759
Default

In addition to my previous post:

Which Audio Device are you using (model name)?
And is the Audio Device already set up correctly in Reaper's Preferences? https://www.youtube.com/watch?v=B3W1NowUFA4
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2019, 07:59 AM   #6
avalier
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 4
Default Audio Device

I when thru the video before this posting and I had everything set up. However, after you ask about the Audio device.

In addition to my previous post:

Which Audio Device are you using (model name)?
And is the Audio Device already set up correctly in Reaper's Preferences? https://www.youtube.com/watch?v=B3W1NowUFA4

Now the inputs do not show up and I get an error message regarding.

How do I get this audio Device to load properly?
Attached Images
File Type: jpg Audio Error sm.jpg (42.5 KB, 53 views)
File Type: jpg Audiobox USB sm.jpg (45.7 KB, 58 views)
avalier is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2019, 11:01 AM   #7
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,759
Default

Some things to check in general:
  • Does selecting a different Audio System (than ASIO) first and then switching the selection back to ASIO make any difference?
  • Is using Audio System: WASAPI (instead of ASIO) working?
  • Have you already tried disconnecting & reconnecting the Audiobox (before launching Reaper)?
  • Are there perhaps any other applications (besides Reaper) running in the background which might be already using and/or blocking access to the Audiobox ASIO driver?
  • Does rebooting the computer and then launching just Reaper (without any other applications open in the background) make any difference?
  • Maybe also check the USB port power settings, just in case. More info in chapter 4.5.2 (USB Ports Power Settings): https://support.native-instruments.c...dio-Processing

If the problem persists, try to reinstall the AudioBox ASIO drivers or check if there are perhaps any driver updates available for it.
__________________
ReaLauncher

Last edited by solger; 01-04-2019 at 11:51 AM.
solger is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.