Old 08-14-2019, 09:52 AM   #1
kdg9045
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 3
Default Music notation symbols missing ?

Hello, i installed reaper 5.981 64bit on Win10.
The music notation symbols are missing, i see just rectangles (see att.picture).
Any idea what causes this ?
Already reinstalled reaper twice, same thing.
Regards, Karl
Attached Images
File Type: jpg ScreenHunter_92 Aug. 12 16.46.jpg (51.1 KB, 26 views)
kdg9045 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2019, 10:57 AM   #2
martifingers
Human being with feelings
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,733
Default

First guess is it may be missing a font? I am not sure how to fix that though if you have already re-installed REAPER.
martifingers is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2019, 03:28 AM   #3
kdg9045
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 3
Default

Hi Martifingers,
Window firewall seems to cause this problem.
When the firewall service is disabled Reaper doen't display any music notation symbols.
So for some weird reason w10 firewall must be enabled/running for the notation symbols to appear in Reaper.
Best regards Karl
kdg9045 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2019, 08:46 AM   #4
martifingers
Human being with feelings
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,733
Default

I am bewildered by this but perhaps someone more tech savvy than me can explain. I am also surprised you discovered it!
martifingers is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2019, 07:31 PM   #5
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,078
Default

no way... that would be a major bug or totally crazy... the firewall being on or off should have no effect on reaper
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2019, 01:24 AM   #6
kdg9045
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 3
Default

I'm running Reaper on W10 Pro with a minimum interference from windows (only basic services are enabled).
So when W10 firewall service is disabled, no symbols in Reaper.
Enable the service, restart Reaper and the symbols are showing up.
I got a clue when i tried to install some fonts for other notation software, got errors like 'this is not a valid font' etc. Did some research and found out that w10 firewall is the blaim for those errors. Try this out and let me know i'm not dreaming.
Best Regards, Karl
kdg9045 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2019, 09:25 AM   #7
pianowillbebach
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 17
Default

What a crazy solution - never would've thought of it myself!
pianowillbebach is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.