Old 05-18-2010, 10:43 AM   #1
Asgath
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 14
Default Crackling from bass

Recently when recording I've started having trouble with clicks and pops while recording bass. Its DI'ed going through a V-amp Pro (essentially bypassed settings wise) through into my Delta 1010. Strangely in only starts to occur after a while -usually a few minutes - and only in Reaper. The problem doesn't occur when sending the signal directly to the monitors from the sound card.

https://dl.dropbox.com/u/7153764/crackel.ogg

This wee audio clip shows the problem. The first half is while using Amplitube 2, the second without any effects. I haven't yet played around with many settings in Reaper but I honestly don't know where to start or what it could be causing it.
Asgath is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2010, 02:04 PM   #2
Ollie
Super Moderator (no feelings)
 
Ollie's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: On or near a dike
Posts: 9,739
Default

Sorry for being not much of a help besides bumping your thread, searching the forums and Google doesn't bring up anything conclusive, seems that drivers, other applications/antivirus, hardware issues and settings are the usual culprits. In our forums,

http://forum.cockos.com/showthread.p...ght=1010+noise

and

http://forum.cockos.com/showthread.p...010+distortion

sound somewhat similar, maybe reading this gives you some inspiration.
Ollie is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2010, 02:54 PM   #3
Asgath
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 14
Default

Thanks for the help, I should change the inputs over to see if that helps at all.

Just a noter, I'm running the latest 64x version of Reaper on 64x Windows 7.
Asgath is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2010, 04:40 PM   #4
Doughboy
Human being with feelings
 
Doughboy's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Gaylord Michigan
Posts: 1,695
Default

Your not leaving a vst tuner on while you're recording are you? I don't have this problem with CTuner....but I was using Reatune as my tuner for awhile there.....and it will cause clicking and popping.
__________________
---------------
Doughboy
http://www.reverbnation.com/GregPillsbury
Doughboy is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2010, 09:56 AM   #5
Ollie
Super Moderator (no feelings)
 
Ollie's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: On or near a dike
Posts: 9,739
Default

Since this seems to point rather to a driver issue, can you try Reaper 32 instead? (You can have them both installed.)
Ollie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.