Old 05-16-2013, 02:59 AM   #1
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 18,019
Default Q: MIDI Editor timeline font: themeable?



Is there a way to change the font used for their MIDI Editor timeline values?

I've looked but cannot find anything.
__________________
DarkStar ... interesting, if true. . . . Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 05:17 AM   #2
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 18,019
Default

... nothing ?
__________________
DarkStar ... interesting, if true. . . . Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 02:08 PM   #3
vidalsh
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2008
Location: madrid/spain
Posts: 892
Default

MIDI editor ruler text...(opsss no text, you asking for font)
vidalsh is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 08:11 PM   #4
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,078
Default

not that I know of at this time DS..

poor little ME, ...the bastard step child of Wav and his mistress
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 09:45 PM   #5
gpunk_w
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,223
Default



Yes it is as you can see
However it does not have its own font and uses one of the others (I actually forget which it is, sorry)

And as you can see the font i chose that works great elsewhere looks really horrid in the MIDI editor hahaha
So it's own font really is needed.
__________________
Reaper scripters, that is all !!!!!!!!!!!!!!!!
gpunk_w is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 12:13 AM   #6
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 18,019
Default

^^^^
I thought that I had changed all I could see in the Theme Editor (there are 5 defined at the end of the .ReaperTheme file). I will have another look.
__________________
DarkStar ... interesting, if true. . . . Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 07:25 AM   #7
krahosk
Human being with feelings
 
krahosk's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canada
Posts: 1,697
Default

I was looking for changing the fonts in there too.
krahosk is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 08:56 AM   #8
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 18,019
Default

Quote:
Originally Posted by gpunk_w View Post


Yes it is as you can see
However it does not have its own font and uses one of the others (I actually forget which it is, sorry)

And as you can see the font i chose that works great elsewhere looks really horrid in the MIDI editor hahaha
So it's own font really is needed.
Nope, can't find it here - I changed all 5 in the Theme Editor, none affected the MIDI Editor timeline
__________________
DarkStar ... interesting, if true. . . . Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 11:30 AM   #9
LCipher
Human being with feelings
 
LCipher's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,940
Default

Frustrating ain't it?

There have been threads talking about issues with people creating themes and what is needed. This is another example of things that will *stop you cold* and take hours to resolve for something that, if documented and clarified, would be a 30 second issue.

I love the theme capability, don't get me wrong. It's just examples like these that have frustrated me.
LCipher is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 12:27 AM   #10
gpunk_w
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,223
Default

Quote:
Originally Posted by DarkStar View Post
Nope, can't find it here - I changed all 5 in the Theme Editor, none affected the MIDI Editor timeline
You may be wrong there
If i remember correctly (And as you know i often do not) i think you have to reload the theme (maybe even restart Reaper) after changing the font for it to change in the MIDI editor (Again like i said i could be wrong on this)
__________________
Reaper scripters, that is all !!!!!!!!!!!!!!!!
gpunk_w is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 12:33 AM   #11
gpunk_w
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,223
Default

Yep just checked, its timeline font in the color prefs and you do need to save theme and restart Reaper
__________________
Reaper scripters, that is all !!!!!!!!!!!!!!!!
gpunk_w is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 12:57 AM   #12
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 18,019
Default

Thank you.
"restart Reaper" - that's what I didn't do (I did close and re-open the MIDI Editor, though).

Another Reaper quirk Worth a nit=pick?
__________________
DarkStar ... interesting, if true. . . . Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 07:34 AM   #13
gpunk_w
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,223
Default

Quote:
Originally Posted by DarkStar View Post
Worth a nit=pick?
Not really, most people just don't realise that the MIDI editor is actually a plugin and not part of the main application, I would say expected behaviour really ?
__________________
Reaper scripters, that is all !!!!!!!!!!!!!!!!
gpunk_w is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.