Old 10-26-2021, 01:06 PM   #1
rncwalker
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Fl.
Posts: 402
Default Imperial BlackHawk Theme

In Post #4 ernzo, pointed out how the Theme looks on this laptop, Fixes have been Done, you will find BH1 & BH5 on the Stash and in Post#3 you will find BH2 through BH4.

Thank you ernzo for pointing this out! I have told others in another thread that this theme was for personal use only, but I changed my mind as I have benefited from White Ties Imperial. It will resize down a little, you will need to try on your setup.

Imperial BlackHawk is my customized Imperial theme from White Tie. It has many parts (Images mostly, and a Transport with code) from other themes and is also stripped down from the Imperial theme. The TCP only has two views with no controls as everything is controlled from the MCP.



I have not changed the envelopes or MIDI editor yet, it still is the default imperial from White Tie.

It has 1 'divider' (You will loose a track) and one 'track divider' (You do not loose a track), divider is on Right side.

The Track Divider was made so that I don't loose a track and my controller will not have a "Dead track".

The MCP only has a few different looks depending on what the track is for. it's also wider to display things better and to match my Control surface.


The Control surface is a Peavey StudioMix, hence the name you will see on the mixer.

The theme is also has it's colors adjusted from the theme adjuster (Made it a little darker) and I use windowBlinds dark theme named 'Night Shine'
Remember the Reaper theme does not theme everything..

Feel free to try, and use of get some ideas on how to change your theme


No Dividers


Track used as divider (You loose a Track)



Buss track with Left divider (No Lost Track)


Folder Closed


Folder Open


Two layouts for the TCP only



Rtconfig file with location notes

Post #3 has the Zip files

Robert

Last edited by rncwalker; 11-01-2021 at 10:41 AM. Reason: Theme Update
rncwalker is online now   Reply With Quote
Old 10-26-2021, 01:20 PM   #2
rncwalker
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Fl.
Posts: 402
Default

TCP Folders Video



Sizeable MCP Video



Selected tracks on MCP Video





The theme comes as is, I cannot offer any support and highly suggest that you take a crack at modifying this or any other theme to your needs.

Robert

Last edited by rncwalker; 10-26-2021 at 02:05 PM.
rncwalker is online now   Reply With Quote
Old 10-26-2021, 01:26 PM   #3
rncwalker
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Fl.
Posts: 402
Default

Zips are here!

Unzip BH1 and place the file.Folder into the REAPER/ColorThemes folder.

Unzip BH2, BH3,BH4 & BH5 and place those files into REAPER/ColorThemes/Imperial_BlackHawk_V580 folder.

The BH1 and BH5 zip files Will be on the stash


Then select the "Imperial_BlackHawk_V580" theme and then set the Layouts under "Options > Layouts"

For the Mixer I use the "BlackHawk White Fader"




Robert )
Attached Files
File Type: zip BH2.zip (826.1 KB, 199 views)
File Type: zip BH3.zip (449.8 KB, 177 views)
File Type: zip BH4.zip (848.7 KB, 187 views)

Last edited by rncwalker; 11-01-2021 at 10:16 AM. Reason: Upload failure
rncwalker is online now   Reply With Quote
Old 10-26-2021, 02:57 PM   #4
ernzo
Human being with feelings
 
ernzo's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 640
Default

Not exactly the most Aligned thing on my 1366*768 screen..

https://i.imgur.com/DApCaN8.png

https://i.imgur.com/ZthafcN.png

But going in the right direction nonetheless.. (thumbs up)
ernzo is online now   Reply With Quote
Old 10-26-2021, 04:33 PM   #5
rncwalker
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Fl.
Posts: 402
Default

You need to select the StudioMix as the Master.

What you got is little problems I'm still working on.

Once you select the StudioMix Master it should work correctly,

The Master is designed to work on the Right side.




A few people asked for me to provide this theme, as I said it's for personal use, but I decided to clean it up some (Remove needed files from the Folders) and release as is.
I guess that I need to run it on other PC's at different Display Settings.


Sorry for it not working correctly for you.





Robert

Last edited by rncwalker; 10-26-2021 at 04:51 PM.
rncwalker is online now   Reply With Quote
Old 10-26-2021, 05:11 PM   #6
rncwalker
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Fl.
Posts: 402
Default

SEE POST 3


Robert

Last edited by rncwalker; 11-01-2021 at 09:31 AM. Reason: Posted ZIPS
rncwalker is online now   Reply With Quote
Old 10-26-2021, 06:15 PM   #7
rncwalker
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Fl.
Posts: 402
Default

@ernzo,

I think your display size is right at the edge of it working correctly, Do you have the status bar hidden?

Also go through "Options/Layouts/Mixer Panel"

and set to BlackHawk Mixer White Fader, Also set the Master to StudioMix.
I need to make the transport to work at under 1300px wide.

Remember this is a Imperial theme (modified) for large screens and I'm trying to make is work on smaller screens.

That should make some things better.

Every thing look good on my Laptop (1366x768), except for the mixer being cut off at the bottom and I cannot resize it without really messing up the display.

Robert

Last edited by rncwalker; 11-01-2021 at 10:12 AM.
rncwalker is online now   Reply With Quote
Old 11-02-2021, 06:25 AM   #8
TomL
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2020
Location: London, U.K
Posts: 57
Default

Please excuse my inexperience with themes but, when you say copy the files from the unzipped BH 2 to 5 to the folder in BH 1. Do you mean copy files or folders?
There are lots of files with the same name that get overwritten if I copy files.

Last edited by TomL; 11-02-2021 at 06:34 AM.
TomL is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2021, 06:57 AM   #9
rncwalker
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Fl.
Posts: 402
Default

Quote:
Originally Posted by TomL View Post
when you say copy the files from the unzipped BH 2 to 5 to the folder in BH 1. Do you mean copy files or folders?
There are lots of files with the same name that get overwritten if I copy files.
You are correct in that there are many files with the same name, that is why they are in 'Folders'.

Unzip BH1.zip and place the file &Folder into the REAPER/ColorThemes folder.

Unzip BH2.zip, BH3.zip,BH4.zip & BH5.zip and place those files & Folders into REAPER/ColorThemes/Imperial_BlackHawk_V580 folder.

The BH2 - BH4 are in post#3

The BH1 and BH5 zip files Will be on the stash

The reason that their are so many zip files, is because it's way over the size that I'm allowed to upload as 1 file.


Robert
rncwalker is online now   Reply With Quote
Old 11-02-2021, 07:19 AM   #10
rncwalker
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Fl.
Posts: 402
Default

Also make sure that you set these settings in Preferences




Robert
rncwalker is online now   Reply With Quote
Old 11-02-2021, 07:21 AM   #11
TomL
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2020
Location: London, U.K
Posts: 57
Default

Thanks for answering. I stopped being idle and loaded the folders 2 to 5 into folder 1 and gave it a go. Just to see.
Well, what do you know, it worked.
TomL is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2021, 07:57 AM   #12
rncwalker
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Fl.
Posts: 402
Default

Quote:
Originally Posted by TomL View Post
Thanks for answering. I stopped being idle and loaded the folders 2 to 5 into folder 1 and gave it a go. Just to see.
Well, what do you know, it worked.
You also need to manually set your start and finish folders for the MCP to look and work correctly,

I make the Folders in the TCP, then set the MCP to match.


Let me know how you like it or not?


Enjoy,

Robert
rncwalker is online now   Reply With Quote
Old 11-03-2021, 01:19 AM   #13
TomL
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2020
Location: London, U.K
Posts: 57
Default

i like it a lot, from what I can see, but...... I can't resize the mixer window which means I only see half of the first stream in the tcp. The display is at 1920 X 1200 and set to 125%.
I am investigating.
TomL is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2021, 02:59 AM   #14
TomL
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2020
Location: London, U.K
Posts: 57
Default

ahhh. I think I see. These and the other Imperial based themes have to be used in dual screen.

Am i right?
TomL is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2021, 07:22 AM   #15
rncwalker
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Fl.
Posts: 402
Default

Quote:
Originally Posted by TomL View Post
ahhh. I think I see. These and the other Imperial based themes have to be used in dual screen.

Am i right?
Yes, I'm using 3 screens:
1) 22" (1920x1080) @125%
1) 23" (1920x1080) @150%
1) 34" (2560x1140) @125%

It will resize a little, I am working on slowly getting it to "size" smaller for a 1 screen use.



Robert
rncwalker is online now   Reply With Quote
Old 11-03-2021, 07:26 AM   #16
rncwalker
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Fl.
Posts: 402
Default

Remember that you can use the screen adjuster to Darken the theme, if needed.


Robert
rncwalker is online now   Reply With Quote
Old 11-23-2021, 04:00 AM   #17
tuningjj
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 3
Default Where do I find BH1 and BH5? Where is "the stash"?

Maybe a stupid question. But where do I find the other needed BH files Bh1 and BH5?

Where is "on the stash"?

Thanks already for clearification.

John
tuningjj is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2021, 04:27 AM   #18
tuningjj
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 3
Default I have found the other needed files...

I have found the other needed files...they can be found here;
https://stash.reaper.fm/browse.php?q=tag%3AThemes&p=1

So "on the stash" means stash.reaper.fm....

I guess you are never too old to learn...hehe
tuningjj is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2021, 05:48 AM   #19
tuningjj
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 3
Default How come my Reaper looks different than the pictures here?

I have done everything according to instruction I think. I have extracted the BH1 folder and copied the folder and theme file to the ColorThemes folder in the Appdata roaming folder. And then I extracted all the other BH 2 - 5 folders. Those folders contained folders also when etracted. So I copied those folders to the Imperial_Blackhawk_v580 folder. And then I chose the Blackhawk V580 theme inside Reaper. I get the look from the picture I will attach.

What am I doing wrong? Any help is appreciated to get the looks of the pictures above in the theme.

(Max size of an image is only 64kb here so I had to make the image smaller...:-( )

Thx - John
Attached Images
File Type: png Reaper_with_new_theme_300_200.png (57.2 KB, 32 views)
tuningjj is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2021, 08:00 AM   #20
rncwalker
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Fl.
Posts: 402
Default

Are you using a laptop?, it does not work well with laptops.
also the mixer should be full screen.


Robert
rncwalker is online now   Reply With Quote
Old 11-25-2021, 12:18 AM   #21
UknownSource
Human being with feelings
 
UknownSource's Avatar
 
Join Date: May 2020
Posts: 105
Default

wow looks good!
__________________
PLEASE Devs: "FX-Container" --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
UknownSource is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.