Old 08-03-2021, 04:25 AM   #1
Kirill
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 3
Default Aux sends (sidechain) and VSTI

Hello!
The situation is following: I have two tracks, kick and bass (both are VSTIs). I add send from kick (1,2) to bass (3,4) and disable kick's send to master. Bass VSTi does not have any inputs. When I play project, I hear a bass and quiet sound of kick with it. When I bypass bass VSTi, no sound, as expected.
REAPER 5.99 32-bit, Windows 7. Tried 6.33 demo (my license is up to 5.99) - it's the same.

P.S.: Problem sdolved. Adding audio send by default also adds MIDI send. That was the problem.

Last edited by Kirill; 08-03-2021 at 09:22 AM.
Kirill is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 05:29 AM   #2
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 10,816
Default

Quote:
Originally Posted by Kirill View Post
P.S.: Problem sdolved. Adding audio send by default also adds MIDI send. That was the problem.
As a sidenote, you can turn off sending MIDI by default in Preferences (> Project) > Track/Send defaults.
nofish is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.